hazanfer
hazanfer (üye)
İstanbul / Amatör

Sonunda D70s Halime Kavuştum Ama..

arkadaşlar iki sene okudum durdum bu ve buna benzer sitelerde formları canon mu nikon mu yada başkasımı diye sonra karar verdim nikon alcam sonra başla sil baştan d50 mi d70 mi oda tamam d70 ama para yok biriktir parayı d70s alıcaz alla şükür oda tamam cuma akşamı gittim aldım sonunda bizim emektar minolta dynax4'de emeklilik hayatına başladı bu günlerde kendine yeni bi sahip arıyo... abi makineyi elime aldım ve ikisene içinde okudugum herşeyi unuttum o anda işte bu makine benim olucak gerisi yalan yanına bide ikinci el 28-300 DG sigma koydum ayarlarını ögrenmeyi bekleyemeden başladım şipşak otomatikte fotolara ama öle dişe dokunur renk kontrast falan alamadım yaaaa sitelerde okadar güzel fotolar var ama benimkiler hiç onlara benzemiyo siz o fotoları hep manuel olarak mı çektiniz kardeşler yok otomatikte çekilenler varsa benimkiler neden sizinkilere benzemedi BURDAN D70s KULLANANLARA SESLENİYORUM VERİR BAKALIM ŞU İŞİN SIRRINI BENİM İKİSENE ÖNCE KULLANDIGIM KODAK DX6490 BİLE BUNDAN DAHA KONTRASLI VE DAHA CANLI FOTOLAR ÇEKERDİ Kİ AMATÖR SINIFTI KENDİSİ E ARKADAŞTA A530 VAR ODA GAYET NET ÇEKİYO BAK KIZDIM YA biz bu cengaveri kullanırken hep manuel mi çalışacagız otomatik şipşaklar hepinizdemi böle solgun renksiz çıkıyo hele bi iki kullanan arkadaş nasıl yapıyonuz şunun ayarlarında biraz bahsedin nolur ya bi dünya ayar var bunda enstantene ve diyaframla oynamayla olacak şeyler değil gibi geliyo bana.... nelere dikkat etmek lazım... LÜTFEEEEEEN.

Tarih: 11 Eylül 2006, 12:16 - İp: 213.***.**0.44
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

iyi fotoğraflar istiyorsan photoshopta biraz oynaman gerekli.
fotoğraf makinesinden çıkan fotoğrafların üstünde sis perdesi olur,bunu photoshop benzeri bir programda -levels- ayarları ile oynayarak değiştirebilirsin.

birde fotoğrafları auto modunda çekme, A aperture priority modunda çek. sen aperture'ü ayarlarsın makinede ona uygun perde hızını ayarlar. focusuda center moduna getir, nereyi istiyorsan orayı focuslarsın, wide focud konumunda bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyor.

 

Tarih: 11 Eylül 2006, 13:08 - İp: 85.***.**9.179
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

magnat arkadaşımın tavsiyeleri üzerine bide ben bişey eklemek istiyorum.
Fotoları RAW çek pictureproject proğramını kur onda düzenleme yap daha iyi olur.
ve makinanı tanıdıkca ve öğrendikçe daha güzel fotolar ortaya çıkaracaksın.

 

Tarih: 11 Eylül 2006, 21:52 - İp: 85.***.**4.146
hazanfer
hazanfer (üye)
İstanbul / Amatör

arrkadaşlar sağolun yavaş yavaş bişiler çıkıyor artık ama ne çok ayar varmış bu d70s'de yaa bunu böyle yapsam bunu şöle denesem bitmek bilmiyo... ama tutturdumu oluyo yani.

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 12:18 - İp: 213.***.**0.44
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Sevgili hazanfer

Elindeki makina cok guzel sonuclar veren bir makinadir.Iyi fotograflar elde icin illede photoshop a ihtiyacin yok,veya makinanin A modunda da cok guzel fotograflar elde edebilirsin.Elindeki 28-300mm de sana cok kolayliklar saglayacaktir,objektif degistirmek zorunda olmadigin icin guzel bir kareyi kacirma ihtimalini en aza indirir.

D70(s) cok secenekler sunan bir makinadir ve ogrenmek zamanini alacaktir,dijital makina oldugu icinde deneme yanilma yolu sana aciktir.

Daha once minolta dynax kullandigina gore,fotografciligin temeli olan kaideleri aklina getir ,makinani A moduna alsan dahi,isigini iyi kullan,isigin senin istedigin guzellikte olmadigini hissedersen BKT tusundan istedigin ayari sec.

Dijital makinalarin en buyuk kolayligi olan ISO degerine aldanma ve sakin auto olarak kullanma,cok ihtiyacin olmazsa baslangicta 200 iso dan yukariya cikma.

Netlemeni cok iyi yapmalisin,dijital makinalarin en hassaz oldugu konudur.Netleme konusunda kitapcigin aciklamalarini iyice oku.Zorlandigin durumlarda AF-L tusunu aklina getir.

Fotograf cekmek icin sadece fotograf makinasina ihtiyacimiz vardir,Nikon D70s de cok iyi tasarlanmis bir fotograf makinasidir.Fotografta gelen kotu sonuclarin nedenini sadece kendinde ara,baska neden yoktur.Her gun 500 fotograf cekersen fotograf cekmeyi en iyi ihtimalle bir senede ogrenirsin,bu is boyledir.

Basarilar

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 13:13 - İp: 195.***.**2.39
rkantarci
rkantarci (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba arkadaşlar;

ben de 2 haftalık d70s kullanıcısıyım, fakat elimde türkçe kullanma kılavuzu olmadığı için ve ing çok iyi olmadığı için biraz zor öğreniyorum makineyi, ve anlamadığım bir özelliğinden bahsetmişsiniz cancaner BKT tuşu, nedir bu tuş ne işe yarar b,raz anlatabilirmisiniz?

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 00:03 - İp: 85.***.**3.44
rkantarci
rkantarci (üye)
İstanbul / Amatör

hazanfer sana da bir sorum olacak 28-300 sigma lensi nerden ve nekadara aldin? bilgi verirsen sevinirim, teşekkürler

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 00:05 - İp: 85.***.**3.44
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Sevgili rkantarci
Bu sadece dijital makinalara ozgu bir olay degil,analoglar uzerindede var.
Daha oncede site icerisinde aciklamasi yapildi,ama ben kisaca degineyim senin icin.

Makinanin sol ust kosesindeki BKT tusuna basili tutarak enstantane butonunu saga veya sola bir defa hareket ettirdigin zaman makinan BKT moduna gecer.Bunuda kucuk dijital ekraninda gorursun (LCD degil),bir defa daha ayni islemi tekrarlamassan bu sekilde kalir.
Tekrar, basili halde iken diyafram butonunu sag veya sola haraket ettirerek ornek ( 3F 1.0 )yap ve uc tane fotograf cek.LCD ekrani uzerinde uc fotografi inceledigin zaman makina sana MODE EXP'i ilk fotografta -1 ,ikincisini 0 ,ucuncusunu +1 olarak verecektir,yani sana otomatik uc degerin olcumunu yapar.sonucta sen bu uc fotograftan hangisi icinde sana daha iyi sonuc vereni tayin etmis oluyorsun.Istersen exposition'u +2 -2 ,+1 -1 ... olarakda deneyebilirsin.BKT modundan cikmayi unutma !

Menu icersinde gorecegin gibi ayni islemi beyaz ayari icinde yapabilirsin.

Yazi ile anlatimi pek beceremem ama umarim anlamissindir,yoksa forum aramadan BKT diye arattir bir cok defa tartisildi,cok guzel aciklamalar var.

Basarilar

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 00:35 - İp: 195.***.**2.39
rkantarci
rkantarci (üye)
İstanbul / Amatör

Hazanfer Bey;

Makine ile yapmış olduğunuz çekimlerden verim alamadığınızdan bahsetmişsiniz, bende yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ve gayet başarılı fotoğraflar elde ettim, digital ortamda sadece son rütüşları yapıyorum bazen dokunmuyorum bile, fakat güzel kareleri genellikle 18-70 objektifimle yakaladım, 70-300 le netlik sorunu yaşıyorum malum havalar kapalı bu aralar ve yeterli ışık olmadığından makine tele zoom da titremeye sebep oluyor, sizinde 28-300 gibi aralıkta bir lensiniz var ilk başlarda lensin tele aralığını fazla kullanmayın bence, 28-70 arasında daha başarılı fotoğraflar alacağınızdan eminim,

Bazı tartışmalar da dslr yi yeni kullanmaya başlayan ve aynı sorunlarla karşılaşan arkadaşlara hep şu cevap verilmekte PC de oynaman gerek ben buna katılmıyorum, pc de ufak düzeltmeler olur ama bu her fotoğraf için de geçerli değildir, fotoğrafçılık başlı başına fizik kurallarıyla, teknikle alakalıdır bu kurallara hakim oldukça tüm sorunlarını çözersin, başarılar

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 10:16 - İp: 81.***.**6.163
hazanfer
hazanfer (üye)
İstanbul / Amatör

28-300mm sigmayı internetten ikinci el olarak buldum gittigidiyor diye bise var ordan 350 ytl'ye aldım ve makinanın performansına gelince kurcaladıkca daha güzel şeyler çıkmaya başladı ama bunlar otomatik modda değil ben otomatik çekiminden memnun değilim

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 11:49 - İp: 213.***.**0.44
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Sevgili hazanfer

Eger makinanin otomatik modundan memnun degilsen bu guzel bir isaret senin icin,demek ki artik fotografciligin ruhunu almis oluyorsun.Simdi M,A,S modlari seni kullanman icin bekliyor,yalniz unutmaki yine cok uzun zamanini alacaktir kafandakileri oturtman.Sakin olaki photoshop denen olayi fotografin uzerine cikarma,her seyi bir anda kaybedersin.Zaten photoshop sana fotograftan ziyade grafik tasarimlar verir ve bu ugrastan sogumana neden olur.Photoshop'u sadece kucuk ayrintilar icin kullan,unutmaki fotografi insan ceker.

Menun degilmisin otomatik moddan ? O zaman birak gitsin kullanma veya sadece olcum almak icin kullan.

Basarilar

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 12:36 - İp: 195.***.**2.39