amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Proje Grubu Konu:

Merhaba;

Bizler bu forumda tanışmış ve 1 yılı aşkın bir süredir paylaşım içinde olan bir grubun fertleriyiz.Ortak özelliğimiz ilk bakışta Pentax ve Samsung marka makineler kullanıyor olmamız gibi gözüküyor.Halbuki ortak noktamız bu değil.Ortak noktamız paylaşımlarımız.Burada öyle dostluklar görebilirsiniz ki kendi ailenizi aratmaz.Hatta bazen aienizde bulamayacağınız sıcaklığı ve dostluğu bulursunuz.Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.
Peki bunca zamandır neler yaptı bu grup? Bir çoğumuz elimize ilk defa fotoğraf makinesi alıyorduk ve blgiye açtık ama içimizde fotoğrafa yıllarını vermiş aşkla bağlı ağabeyilerimiz ya da kardeşlerimiz vardı.Bize ne çok şey öğrettiler bunca zaman,sıkılmadan,üşenmeden ve sevgi ile.Öyle bir grup olduk ki kartopu gibi büyüdük.İçimizde bu işe aşkla bağlananlar da oldu,bir süre uğraşıp vazgeçenlerde ama dostluklarımızdan vazgeçmedik.Çok dramatik gelebilir söylediklerim ama bu grubu birkaç mesajı dahi okuyarak takip edenler bana hak vereceklerdir.Bir çoğumuz işinden ya da evinden ya sürekli bağlı bu topiğe ve eli 5 dakika da bir sayfayı yenile tuşunda ya da bilgisayar başına geçti mi ilk işi bu topiğe bakmak Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.
Burayı sakın takım tutar gibi tek bir markanın sapantılılarından oluşuyor sanmayın.Burada bizimle birlikte olan birçok başka marka kullanıcısı arkadaşımız da var.Dedim ya ortak yanımız paylaşımlarımız.
Bu zaman zarfında birçok şehir içi ve şehir dışı fotoğraf geileri yaptık.Dostluktan,muhabbetten fotoğraf çekemedik çoğu zaman.İçimizde kaynaşıp ailece görüşenler ve ailece fotoğraf geilerine,tatillere gidenler var.Bulunduğu illerden grubu davet eden evlerini açmaya hazır birçok dost var hatta.Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.
İçimizde hem çok hızlı yol kat edenler var hem de gelecek için ışık vad edenler var.Bağzılarımız iş için bağzılarımız eğitimi için dünyanın öbür ucuna giderler de ayak bastıkları yerde ilk interneti sorarlar,gruba ulaşabilmek bağlantıyı sürdürebilmek için.Ödüllü dostlarımız bile var artık şu günlerde.Hatta "üstad" larımız var bizleri var güçleri ile eğiten,bilgilendiren.Hazırlıklar sürüyor,çok az kaldı birbirimizi bilgilendirme seminerlerimize.Bu ortam gerçekten çok özel hepimiz için.


Şimdi başka bir işe soyunuyoruz.Bir fotoğraf projesi üzerinde çalışacağız hep beraber.Ortaya bir ürün çıkaracağız,dostluklarımızla süslediğimiz.Bu işte doğrular yanlışlar yok."Acaba yollasam komik duruma düşer miyim?" diye düşünmeden yollayacağız fotoğrafları ve bu projeyi besleyeceğiz hep beraber.Bilenlerimiz eleştirecek dostça ve eğitmence hatalarımızı.Ve biz her vizörden baktığımızda o eleştirileri hatırlayacak ve daha iyi fotoğraflar üreteceğiz.
Bu proje belki de birlikte yapacaklarımızın ilki olacak,kitabını bastıracağız belkide,ya da kim bilir bir sanat galerisinde boy göstereceğiz.Ama eminim bu iş hepimizi hem fotoğrafik anlamda hem de kişisel kalite anlamında çok geliştirecek.

Kontrast konusunu oylama ile hep beraber seçtik ve özellikle de soyut bir konu olması sebebi ile öne çıktı.Soyut proje konuları baktığımız her yerde bize fotoğraf verirler.Ya da başka bir deyişle baktığımız her yerde fotoğraf aratırlar.Bu da bize her ortamdan kare çıkarabilme yeteneği verir.İçimizde evden dışarı çıkmadan hergün en az bir muhteşem fotoğraf üreten arkadaşlarımız var mesela
Kontrast türkçeye karşıtlık olarak çevirilmiş bir kelime.Biz de tüm bu proje boyunca karşıtlık ya da zıtlıklar peşinde koşacağız.Kontras deyince akla sadece renk ya da ışık kontrastı geliyor ama aslında o kadar geniş bir konu ki.
Uzunla kısa,şişmanla zayıf,köşe ile kıvrım,siyahla beyaz,uzakla yakın,eski ile yeni,ters ile düz...................

KONTRAST – ZITLIK – ÇELİŞKİ

Birbirini çelen, etkisini karşılayan yada büsbütün belirginleştiren karşıt ögeler arasındaki ilişkidir. Kontrast bir tür ölçek abartısı aracıdır.
Belli başlı kontrast türleri olarak şunları sıralayabiliriz:

Büyüklük bakımından kontrast:

Bir cismin büyüklüğünü vurgu

Tarih: 9 Mart 2008, 23:29 - İp: 85.***.**2.213
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abimizin önerisi ile topiğe uygun son çektiğim fotolardan bir tanesi ;


[/IMG]

 

Tarih: 16 Eylül 2008, 12:53 - İp: 85.***.**2.23
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Avşar teşekkürler. Ben de yakında yeni fotoğraflarla burada olacağım.

 

Tarih: 16 Eylül 2008, 21:40 - İp: 85.***.**9.113
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarın için teşekkürler Selahattin abi Hemen ekliyorum fotoyu

 

Tarih: 22 Aralık 2008, 11:31 - İp: 92.***.**2.153
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Teşekkürler Avşar. Topiğe çok yakışan bir fotoğraf oldu. Hem de epeydir ihmal ettiğimiz bu topik sayende hareketlenmiş oldu. Tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 22 Aralık 2008, 13:45 - İp: 88.***.**9.141
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

Bu topiğe uyan bi fotoğraftı aslında.Gecikmeli de olsa eklemem gerek diye düşündüm.

ZITLIK ; Esaret ve Özgürlük


 

Tarih: 24 Aralık 2008, 14:06 - İp: 62.***.**9.70
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör





 

Tarih: 26 Aralık 2008, 00:19 - İp: 85.***.**1.10
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Erol fotoğraflar bu topiğe çok yakıştı. Eline sağlık.

 

Tarih: 26 Aralık 2008, 00:26 - İp: 88.***.**1.60
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Topiği açan hayırsız olarak hepinize elinize sağlık demek istiyorum

 

Tarih: 5 Ocak 2009, 11:55 - İp: 81.***.**8.226
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı


By selahattintuncay, shot with PENTAX K10D at 2009-01-11

#camoka' tarafından 12.01.2009 22:18:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Ocak 2009, 22:15 - İp: 88.***.**0.179