muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sony Dsc - Hx1 Ve Dslr-like Makineler

SONY DSC - HX1

Açıkçası özellikleri çok hoşuma gitti. Bir Sony A300 kullanıcı olarak Sony nin bu modeli çok ilgimi çekti. Çünkü her yere çantayı taşıyamıyoruz. İlgilenen olursa bir incelesin derim. Tabi diğer markalarında bu özelliklerde oldukça iyi yeni DSLR-Like makineleri var.

Gaijin in ısrarla bazı sorular sorup, bıkmadan usanmadan cevaplar verip doğru yönlendirmeye çalıştığı bu ortadamda önce

Sayın Ocaklıların " Çok Bilen Bizler" ve " Ak sakallı dede" yazılarını

ve

fotosafari-pro (Gündüz Polatkan) Serbest Kürsüde yayınlanan

"Yorumdan Sonra U Dönüşü... ( Bence )" yazısını okuyun lütfen.

Benim buraya koyduğum Sony hem bir tanıtım hemde hiçte yabana atılmayacak alternatifler olduğunu göstermek.

Gerisimi? Kim ne derse desin kararı siz vereceksiniz. Bunu verirkende kendinize ne kadar açık yürekli cevap verirseniz en doğru kararı verirsiniz vede mutlu bir hobist olursunuz.

Saygılar





--------------------------------------------------------------------------------

Sony Cyber-shot HX1 dijital fotoğraf makinesi : Sony'nin yeni modeli Sony CyberShot HX1 çarpıcı görüntü kalitesi, üstün çekim hızı ve güçlü yaratıcı çekim özelliklerini şık, kullanımı kolay bir dijital kamera gövdesinde bir araya getiriyor. Sony'nin amiral gemisi yeni Cybershot fotoğraf makinesi serisi özel görüntü algılaması, optik özellikleri ve eşsiz yaratıcı çekim olanakları sunan veri işleme teknolojileriyle dikkat çekiyor. Üstün bir performans ve 20x gücünde optik zum özelliğine sahip olan yeni Sony CyberShot DSC-HX1 dijital kamera makul boyutlarıyla küçük çanta ve seyahat bagajlarına kolaylıkla sığabiliyor.



Sony CyberShot HX1 - 9.1 megapiksel
Sony CyberShot HX1 dijital kameranın kalbinde Sony'nin geliştirdiği yeni 'Exmor' CMOS görüntü sensörü bulunuyor. Orijinal olarak Sony Alpha dijital SLR serisi için geliştirilmiş olan 'Exmor' teknolojisi özellikle yüksek ISO değerlerindeki çekimlerde düşük noise etkisine sahip çarpıcı kalitede görüntüler sunuyor. Güçlü BIONZ görüntü işlemci eşliğinde 'Exmor' CMOS sensör mekanik obtüratör kullanarak en yüksek çözünürlükte saniyede maksimum 10 kare gibi inanılmaz bir hızda çekim olanağı sağlıyor.




Sony CyberShot DSC-HX1 görüntü kalitesi
'Exmor' CMOS sensör loş ışıklı ortamlarda noise etkisini azaltan iki yeni çekim modunu destekliyor. Eğer sabit nesnelerin fotoğrafını çekecekseniz yeni Handheld Twilight modu ile saniyede altı kare çekim yaparak bu görüntüleri birleştiriyor ve noise etkisi ciddi anlamda düşürülerek iyileştirilmiş tek bir fotoğraf sunuyor. Hareketli nesneleri fotoğraflamak istediğinizde ise Anti Motion Blur modu altı fotoğraf karesinden bulanıklıktan uzan ve net bir görüntü veriyor.




Sony CyberShot panorama çekim
'Exmor' CMOS sensör ve BIONZ işlemcinin katkısıyla elde edilen 'Sweep Panorama' harika manzara fotoğraflarına olanak tanıyan yeni bir çekim modu. Bu modda sadece deklanşöre basıp kamerayı yatay ve dikey bir hat üzerinde kaydırmak yeterli. Sony Cyber-shot HX1 fotoğraf makinesi bu görüntüleri birleştirerek son derece geniş ve yüksek çözünürlüklü bir görüntü elde edilmesine olanak tanıyor.




Sony CyberShot DSC-HX1 teknik özellikleri
• Efektif çözünürlük: 9.1 megapiksel
• Sensör : 1/2.4 Exmor CMOS Sensör
• Lens : G Lens
• Zum : 20x optik Zum
• Bionz İşlemci: Var
• HD Video kayıt: 1080p / 30p HD
• Geniş açı: 28mm
• ISO: 3200
• Ekran: 3.0 inç Clear Photo LCD Plus
• Batarya ömrü: 195 dakika
• Optik SteadyShot
• Renk seçenekleri: Siyah




Sony HX1 optik zum
Orijinal olarak Sony Alpha dijital SLR ürün serisi için tasarlanmış olan ve Sony CyberShot HX1 modelinde de kullanılan G Lens ödünsüz optik duyarlılık elde etmek için asferik mercek elemanlar ile ED (Extra Low Dispersion) mercekler barındırıyor. Bu objektif ile 28mm geniş açıdan 560mm telefotoya dek tüm odak uzaklık değerlerinde üstün bir çözünürlük ve minimum renk sapması etkisi elde ediliyor. Ayrıca objektifin 20x optik zum yeteneği manzara fotoğraflarından hareketli sportif fotoğraflara kadar çok esnek çekim olanakları sağlıyor.




Sony CyberShot HD video kamera
Sony Cyber-shot HX1 dijital fotoğraf makinesi Sony'nin 1080 / 30p HD kalitesinde video kayıt yapabilen ilk kompakt modeli olma özelliği taşıyor. Sony HX1 dijital kamera net ve zengin detaylı HD kalitesindeki video görüntüleri saniyede 30 kare çekim hızı ile kaydediyor. HD kalitesindeki video kayıtlar yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekim sonrasında Sony BRAVIA veya herhangi bir HD Ready televizyonda opsiyonel HDMI kablosu ile izlenebiliyor.




Sony CyberShot DSC-HX1 özellikleri
Sony Cyber-shot HX1 dijital kameranın Akıllı Sahne Tanıma (Intelligent Scene Recognition) fonksiyonu Smile Shutter (Gülümseme) modu ile geliştirilmiş. Bu sayede kullanıcılar gülümseme içeren fotoğraf karelerini zorlu ışık koşullarına rağmen otomatik olarak çekerek kaçırmamış oluyorlar. Sony CyberShot HX1 dijital fotoğraf makinesinin 3.0 inç büyüklüğündeki Clear Photo LCD Plus ekranı 230,000 piksel çözünürlüğe sahip.


Garantili 1.700 TL spot fiyatı ise 1.000 TL civarı



Detaylar için

http://www.letsgodigital.org/tr/21661/sony-cybershot-hx1/




#muratreis' tarafından 11.06.2009 14:41:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2009, 13:20 - İp: 81.***.**9.145
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Parayı veren düdüğü çalıyor artık..

 

Tarih: 28 Haziran 2009, 19:31 - İp: 85.***.**1.77
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

kumköy söylediğinden beri bu makineyi inceliyorum.
bir sürü siteye baktım,onlarca fotograf baktım.onlarca video izledim.
beni gerçekten çok şaşırttı.oldukça başarılı görünüyor..
tele çekimlerini ise şaşırtıcı bir şekilde inceliyorum..

 

Tarih: 28 Haziran 2009, 23:02 - İp: 85.***.**3.148
sokakgitaristi
sokakgitaristi (üye)
Ankara / Meraklı

valla kendi makinam oldugu icin soylemiyorum ben aldim daha cogu yeri cekemesemde ev cevresindeki denemelerimde beni mutlu etti gayet guzel makina

 

Tarih: 29 Haziran 2009, 00:06 - İp: 195.***.**6.213
newwave2tr
newwave2tr (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba
Dün Amerikadan getirttim. iki gündür detaylı inceleme fırsatım oldu. 3 yıl önce h9 kullandım. 1 yıldırda A350 dslr kullanıyorum. Diyebilirimki eğer national geographic fotoğrafçısı değilseniz. 3 kiloluk dslr çantası ve objektifleriyle hamallık yapmanıza gerek yok. Kullandıkça aşık olacağınız bir cihaz. H9 un büyük ağabeyi sayılır ama akıllara zarar h9 görüntü kalitesinden daha üstün değil. Karanlık ortam (oda içi gibi) çekimlerde daha başarılı. internette hep 1080p video çekim yaptığını görüyorsunuz ama yanlış 1080p değil 1080i çekiyor. Eğer full HD tvniz varsa NTSC formatını tavsiye etmem. PAL daha canlı ve akışkan sanki. Çektiği HD video yeterli iyilikte ama HD1080p el kameralarıyla kıyaslanmaz.
Panoramik çekimi gerçekten başarılı. Photoshopta uğraşıpta birleştireceğiniz görüntüleri bu alet kusursuz yapıyor. Sadece pan çekim yaparken gereğinden yavaş yada hızlı döndürmemek lazım yoksa hata veriyor. 20 panoramik çektim birine kızdı sadece.
Şarjına gelince 2 saatte doluyor ama 200 dak dan fazla çekim yapmanıza olanak sunuyor.
Sözün kısası bu yılın yıldızı HX1 dir arkadaşlar. Seneye ne çıkar bilinmez

 

Tarih: 24 Temmuz 2009, 22:43 - İp: 212.***.**0.2