darkblue63
darkblue63 (üye)
İstanbul / Amatör

S2 Piyasada Yok, H1 Pahalıya Çıkıyo

Merhaba arkadaşlar,

Ben de aranıza yeni katıldım. Umarım yakın zamanda buradaki arkadaşlar kadar yetkin bir fotoğrafçı olmasamda bu işten zevk alacak kadar ustalaşırım.

İşe iyi bir makine alarak başlamak istedim. Önce Sirkeci'de piyasasında araştırdım, sonra buradaki arkadaşların yazdıklarını okudum ve sonunda S2 veya H1 almaya karar verdim. (FZ 20 yide epey inceledim) Ancak S2 piyasada bulunmuyormuş. Ne zaman geleceğinide bilen yok. Bir ay içinde diyende var en az 1 ay diyende.Ben de haliyle H1 almaya karar verdim. Ancak güvendiğim bir satıcı H1 lerin hafıza kartlarının piyasada % 15 i oranında bulunan stick memory tip kart olduğunu ve fiyatınında çok yüksek olduğunu, üstelik hızlarının da SD lerden çok yavaş olduğunu söyledi.Bana SD kart kullanan bir makine almamı önerdi. Bu durumda da S2 beklemek zorunda kalıyorum. Ancak benim birazda acelem var. Hevesimin de kaçmaması için sizlerinde görüşünü almak istiyorum.Buna göre satıcımın söyledikleri doğru labilir mi?, S2 ne zaman gelebilir,Söylendiğine göre S2 için sıra varmış. Gelsede bana düşeceğini sanmıyorum. H1 deki 32 Mb lık hafıza kartı işimi görür mü.Görmezse 200 milyon verip 1 GB lık kart mı almalıyım.( 100 milyona da 512 var)

Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 21 Ekim 2005, 15:04 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Ben H 1 kullanıyorum ve Doğubank da garantili olarak 1gb lık 130 ytl ye memory stıck bulabilirsin.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 15:11 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Selam

http://forum.donanimhaber.com/m_3592843/mpage_8/key_/tm.htm buraya bir tıkla istersen, bugün S2 alan arkadaşlar var, onlardan nerden aldıkları konusunda bilgi alabilirsin

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 17:02 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hüzünseli memory stick pro kullanması gerek makinanın. Zaten yavaş makina iyice yavaşlar yoksa. S2 yi yurt dışından getirenler var.Onlara sor bakalım birde.
DEmek s2 için kuyruk var ha. Vaybe .Gurru duydum kendimle. Türkiyede ilk alanlardan biriyim. ilk 3 te varımdır kasin.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 19:04 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Ben size kompakt bir makine almanız yerine Dslr almanızı önereceğim. Bende zamanında kompakt bir makine aldım, manuel özellikleri tatmin edici olan bir cihazdı (Canon A 85). Fakat bir yerden sonra bu işe girince inanılmaz derecede zevk alıyorsunuz. Bu noktada kullanılmış temiz bir dslr bile bence daha iyi bir tercih olacaktır. Yalnız şunu hiç unutmayın ki bu hobi maliyeti yüksek bir hobidir ve bir çok parçasıda yabancı para birimleri üzerinden işlem görür.

Bu şartlar altında Dslr alacak duruma haiz değilseniz optik büyütmesi yüksek olan kompaktlardan birini tercih edebilirsiniz. Panasoniclerin Lecia lenslerinin çok iyi olduğunu duymuştum.

Sonuç olarak ne alacağınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirlemenizi öneririm, makineyi hangi amaçla kullanacaksınız? yüksek optik büyütme işinize yarayacak mı? Yoksa makro çalışmalarmı yapacaksınız? Bence amacınızı belirleyin ve buna uygun bir makine alın. Yoksa forum sayfalarında savrulur durur ve sonunda yazılanlardan etkilenerek istemediğiniz bir makine alabilirsiniz.

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 19:43 - İp: yok
ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

s2 www.genpatech.com'da var. 1000 ytl

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 21:19 - İp: yok
omurde
omurde (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba ,
elimde yurtdışından gelme Canon S2 var orjinal kutusunda ve sadece test için birkaç kare çekildi... 750ytl ye satıyorum...ilgilenirseniz

[email protected] adresinden ulaşabilirsin

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 23:40 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar ömürde güvenilir bir satıcıdır. Haberiniz ola.

 

Tarih: 22 Ekim 2005, 00:40 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

bence işe yeni başlıyosan s2 senin için ağır kaçar.
ben 2-3 yıl önce başladım şu anda bile s2 de zorlanıyorum henüz manuel ayarlarla kullanamadım makineyi
üstelik yeni başlayan biri için makina büyüklüğüde önemlidir sonra pişman olmanı istemem doğrusu
hiç ixus serisini inceledinmi tavsiye ederim incelemeni

 

Tarih: 23 Ekim 2005, 00:17 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

portigo neden ağır kaçsın.Autoda kullansın.Ne yapsın ixus miksus. Alsın bir s2 .En iyisi.

 

Tarih: 23 Ekim 2005, 00:25 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı


yani biz s2 ciler olarak öyle demem gerekirdi ama makinanın iri olması gözünü korkutur yeni başlıyorum dediği için öyle düşündüm

 

Tarih: 23 Ekim 2005, 00:33 - İp: yok