amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Proje Grubu Konu:

Merhaba;

Bizler bu forumda tanışmış ve 1 yılı aşkın bir süredir paylaşım içinde olan bir grubun fertleriyiz.Ortak özelliğimiz ilk bakışta Pentax ve Samsung marka makineler kullanıyor olmamız gibi gözüküyor.Halbuki ortak noktamız bu değil.Ortak noktamız paylaşımlarımız.Burada öyle dostluklar görebilirsiniz ki kendi ailenizi aratmaz.Hatta bazen aienizde bulamayacağınız sıcaklığı ve dostluğu bulursunuz.Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.
Peki bunca zamandır neler yaptı bu grup? Bir çoğumuz elimize ilk defa fotoğraf makinesi alıyorduk ve blgiye açtık ama içimizde fotoğrafa yıllarını vermiş aşkla bağlı ağabeyilerimiz ya da kardeşlerimiz vardı.Bize ne çok şey öğrettiler bunca zaman,sıkılmadan,üşenmeden ve sevgi ile.Öyle bir grup olduk ki kartopu gibi büyüdük.İçimizde bu işe aşkla bağlananlar da oldu,bir süre uğraşıp vazgeçenlerde ama dostluklarımızdan vazgeçmedik.Çok dramatik gelebilir söylediklerim ama bu grubu birkaç mesajı dahi okuyarak takip edenler bana hak vereceklerdir.Bir çoğumuz işinden ya da evinden ya sürekli bağlı bu topiğe ve eli 5 dakika da bir sayfayı yenile tuşunda ya da bilgisayar başına geçti mi ilk işi bu topiğe bakmak Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.
Burayı sakın takım tutar gibi tek bir markanın sapantılılarından oluşuyor sanmayın.Burada bizimle birlikte olan birçok başka marka kullanıcısı arkadaşımız da var.Dedim ya ortak yanımız paylaşımlarımız.
Bu zaman zarfında birçok şehir içi ve şehir dışı fotoğraf geileri yaptık.Dostluktan,muhabbetten fotoğraf çekemedik çoğu zaman.İçimizde kaynaşıp ailece görüşenler ve ailece fotoğraf geilerine,tatillere gidenler var.Bulunduğu illerden grubu davet eden evlerini açmaya hazır birçok dost var hatta.Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.
İçimizde hem çok hızlı yol kat edenler var hem de gelecek için ışık vad edenler var.Bağzılarımız iş için bağzılarımız eğitimi için dünyanın öbür ucuna giderler de ayak bastıkları yerde ilk interneti sorarlar,gruba ulaşabilmek bağlantıyı sürdürebilmek için.Ödüllü dostlarımız bile var artık şu günlerde.Hatta "üstad" larımız var bizleri var güçleri ile eğiten,bilgilendiren.Hazırlıklar sürüyor,çok az kaldı birbirimizi bilgilendirme seminerlerimize.Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.


Şimdi başka bir işe soyunuyoruz.Bir fotoğraf projesi üzerinde çalışacağız hep beraber.Ortaya bir ürün çıkaracağız,dostluklarımızla süslediğimiz.Bu işte doğrular yanlışlar yok."Acaba yollasam komik duruma düşer miyim?" diye düşünmeden yollayacağız fotoğrafları ve bu projeyi besleyeceğiz hep beraber.Bilenlerimiz eleştirecek dostça ve eğitmence hatalarımızı.Ve biz her vizörden baktığımızda o eleştirileri hatırlayacak ve daha iyi fotoğraflar üreteceğiz.
Bu proje belki de birlikte yapacaklarımızın ilki olacak,kitabını bastıracağız belkide,ya da kim bilir bir sanat galerisinde boy göstereceğiz.Ama eminim bu iş hepimizi hem fotoğrafik anlamda hem de kişisel kalite anlamında çok geliştirecek.

Kontrast konusunu oylama ile hep beraber seçtik ve özellikle de soyut bir konu olması sebebi ile öne çıktı.Soyut proje konuları baktığımız her yerde bize fotoğraf verirler.Ya da başka bir deyişle baktığımız her yerde fotoğraf aratırlar.Bu da bize her ortamdan kare çıkarabilme yeteneği verir.İçimizde evden dışarı çıkmadan hergün en az bir muhteşem fotoğraf üreten arkadaşlarımız var mesela
Kontrast türkçeye karşıtlık olarak çevirilmiş bir kelime.Biz de tüm bu proje boyunca karşıtlık ya da zıtlıklar peşinde koşacağız.Kontras deyince akla sadece renk ya da ışık kontrastı geliyor ama aslında o kadar geniş bir konu ki.
Uzunla kısa,şişmanla zayıf,köşe ile kıvrım,siyahla beyaz,uzakla yakın,eski ile yeni,ters ile düz...................

KONTRAST – ZITLIK – ÇELİŞKİ

Birbirini çelen, etkisini karşılayan yada büsbütün belirginleştiren karşıt ögeler arasındaki ilişkidir. Kontrast bir tür ölçek abartısı aracıdır.
Belli başlı kontrast türleri olarak şunları sıralayabiliriz:

Büyüklük bakımından kontrast:

Bir cismin büyüklüğünü vurgu

Tarih: 9 Mart 2008, 23:29 - İp: 85.***.**2.213
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Ahmed, topik hayırlı olsun, eline sağlık. Çok güzel bir başlangıç olacağına eminim.

Bu fotoğraf "kontrast" topiğine uygun mudur? bilmiyorum ama ilk katkı benden olsun istedim. Değilse silerim.

 

Tarih: 10 Mart 2008, 01:37 - İp: 88.***.**9.12
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmedcim benim hislerime de tercüman olmuşsun. Bu topik hepimizi çok geliştirecek. Bundan emin olabilirsin. Ben de çöp serisinden bir kontrast fotoğraf ile başlıyayım. Seri bitti bundan sonra gözüm her ortamda kontrast arayacak.


 

Tarih: 10 Mart 2008, 09:21 - İp: 85.***.**2.181
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Sevgili Amati,
Çok güzel anlatmışsın,kutlarım.
Genelde fotograf sitelerinden edindiğim bir kanı,fotografseverler fotograflarını forumlarda paylaşmayı sevmiyorlar.Galeri gibi yorum,puan ve ilgi olabilecek yerlerde paylaşıyorlar.
Ama Pentax topiğinden edindiğim bu paylaşım kültürü çok farklıydı,umarım bu topik altında da iyi bir paylaşım sergileriz.
Özellikle bu "kontrast" gibi konular galerilerde pek ilgi görmüyor,yabancı sitelerde çok güzel örnekler var ve beğeniliyorlar.
Biraz yaratıcılığımzı zorlayacak,beyin jimnastiği yaptıracak projeler bizi geliştirir.
Manzara,portre v.b. konularda güzel ama yaratıcılık isteyen çalışmalar daha geliştirici.

ben de uygun bilmiyorum,bir foto yükleyeyim.
Eski ve yeni yeldeğirmenleri,geçmiş ve gelecek teknolojisi aynı kadrajda ortada süren bir yaşam.
Pentax k10d
Pentax 18-55 mm Polarize Filtre
Bir tutam dijital düzenleme.





#kad-ir' tarafından 10.03.2008 13:35:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Mart 2008, 13:33 - İp: 85.***.**9.67
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet abi çok güzel anlatmışsın. Forumdaki konumumuzu, nasıl bir aile olduğumuzu, hatta nasıl başladığımızı... Bu sıcak aile aynen anlattığın gibi oldu.
Uzun zamandır askerlik nedeniyle aranızda yoktum, makinemde yok şu sıralar zaten ama arkadaşımın K10D makinesiyle fotoğrafa hasret geçiriyorum.
Çalışma çok hoş, çok güzel bir düşünce.
Yakında bende inşallah bu projede yer alabilirim.
Hepinize kolay gelsin, ışığınız bol olsun.

 

Tarih: 10 Mart 2008, 13:55 - İp: 88.***.**9.113
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

İşte kontrast budur. Kadir eline sağlık. En zor bulunan zaman kontrastına çok güzel bir fotoğraf oldu. tekrar tebrikler.

 

Tarih: 10 Mart 2008, 14:26 - İp: 85.***.**2.181
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

test alpha 1



#onixon' tarafından 10.03.2008 23:46:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Mart 2008, 23:18 - İp: 85.***.**8.91
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arşivi kurcalayınca konuya uygun olabileceğini düşündüğüm bir fotoğraf buldum.

 

Tarih: 11 Mart 2008, 00:03 - İp: 85.***.**2.181
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili amati;
O kadar güzel ve açıklayıcı dile getirmişsin ki seni tebrik ediyorum, buradan güzel paylaşımlar, kendimizi geliştirecek, fikir üretecek ve daha iyisi için çaba harcayacak bir ekip çıkacağına eminim.

 

Tarih: 11 Mart 2008, 00:45 - İp: 88.***.**0.196
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet abi açıklamaların ve etkileyici anlatımın için çok teşekkür ederim. Uzun süredir yeni makinemi bekliyorum. Herhalde haftaya elimde olacak. Bu süre zarfında forumu devamlı takip etmeye çalıştım. Harika kareler gelmeye devam ediyor. Herkesi tek tek tebrik ediyorum. Bu yeni çalışma sayesinde kendimi daha fazla geliştirmeme yardımcı olması bakımından özellikle bana çok faydalı olacak. Yani ders niteliğindeki bu tarz girişimlere öncü olan herkese teşekkürü bir borç biliyorum. İnşallah bende elimden geldiği kadar konuyla alakalı kareler göndermeye gayret edicem.

Herkese tekrar saygılar... Görüşmek üzere

 

Tarih: 11 Mart 2008, 09:12 - İp: 85.***.**1.54
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Amati hocamızın uyarısıyla
"Renkte Kontrast"



#avs' tarafından 11.03.2008 09:37:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Mart 2008, 09:36 - İp: 85.***.**2.23