ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Pentax Hakkında Bilgi...

d/slr kullanmaya başlamak istiyorum.fakat kararsız kaldım.nikon d50 - canon 350d - ve pentax'ın yeni modeli ist dl 6.1 mp ...Bu makinalar arasında en iyisi pentax diyor bazıları.bende baktım sensor boyutları nikon ve canon'dan büyük.objektif sorunuda yok,çünkü sigma objektiflerin hepsi oluyor.Özellikle 2.5" LCd olması beni cezbetti.yorumlarınızı bekliyorum..


saygılar...

Tarih: 18 Eylül 2005, 23:19 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar ati2001...
bir hata yapmadan once seni durdurayim..
bu ay (aslinda gelecek ayin sayisi, ama ben abone oldugum icin erkenden gonderiyorlar..) practical photography dergisinde, butun DSLR'lari karsilastirmislar.. sonuca gore canon 20D, "tester's choice" secilmis.. simdi en iyisi de degil diyebilirsin tabii.. ama fiyat-kalite-makinenin verebildigi gibi etkenlerin hepsini birden icine alirsan dogru bir karar oldugunu (en azindan degerlendirmeyi yapan ve bircoklarina goe diyelim) gorebilirsin..
en uygun fiyatli ve en kaliteli sonuclari birden alacagin makine ise nikon D50 secilmis..
aslinda cok ilginc.. 350D, ayni 20D gibi 5 yildiz aliyor oylamadan.. ama "best buy" kamera olarak D50'yi secmisler..
...
neyse sonuc olarak D50 de 350D de iyi tercihler..
ama pentax ist DL modeli yalnizca 3 yildiz alabilmis degerlendirmeden..
degerlendirmede her turlu sartlar test edilmis.. iso rating'lerden print kalitelerine, kullanim kolayliklarindan performanslarina kadar..
..
en dusuk puanli makine pentax ist DL secilmis haberin olsun..

peki ist DL hakkinda neler demisler sana aktarayim;
...
tutus: makinenin arka kismina baktiginda cok basit bir tus sistemiyle ve guzel bir goruntuyle karsilasiyormussun..
advanced menu opsiyonlari, custom setup sayfasinin altinda sakliymis.. bu da bir guvenlik sagliyormus, kazara yapilacak bir oynamada.. (bu cok garip bir degerlendirme aslinda.. dslr bu.. tabii ki kolayca degistirilebilmeli ayarlar.. saklamaya gerek yok ki..)
350D'den tutus olarak daha iyi ama d50'den daha kotuymus.. (bak sen.. 350D'yi yerin dibine batiriyorlar.. ama fotograf kalitesi ve performansda en iyisi..)
..
daha sonra lcd ekranindan falan bahsetmisler.. iste cok iyi gorulebilirmis fotograflar.. falan filan.. menu sistemi cok basitmis.. yeni dslr kullanicilari fotograf cekerken fazla zorlanmayacaklarmis.. mis.. mis..
neyse..
sonda da soyle soylemisler..
"eger ki dijital slr'i fotografciligi ogrenme amacli alacaksaniz, ist DL kesinlikle cok iyi bir makine.."
...haydaaaaa... hem 3 yildiz vermisler hem de harika demisler.. peki neden 3 yildiz vermisler?
..eksilerinden biri autofocus sisteminin digerleri kadar iyi olmamasiymis..(haaaa...)
pentax'da da iso 100 yokmus bu arada..
ama test fotograflari sonucunda en iyi iki fotograf pentax ve canon'a aitmis.. daha dogrusu en cok renkleri oldugu gibi gosteren.. ama nikon da yaklasik sonuclari veriyormus..
...........
..
ati ben senin yerinde olsaydim ya d50 ya da 350d alirdim kendime..
tabii yine de sen bilirsin..
.......
peki ikisinden hangisi dersen....................
nikon hosuna gidiyorsa d50 al, canon hosuna gidiyorsa 350d al derim.. ama bir an once al da dslr kullanmaya basla..

 

Tarih: 19 Eylül 2005, 03:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yukarida soylediklerime ilave olarak;
sensor boyutunun nikon ve canon'unkinden bir parca daha buyuk olmasini o kadar dert etme en basta.. senin icin onemli olan sonuc olmali.. sonuc iyi olmadiktan sonra, ama benimkinin sensoru seninkini dover demenin bir anlami olmaz degil mi?..
objektif sorunu hicbirisinin yok.. sigmanin her objektifi pentax'a uyar da diyemezsin.. pentax mountlu olanlari uyar.. ayni sekilde sigma firmasi, canon ve nikon icin de objektif uretiyor.. hem de canon ve nikon mount'lu olan objektifler, diger mountlu objektflerden cok fazladir..
..
2.5" lcd olmasi gercekten bir arti.. ama su da var ki; dslr ile lcd'den cekim yapamayacagin icin, lcd'yi yalnizca, cektigin fotograflari gozden gecirmede ve ayarlari yapmakta kullanacaksin..
sadece histogrami ve fotografdaki yanan bolgeleri gormen fazlasiyla yeterli..
2.5" lcd olursa guzel tabii, ama olmazsa da o kadar dert etme bence..
...
son olarak herkes bir digeri daha iyi diyor duruyor, sen de biliyorsun.. ben cikarim canon derim, bir baskasi cikar nikon der.. hatta biri de cikar pentax der.. ama bu soylenenlerin hicbiri o markayi en iyisi yapmaz..
genel olarak sana uygun olacak makine en iyisidir tabii; ama fotograf makinesi degerlendirmeleri yapan dergilerin, sitelerin kararlarina gore makine secersen de daha dogru karar almis olursun.. cunku o adamlar her turlu makineleri kullanma sanslari bulabiliyorlar..
ben 350D kullaniyorum. ama ne d50 ile ne de ist dl ile tecrubem var.. bir baskasinin da, mesela ist dl iyi diyenin de eminim ki 350d ve d50 ile tecrubesi yoktur..
zaten tecrubesi olan biriyse de bu gibi giris seviyesi dslr'larla isi ne sorgulamak gerekir.. hani ben ist dl kullandim; ama bir de d50'yi test edeyim diyen kac kisi var? degil mi?..
...
neyse son karari sen ver.. ama kalbini dinle.. hepsi de dslr.. hepsi de bir compact makinelere gore cok ustunler.. ama biraz fazla biraz az..
hangisini begeniyorsan onu al.. tabii unutmaki bir markayi almakla o markanin lenslerini de alacaginin sozunu vermis oluyorsun..
benim canon'u secmemdeki en buyuk nedenlerden birisi de buydu.. canon lens yelpazesi acisindan cok daha ustun.. ayrica dslr konusunda cok daha yenilikci digerlerine gore..
gecen sene 300d kullanan birisi bu sene 20d'ye upgrade etme sansi buldu... ama nikon'da ne oldu? d70 alan d70s'e upgrade etmedi.. belki de yakinda d70ss'i cikartirlar piyasaya, kimbilir..
..
neyse ben seni etki altinda birakmak istemem..(hani istemem diyorum ama demedigimi de birakmadim..)
d50, best buy secilmis.. d50 de 350d de harika secimler..
...
iyi geceler..yine cenem dustu benim..

 

Tarih: 19 Eylül 2005, 03:39 - İp: yok
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

çok teşekkürler...sizi yorduysam kusura bakmayın....
benim kafamda olan zaten ,az çok belli oldu diyebilirim.
d50 ve 350d üzerindeyim bu aralar...pentax için ise iyi dediler aslında türkiyede fazla satış yapamayan bir marka;ama kendi lensini üretebilen ve diğerleri gibi gayet kaliteli sonuçlar veren bir aletmiş diye duydum.acaba türkiyede ve dünyada Nikon ve Canon firmaları piyasa altından,diğer firmalara özel bir para ödemesi'mi ayırıyorlar.yani kendileri o kadar çok reklam yaparken mesela ;; Minolta , Olympus,Pentax,kodak gibi firmalar bunlara gözmü yumuyorlar.....???

yada insanlar adı çıkmış diye bu makineleri'mi istiyorlar.

-" AA. işte bak benim nikon'um var hemde d70s --" gibi..;

hava atmakmı bütün bunlar.
- veya dünyadaki iyi fotografçıların seçimleri neler acaba ...?? Onlardamı bu işin en iyi Nikon ve ya Canon'la çözüldüğünü'mü düşünüyorlar...


---- SONUÇ ------

ben iş dışında özel yaşantımda makro fotolar çekiyorum.mu makinelerin üzerindeki objektiflerle bunu yapmam imkansız...
Ve LCD'yi kullanarak foto çekmek'te istiyorum.Buda imkansız.
Fakat diğer taraftan kaliteli bir makineyle müşterilerimi memnun etmek istiyorum ; işin özü bu.

Bana bu özellikleri yapacak Compact bir makina önerebilirmisin...?Raw format şart olmalı.D/SLR benzeri olmalı .... )))))) )))).bende fazla şeyler istedim galiba.farkında olmadan benimde çenem düştü...

kısacası s9500 - p880 - fz30 aralarından yada varsa c8080 gibi birşeyler ...nedersin üstad...




saygılar....hoşçakal...


atilla YILMAZ [email protected]

 

Tarih: 20 Eylül 2005, 03:29 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

dadanagast konicaminolta 7d iyi diyordum.Ondan nasıl bahsetmişler senin incelemede.
Bu arada fordum cevabını gördüm.cevap yazdım.

 

Tarih: 20 Eylül 2005, 08:35 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

d70'i 2-3 gun, 350d yi ise arkadasimin elinden kapip kurcalarken epey bir hasir nesir oldum ,bir aydan fazla bir dureden beride nikon d50 kullaniyorum. bence bu uc makina arasinda en iyisi nikon d70, cunku 18-70 harika bir lensle birlikte geliyor. d50 derseniz fiyat bakimindan cok cazip bir sure d70 kullanirsaniz d50de manuel modda on taraftaki ikinci scrollu ariyorsunuz. ikisi arasindaki fotograf kalitesi acisindan her yerde bahsedilen d70 in biraz daha keskin sonuc verdigini ise isin asli cok farkedemiyorsunuz ancak 1600
iso'da d50'nin dusuk noise orani biraz daha farkedilir sekilde iyi. 350d fotograf kalitesi hakkinda pek fazla yorum yapamayacagim, body olarak daha hafif ve daha narin bir his veriyor ama tabi bu daha zayif oldugu anlamina gelmiyor tabiki. vizor daha parlak. 350d digerlerine gore sanki daha hizli focus yapiyormus gibime geldi ve sanki daha sarsintisiz ve sessiz calisiyor.

sonucta nikolarin daha agir ve saglam hissi veren guzel govdeleri var. d50 iki makinayida dusuk noise'da dover .
d70 kiti ise lens kalitesinde d50 ve 350d'yi ezer . 350 d megapiksel ve buna bagli image kalitesinde nikonlari sollar.

benim subjektif ve aslinda cok analitik olmayan karsilastirmalarima gore d70 kit'i en iyi secim, tabiki biraz daha fazla parayi gozden cikarmalisiniz. tabi bu arada diger ust sinif dslr hakkinda yorum yapmiyorum cunku onlar bu yukarda bahsettigim uc makinayla pek karsilastirilacak modeller degiller. pentax'a gelirsek: sanki pentax daha bu pazara yeni yeni alisiyormus gibi bir izlenimim var.

aslinda yukardaki uc makinanin bilesimi bir kit olsada alsak diyor insan canon gibi iyi bir af teknolojisi ve yuksek cozunurluklu, kaliteli cmos sensor, nikon d50 gibi guzel bir govde ve fiyat, d70 inki gibi bir kit lensi.


bu arada dslr makinalar icin lcd akranin hic bir onemi yok. dadanagastla hem fikirim, fotografi cektikten sonra kadraj iyimi kotumu veya levels grafigini gormek icin kullaniyorsunuz yada gereksiz fotolari silmek icin

yukarda bir suru seyi yazdiktan sonra simdi aklima simdi gelen makinalar var oda konicaminolta'lar vallhi elime alip kurcalamisligim yok ama bu iki kamerada incelemelerden yuksek tavsiye alip geciyorlar. ve su anda sadece bu makinalarda bulunan bir ozellik var oda govdeye entegre anti vibrasyon kontrolu. phil askey bile cok basarili bulmus, aslinda bu ozellik es gecilecek bir ozellik degil. benim minoltalarda sevmedigim sey minolta lneslerinin dandikligidir bu konuda cok eskilerden bazi pahali tecrubelerim oldugundan bilirim... ama bu govdelerin uzerine kaliteli 3.parti lensler takip entegre vibrasyon kontroluyle harika sonuclar alinacagina inaniyorum.

aslinda size yardimci olmaktan ziyade sanirim daha cok kafanizi karistirdim. Belkide kesin cozum eger arabaniz
varsa satip kendinize Canon EOS-1D Mark II N veya nikon d2x, hatta olmadi evinizide satip leice r9 digital modul ve lens setlerini almaniz.

bu isin sonu yok, begendiginizi alin gitsin bir daha fotograf makinasi satan yerlerin onundende gecmeyin...(dimi dadanagast biz oyle yapiyoruz?? )

#polaris' tarafyndan 20.09.2005 10:02:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Eylül 2005, 09:37 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

D70 de iyi bir makina, Ben 350D kullaniyorum ve memnunum ama bugun alsam Minolta 7D alirdim.

 

Tarih: 20 Eylül 2005, 10:55 - İp: yok
adosero
adosero (üye)
İstanbul / Amatör

Bu siteye de bir bak istersen:
http://www.dpreview.com/reviews/nikond50/page19.asp
19. maddeden 23 veya 24'e kadar karşılaştırmalar devam ediyor..



 

Tarih: 20 Eylül 2005, 16:21 - İp: yok
@immortal@
@immortal@ (üye)
Kocaeli / Amatör

Sevgili polaris,

Madem D50 kullanıyorsun, ben de D50 almayı düşünüyorum, sana birkaç soru sorayım

18-55mm kit lensin fokus hızı ile D70s 18-70mm kit lensin fokus hızlarını karşılaştırabilir misin? Eğer 18-55mm'nin hızı düşük ise D50'yi kit halinde almayıp 18-105mm Sigma ya da 18-70mm nikon lens ile almayı düşünüyorum. Senin bu fikrim hakkındaki düşüncelerini de alabilirsen iyi olur.

Bunun yanında, fotoğraflarda, hatta düşük ISO değerlerinde bile D70s'de gözlenen gürültü etkisi sanıyorum D50'de yok. Beyaz ayarında da otomatik modda sanıyorum D50 çok daha iyi sonuç veriyor. D70s genelde maviye kaçıyor. Bu açılardan da tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 17:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haydaaa.. hani dslr alacaktin ati?..
neyse.. compact olarak sanirim en iyi tercih s9500 olurdu, ama oncelikle bir test raporlarini bekle sitelerin derim.. bakalim kullanimdaki performansi dedikleri gibi miymis, nasilmis, neymis ne degilmis..
.. ayrica sony R1 da geliyor tabii.. dslr gibi sensore sahip, ekrandan izleyerek cekim yapabilirsin.. sanirim macro da cekiyordur..
bir bekle gor istersen..
..
diger yandan, benim gordugum kadariyla, su anda nikon'la canon bu iste dunya liderleri.. en cok satislar onlarda.. en cok yan malzeme bu markalar icin uretiliyor.. en kolay elinden cikarabilecegin markalar da bunlar..
yukaridakileri de goz onunde bulundurarak makine secmek gerekir diye dusunuyorum.. bilmiyorum yaniliyor muyum?
..
..birsey soracagim ati.. canon s2'yi hic dusundun mu? tam sana gore, kullanisli, hem de fiyat olarak digerlerine gore cok daha ucuza..

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 18:12 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam pazarbey..
konica 7D de 3 yildiz almis..
soyle yazmislar:
"based around the body of the excellent dynax 7 35mm camera, the dynax 7d offers great handling but is let down by poor performans."...
..performans acisindan eksiklikleri oldugunu yazmislar.. sanirim o yuzden de fiyati o kadar dustu 7d'nin..
tabii magnezyum olan govdesi bile yeterli bir sebep bence almak icin..
...........
fotoman da soylemis aynisini aslinda; ben de bugun aliyor olsaydim 7d alirdim.. cunku fiyati neredeyse yari yariya dustu...

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 18:20 - İp: yok