darkblue63
darkblue63 (üye)
İstanbul / Amatör

S2 Piyasada Yok, H1 Pahalıya Çıkıyo

Merhaba arkadaşlar,

Ben de aranıza yeni katıldım. Umarım yakın zamanda buradaki arkadaşlar kadar yetkin bir fotoğrafçı olmasamda bu işten zevk alacak kadar ustalaşırım.

İşe iyi bir makine alarak başlamak istedim. Önce Sirkeci'de piyasasında araştırdım, sonra buradaki arkadaşların yazdıklarını okudum ve sonunda S2 veya H1 almaya karar verdim. (FZ 20 yide epey inceledim) Ancak S2 piyasada bulunmuyormuş. Ne zaman geleceğinide bilen yok. Bir ay içinde diyende var en az 1 ay diyende.Ben de haliyle H1 almaya karar verdim. Ancak güvendiğim bir satıcı H1 lerin hafıza kartlarının piyasada % 15 i oranında bulunan stick memory tip kart olduğunu ve fiyatınında çok yüksek olduğunu, üstelik hızlarının da SD lerden çok yavaş olduğunu söyledi.Bana SD kart kullanan bir makine almamı önerdi. Bu durumda da S2 beklemek zorunda kalıyorum. Ancak benim birazda acelem var. Hevesimin de kaçmaması için sizlerinde görüşünü almak istiyorum.Buna göre satıcımın söyledikleri doğru labilir mi?, S2 ne zaman gelebilir,Söylendiğine göre S2 için sıra varmış. Gelsede bana düşeceğini sanmıyorum. H1 deki 32 Mb lık hafıza kartı işimi görür mü.Görmezse 200 milyon verip 1 GB lık kart mı almalıyım.( 100 milyona da 512 var)

Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 21 Ekim 2005, 15:04 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

ixuslar da az para değil, üzerine bitraz daha ekleyip S2 almak daha mantıklı bence

 

Tarih: 23 Ekim 2005, 11:33 - İp: yok
darkblue63
darkblue63 (üye)
İstanbul / Amatör

HAFTASONU OLDUĞU İÇİN GELEN YANITLARI BUGÜN OKUYABİLDİM. YANITLAYAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER.DEĞERLENDİRECEĞİM.

ANCAK BİR SORUM DAHA VAR. EĞER S2'Yİ ÖNERİLEN YERLERDEN ALMAYA KARAR VERİRSEM BAŞLANGIÇ OLARAK NE KADAR KAPASİTELİ HAFIZALI BİR KART ALMALIYIM VE BU KARTIN BEDELİ NE MERTEBELERDE OLUR ACABA ?

TEKRAR TEŞEKKÜRLER.


 

Tarih: 24 Ekim 2005, 10:10 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Eğer S2 almaya karar verdiysen, işin içine kaliteli video çekimi de giriyor, alıcağın kart en az 1GB lik ve ultra 2 olmalı. Ortalam 150 milyon gibi bir fiyata bulabilirsin

 

Tarih: 24 Ekim 2005, 10:57 - İp: yok