tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

S3 Pro Mu? 30d Mi

Arkadaslar herkese slm.Ya anlamadığım hiç s3 le ilgili bir yazı goremiyorum buralarda ben reklam fotografcılığına merak sardım ve işleri biraz ilerlettim bir studyo var ve bana çekim yaptırmak istiyor studyo baya pro bişey.Arkadaslar makina lazım anlıcanız suan emanet R1 var s3 un yeni uvır imi yoksa canon 30 dmi karar veremiyorum sizce hangisi studyo için daha iyi ve büyuk baskılar için s3 pro sorun yaratırmı herkesin yardımını bekliyorum lutfen

Tarih: 19 Ağustos 2006, 23:58 - İp: 81.***.**0.250
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Söylediklerine katılıyorum dadanagast.Ancak DSLR makinaların dynamic range aralığının filmli makinalara oranla daha iyi olduğunu biliyorum.Belkide yanlış hatırlıyorum.pozu kurtarma konusunda dynamic range işe yarayabilir aklıma gelmedi hiç ancak bunun için Canon un Cmos sensör oldukça başarılı çalıştığı için o şekilde düşünmedim.
S3 pro iyidir ancak eski olduğu için ben şans vermedim bu konuda.
Belkide Şu sıra 30D kullandığım ve hasta olduğum için.

Hadi görüşürüz hoşçakal.

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 14:17 - İp: 81.***.**0.222
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

furkan 30d'ye ben de hastayim isin dogrusu..

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 21:28 - İp: 62.***.**2.10
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

maden hastasınız madem kullanıyorsunuz bir kaç resmini koyunda bakalım nasılmış makinalar ballandıra balladıra anlatılıyor fakat ortada bi kanıt göremiyorum örneğin r1 tam 150 sayfasını dolaştım (daha 250 sayfa var dolaşacağım belki orada rastlarım) ama tam boy photoshop imzası taşımayan orjinal resim göremedim

ya o kadar övüldü r1 tam onun hayallerini kuruyordum ama tolgabengi arkadaşımız beğenmediğini söleyince kafam karıştı doğrusu ama her harukarda fz30 dan daha iyi çekeceğine eminim orjinal resimlerini görebilseydim

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 23:39 - İp: 85.***.**2.41
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili dostlar,
Ben olsam bu makineleri dynamic range ile beraber canonun cmos fujinin süper ccd si olarak ele alır süper ccd ile cmos arasındaki + ve - leri sadece enerji sarfiyatı ısınma katsayısı olarak değil de süper ccd nin ruhuna uygun olarak stereo renk olarakda değerlendirirdim...Çünkü biliyorsunuz ki süper ccd de renkler aynı yuzey üzerinde farklı hücrelerde algılanıyor ve işleniyor (foveon sensörlerde ise her renk için bir katman var ve ben foveonu geleceğin teknolojisi olarak görüyorum.)
Bakın fujifilm sitesinde bu iki sensör tipi nasıl tarif ediliyor:
CCD

(İngilizce: Charge Coupled Device) Yüklenmiş ve bir araya bağlanmış cihaz. CCD-algılayıcı veya CCD-çip olarak da adlandırılır. Dijital fotoğraf makinelerinin “filmi” (ışığa duyarlı yüzey) olarak da görülebilir. Bir tabakanın üstüne dizilmiş olan binlerce ışığa duyarlı foto diyotlardan oluşur. Bunlar, düşen ışığı elektrik gerilimine çevirirler. Ne kadar aydınlık olursa ışık hücresinde (fotosel) biriken gerilim, o kadar yüksek olur. Verilen gerilim ise, makine dâhilinde bulunan bir A/D çevirici vasıtası ile, makine bilgisayarının anlayacağı bir dile çevrilir. CCD algılayıcılar ışığa karşı, CMOS algılayıcılardan daha duyarlıdırlar ve ürettikleri görüntüler daha niteliklidir. Buna karşılık daha pahalıdırlar ve daha fazla güç harcarlar.



CMOS
(Lâtince + İngilizce: Complementary Metal Oxide Semiconductor) Bütünleyici Metal Oksit Yarım iletici. Aynı CCD algılayıcılarda olduğu gibi düşen ışık parçacıkları (fotonlar) elektrik gerilimine dönüştürülür. Bu bilgilerin iletişimi ise, CCD algılayıcılardan farklı olarak, ışığa duyarlı diyotların yanında bulunan birkaç adet transistör vasıtası ile gerçekleşir. Böylece her pikseli, kendi başına okumak mümkün olur. Ancak, düşen ışık yutulduğu için daha az görüntü bilgileri alınır ve az ışıklı ortamlarda, başarım azalır. Böylece “titreşim” etkinliğine daha kolay tutulabilirler. CMOS algılayıcıların daha az güce gereksinimleri vardır ve üretimleri daha ucuzdur.

Ve yine aynı siteden
şu linki tıklayarak "CCD birimi nedir nasıl çalışır " başlığını okuyarak detay bilgilere ulaşabilirsiniz.
Herkesin bir doğrusunun olduğu ancak gerçeğin de tek olduğu fikrinden yola çıkarak benim doğrum fiyat performans ilişkisidir Bundan ötürü benim eğilimim Fuji s3 tür zira fiyatı gerçekten düştü...


#burkay' tarafyndan 22.08.2006 00:57:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 00:55 - İp: 85.***.**6.88
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ahamit, r1 kesinlikle mukemmel bir makine.. eger ki lens araligi yetecekse, dusunme al derim kesinlikle.. fotograflari o kadar kaliteli ki inanamazsin..

tabii ki 30d de mukemmel bir makine.. bende 350d var.. o yuzden ornek veremem.. ama furkan koyarsa birkac fotograf bakariz..

benim fotograflarima da sitemden bakabilirsin.. 350d icin..

sanirim r1 konusunun 300.cu sayfasindan itibaren 5-6 sayfa fotograflar var, ac bak istersen..
..........

tolga arkadasimiz yetersiz kaliyor demis, anladigim kadariyla slr makine olmadigi icin.. eger ki lensi yetecekse sana, kesinlikle super bir makine.. lensinin kalitesi L lensleri kadar iyi..
ama slr makinenin tadi da baskadir..
en iyisi aslinda bir dukkana git ve hem dslr'i hem de r1'i eline alip bir degerlendir.. birkac fotograf cek.. bak bakalim hangisi sende "iste bu" effect'i uyandiracak..

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 22:40 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

burkay ne kadar su anda turkiyede s3 pro'nun ve 30d'nin fiyatlari? burada dedigim gibi s3 pro, 100 pound daha ucuz 30d'den.. ki gecen sene ilk ciktiginda 20d'nin 1.5 misli fiyata satiliyordu.. cok yuksek puan almamasinin tek nedeni de fiyatinin fazlaligiydi..

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 22:42 - İp: 62.***.**2.10
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

dostlar agzınıza saglık cok cok tesekkurediyorum dadanagast özellikle ilgilendiğin için sagol evt.karar verildi kesinlikle s3 pro verdiğin linkler cok faydalı oldu burkay teknik destek için cok sagol harikaa a hamit r1 muhtesem gercekten ama studyoda tek eksik yanı sanırım slr olmayısı lens cesidi ve ayna sistemi slr cok hızlı bee herkese eywallah dadanagast sunu sorucam son olarak mp olayı s3 te buyuk ebatlarda baskıyı etkilermi cok sagol

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 00:31 - İp: 81.***.**0.108
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

arkadaşım alıcaktı ona bi övdüm r1 ri tamam bi bakayım sony hiç sevmem ama dedi 5 dakka sonra hamit öve öve bitiremediğim makinanın çktiği resme bak dedi nois ten geçilmiyor işte resim bu
http://img2.dpreview.com/gallery/sonydscr1_samples/originals/dsc00282.jpg

şimdi resme baktım ıso 1600 de çekilmiş ona dedim bu resim böle çekilmiş walla hamit 20d bunu yapmıyor dedi

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 13:28 - İp: 85.***.**5.159
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tolga tabii ki etkiler.. s3 pro, 12 mp'li bir kamera.. adnan (sitedeki as) 10mp'li R1 ile kocaman poster boyutunda ciktilar aliyordu ve 8 ile 10 arasindaki farkin cok oldugunu soyluyordu.. s3 pro, 12mp.. yani daha da buyuk ciktilar..

ama a4 boyutunda falan fark olmaz.. daha sonrasinda baslar..

soyle dusun.. 30d'nin verdigi maksimum cozunurluk 3504x2336.. yani 300dpi'da cikti alirsan, 11x8 inch gibi olur, ki bu da a4 boyutuna denk geliyor.. oysaki s3 pro'nun 4256x2848 yani 300dpi'da 14x10 inch gibi cikti alabilirsin.. neredeyse a3 boyutu diyeyim..
tabii ki 300dpi'da cikti alman gerekmez.. 240dpi hayli hayli yeterli olacaktir..

..................

hamit, r1'de iso 800-1600 canon dslr'lari kadar basarili degil.. ama kullanissiz da degil.. sonucta 20d gibi yuksek iso krali denilebilecek bir kamera ile karsilastirilinca tabii ki 20d galip gelir..
ama sunu da unutma.. 20d alsan.. uzerine hangi lensi takacaksin? ve sana ne kadara patlayacak toplamda?
r'in lensi L serisi lensler kadar iyi..

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 20:19 - İp: 62.***.**2.10
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Şurada anlatılanları toplayıp bir kitap yapın valla satış rekoru kırar. Fotografla ilgili bu kadar kitap aldım sizlerin anlattıklarınızın yanından geçmiyor. Bilgi veren emek harcayan herkese çok teşekkürler

 

Tarih: 24 Ağustos 2006, 16:02 - İp: 81.***.**9.145