tanthana
tanthana (üye)
Denizli / Amatör

Pentax, Minolta Servis Hizmetleri

Merhabalar,
Fotoğrafçılık tutkusuna yeni kapılmış biri olarak (umarım hiç bitmez) bu güne kadar hep Canon, Nikon, Sony gibi markaları duyduk. Eminim bir çoğumuz da öyledir. Bu üreticilerin Türkiye'de isim yapmış yaygın bir servis hizmetine de sahip olduğunu biliyorum. Forum sayfasında bunun dışında Pentax ve Minolta gibi markaların da adını duymaktayım (DSLR modelleri olarak). Eminim bu marka ve modellerin de tutkunları Canon veya Nikon sevenler kadar fazladır. Fakat benim merak ettiğim bu marka ve modellerin servis hizmetlerini ve garanti şartnamelerini yerine getirecek yetkili servisler ülkemizde mevcut mudur ve eğer varsa ne derece yeterlidir? Yorum ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 15 Kasım 2006, 11:36 - İp: 193.***.**2.248
dpalut
dpalut (üye)
İstanbul / Amatör

http://forum.netfotograf.com/tuketici_sorunlari.asp?msg_id=14359
pentax servisi ile ilgili böyle bir forum oluşmuştu. belki ilginizi çeker.

 

Tarih: 15 Kasım 2006, 11:54 - İp: 81.***.**5.119
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

tanthana,

Sanirim olayi yeni takip etmeye basladin. Kisaca ozetleyeyim:

2006 basinda Konica-Minolta fotograf isinden cekildi, buna mukabil, Konica-Minolta'nin fotograf makinasi ve objektif ureten departmanlarini Sony satinaldi. Dunya capinda (Turkiye dahil) Konica-Minolta urunlerine servis, bakim, yedek parca destegini vermek de Sony'nin sorumlulugunda artik.

Forumdan daha once birkac kisinin Minolta urunleri icin Sony'e basvurdugunu biliyorum, gercekten de Sony servisi ilgileniyormus.

Sony satinaldigi Minolta'dan herhangi birseyi kompakt makinalarina uyguladi mi bilmiyorum. DSLRlarda ise Sony A100 eski Minolta KM5D'nin gelistirilmis modeli. Sony, Minolta'yi bunyesine katmadan once hic (D)SLR uretmemisti.

 

Tarih: 15 Kasım 2006, 13:00 - İp: 85.***.**8.9
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax için bu başlığı da inceleyebilirsiniz:
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=14441

 

Tarih: 15 Kasım 2006, 13:16 - İp: 85.***.**7.184
tanthana
tanthana (üye)
Denizli / Amatör

antika,
Evet dediğiniz gibi bu işlerde oldukça yeniyim. Gerek fotoğrafçılık gerekse yan dalları (marka,model,servis vs.). Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

 

Tarih: 15 Kasım 2006, 14:27 - İp: 193.***.**2.248
pentaxser.
pentaxser. (üye)
İstanbul / Firma

Sayın tanthana
Pentax ve minolta makinaların servislerinin ne derecede
yeterli olduğunu öğrenmek istemişsiniz.Pentax servisi olarak mart 2006 pentax türkiye dispritörü bükey fotoğrafçılığın katkısıyla pentax europa servisinde 1 hafta
eğitimine katılınmıştır.Yetkili servis olarak hizmet vermekteyiz.

www.optikelektronik.com

 

Tarih: 15 Kasım 2006, 14:30 - İp: 81.***.**9.149
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Tanthana,

Birsey degil.

Simdi dusunuyorumda Sony yeni DSLRinda Minolta ismini hicbir sekilde kullanmamakla biraz hata ediyor sanki. Mesela sizin gibi meseleyi yeni takip etmeye baslayan kisiler bu 2 marka arasindaki iliskiyi cozmekte zorluk cekiyorlar. Bu forumda bile butun Minolta AF lenslerin Sony A100'e uydugunun farkinda olmayan dolayisiyla Sony A100 icin 2.el lens olmadigini dusunen o kadar cok insan ciktiki.

 

Tarih: 15 Kasım 2006, 15:41 - İp: 85.***.**8.9
mr.mehmet
mr.mehmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Selam tanthana, antika nın da dediği gibi Sony servisleri Konica Minolta makinalara da bakıyorlar. Ben bir Konica Minolta Dynax 7D Dslr makina aldım ve bir problem çıktı makinada. Sonra bir sony servisine götürdüm makinaya baktılar hatayı tesbit ettiler ve bana fiyat bildirdiler. Sonuçta fiyatı yüksek bulursan hiçbir meblağ ödemeden makinayı yaptırmadan geri alabilirsin.

Sayın antika, siz de çok önemli bir konuya parmak basmışsınız gerçekten de. Sony çıkarmış olduğu Dslr A 100 de Konica Minolta ismini de kullanmış olsaydı, kullanıcılar tarafından çok daha güvenli ve bilinçli bir seçim olabilirdi.
Sony-Minolta olsaydı nasıl olurdu acaba. Minoltanın fotoğrafçılıkta yapmış olduğu devrimler ve ilkler unutulamaz herhalde.
Ayrıca Sony A100 de kullanılabilecek yüzlerce objektif de olduğu bilinmeli aynı zamanda.

 

Tarih: 19 Kasım 2006, 01:11 - İp: 85.***.**5.169
  • 1