tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

S3 Pro Mu? 30d Mi

Arkadaslar herkese slm.Ya anlamadığım hiç s3 le ilgili bir yazı goremiyorum buralarda ben reklam fotografcılığına merak sardım ve işleri biraz ilerlettim bir studyo var ve bana çekim yaptırmak istiyor studyo baya pro bişey.Arkadaslar makina lazım anlıcanız suan emanet R1 var s3 un yeni uvır imi yoksa canon 30 dmi karar veremiyorum sizce hangisi studyo için daha iyi ve büyuk baskılar için s3 pro sorun yaratırmı herkesin yardımını bekliyorum lutfen

Tarih: 19 Ağustos 2006, 23:58 - İp: 81.***.**0.250
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Makine konusunda: İki seçeneğinde iyi...

Ama lens konusunda sana asgari şunu alman gerekir diye samimiyetle söylenmesi gerekenler:....

Nikon bayonet (Fuji S3 pro) için , 28-70 f2.8 Nikkor

Canon İçin , 24-70 f2.8L

Fiyatları biraz yüksek gibi görünebilir.. Ama değerli bir üyemizin sözünü kulağıma küpe yapmışımdır; " Ferrari kullanacak kimse, o araca uygun lastik almak zorundadır"

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 11:17 - İp: 85.***.**6.126
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

studyodaki reklam cekimlerinde ne cekceginlede alaklaı biraz. mete beyin objektif secimlerine katılmakla birlikte makina seciminiz icin ne cekeceginizle orantılı olarak bir fikir verebilirim. saygılar

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 11:48 - İp: 85.***.**4.34
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Stüdyoda Cmos sensör kullanmanız fikrimce daha başarılı işler çıkaracağınızdan dolayı tavsiyemdir.Ayrıca 30D bugünün en son teknolojisi,Fujinin SLR kategori ile piyasada çok etkin olmadığı bilinen birşey olduğu gibi Nikon optikler kullanacaksınız.Fuji DSLR elinize aldığınızda Nikondan farkı yok Body Nikon çünkü.Ayrıca piyasada çok tutulduğu söylenemez Fujinin.30D nin picture style yazılımıda size daha geniş parametreler sunacaktır.S3 Pro 3 level arası sunarken,Canon keskinlik 7 kademe,doygunluk,kontrast ve color tone -4+4 arası sunuyor.Makinanın işlem hızı konusunda Canon önde iken,Cmos sensörün çok az enerji tüketmesinden dolayı az ısınan sensör çok az Noise üretiyor(tabi işlemcininde katkısıyla.)
Ayrıca cmos un çok az enerji tüketmesi Pil tüketimi açısından da oldukça başarılı.
20C derecede Full dolu iken 750 Kare çekim yapabiliyorsunuz.

Lens konusunda 24-70 F/2,8 L üstüne yok bence.Ancak Çok pahalı derseniz 24-105 F/4 L kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılarımla,Hoşçakalın.

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 12:06 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda artik 24-70 ile 24-105 arasinda fazla fark da yok furkan.. burada 100 pound fark sanirim aralarinda..
..ama ben olsaydim 24-105 alirdim acikcasi..

...
bence s3 pro cok daha iyi bir secim.. fiyati da 30d'den daha az su anda.. gecen sen ilk ciktiginda 1.5 misliydi 20d'nin.. su anda 100 pound daha az body'si..
cok daha genis dynamic range imkani sunmasi studyo fotografciliginda onemli olacaktir sanirim, sonucta studyo icin mukemmel secim diye hep konusuluyor forumlarda..

ama s3 pro'nun yakinda yeni modeli cikacaktir.. s4 pro..

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 15:06 - İp: 62.***.**2.10
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

Arkadaslar lens için tavsiyelerınız harika oldu benim için çok tesekkürederim ben genelde ajans mankenleri agırlıklı ü,rü,n fotolarıda cekicem dadanagast ın söylediğide kafa kurcalayıcı studyo için dynamıc range olayı nedir tam olarak bilmiyorum bu iki makine beni delirtecek para olsa 2 sinide alsam ne manyak olur ama hehehe beyler hadi gayret doğru secimi yaptırın bana şimdiden cok tesekkü,rederim hepinize

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 15:57 - İp: 85.***.**2.13
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

cahilliğimi bağışla emanet r1 var dedin r1 den memnun değilmisin keza bu sitede 400 sayfayı aşkın r1 eğrisiyle doğrusuyla tartışılmış ve mükemmel resim çektiğine karar verilmiş. hatta alacağın makine ile onun kalitesinde resim çekmen için r1 den pahalı lens alman gerekiyormuş (bunları r1 sayfalarında okumuştum)
birde bir ricam olsa r1 re ait 400 sayfadan saatlerce dolaştım 120 sayfaya bakabildim ama r1 re ait orjinal foto göremedim eğer zahmet olmazsa sütüdyoda çekilmiş bir kaç orjinal üzerinde photoshop yada benzeri imza taşımayan resim koyabilirmisin siteye

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 16:22 - İp: 85.***.**8.186
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

dostum iyi demissin r1 hakkında emin ol bende cok arastırma yaptım ama studyo fotografcılığında yetersiz kalıyor gibi geliyor .Çunku sony super bi makina ama slr değil bu yuzden yetersiz kalacagı kanısındayım ama ilerdee slr nin yanına alacagım makina olduğu kesin henü,z cok fotograf cekmedim studyoda r1 le makina surekli bende kalmıyor studyoda fotolar bi ara atarım ama seni tatmin edeceğini sanmam dedimya studyoda ı ıhh

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 16:40 - İp: 85.***.**2.13
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Dynamic range stüdyo ne işe yararki dadanagast,Bende anlamadım.
Dynamic range,Film yada sensörün aynı karede ne kadar çok konrast sağlayabildiğidir.İnsan gözü sanırım 11 pozluk farkı algılayabiliyor.Fotograf makinalarıda 5 pozluk.
birden farklı poz değerlerinde çekilmiş fotografların üst üste getirlmesidir.Dolayısıyla parlak ve koyu bölgeler arasında ortalam değer ortaya çıkmış oluyor.Gözümüzle gördüğümüz gibi.Normalde bunu Photo Shopta yapardık Makina kendi içinde yapıyor.Ama bunun stüdyo fotografçılığına ne gibi bir etkisi olur bilmiyorum.

Stüdyoda Ver enstantene diyaframı Wb ayarını,ondan sonra artistikmi çekiyon ne çekiyon bilmem ışığını ayarla çek.

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 17:20 - İp: 85.***.**3.100
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

eywallah eos dikkate alıcam cok faydalı oldunuz sagolun

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 17:53 - İp: 85.***.**2.13
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

furkan, insan gozu degil de filmli makineler ortalama olarak 11 stopluk dynamic range'i kaydedebilirler.. normalde dslr'larin dynamic range'i 7-8 stop.. (ama bir 1ds'de yuksek.. ona girmiyorum..)
s3 pro'nun ise 10 stop'luk dynamic range'e sahip..

dynamic range'in ne onemi var? tabii ki cok onemi var.. mesela gelin ile damat fotograflari cekiliyorsa.. daha genis dynamic range'den dolayi gelinlikteki acik alanlar patlamaz.. veya soyle de dusunulebilir; pozu kurtarma sansi daha yuksektir..

s3 pro hakkinda heryerde okudugum benim studyo icin cok iyi bir kamera oldugu.. tabii bunda bircok etken daha var.. mesela usb'nin yanisira firewire'in olmasi gibi.. tethered cekimlerde ise yarayacaktir..
veya bir pc sync soketinin bulunmasi, studyo flash'i icin.. iki tane remote kablo baglantisinin olmasi..

ayrica s3 pro'da film simulasyon modlari var.. bunlar sayesinde fujinin ayni velvia'si ile provia'sina benzer sonuclar alinabiliyormus.. daha keskin ve dogru yuz tonlari alinabiliyormus bu modlar sayesinde..

ne olursa olsun, s3 pro bir 30d'den daha gelismis bir makine.. ve su anda fiyat olarak daha da ucuz.. ve birazcik arastirma yaparsa tolga arkadasimiz, studyo icin ne kadar da iyi bir kamera oldugunu ogrenebilir s3 pro'nun..

piyasada fazla tutulmayisinin nedeni fiyatinin yuksek olmasindan kaynaklaniyordu.. ilk ciktiginda 1500 pound'du burada.. su anda 650 pound'a kadar dustu.. oysaki 30d'nin fiyati 730 pound burada..
acikcasi, studyo icinse s3 pro alirdim.. ama genel kullanim amacli 30d'yi secerdim..



http://www.fujifilm.co.uk/digital/cameras/s3pro/index.php?&flash=8

http://twelveblackcodemonkeys.com/fuji_s3_pro.htm

http://www.noendpress.com/pvachier/cameras/fuji_S3.php

http://www.noendpress.com/pvachier/cameras/fuji_S3.php

http://www.fujifilm.co.uk/digital/cameras/s3pro/index.php?page=press_reviews&nav_link=yes

...yazilarini okumanizi isterim arkadaslar.. ozellikle son linkteki sayfada dergilerin s3 pro hakkindaki gorusleri var.. oradan studio diye arayin ve cikan cumleleri okuyun lutfen..

.................

furkan ben studyo fotografcisi degilim.. isiklar hakkinda da cok az bilgim var.. ama dynamic range'in ne kadar ise yarayacagini tahmin edebiliyorum..
ve su da var ki, kac senedir artik cok fazla arastirma yapiyor ve onume gelen her yaziyi okuyorum.. s3 pro hakkinda ne kadar da iyi bir studyo kamerasi oldugunu belirten bircok yazi okudum simdiye kadar.. bulduklarimi teker teker gonderecegim burada..

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 19:50 - İp: 62.***.**2.10