fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax'ta Zor Günler

Mali problemler yaşayan Pentax, uzun süredir Hoya tarafından yutulmaya direniyordu.
Fotograf makinesi tarihinde uzun ve iyi bir geçmişi olan firmanın yönetimi, digital orta format makine işini askıya aldı, ve tüm gücünü DSLR pazarında çıkış yapmaya ayırdı.
Firma yönetimi fotograf makinesi pazarında kalma savaşı verirken, istenen satış ve karlılık elde edilemeyince hissedarların şirketi Hoya'ya satma talepleri yönetimi güç durumda bıraktı.
Satışa direnen Pentax yönetim kurulu başkanı Geçen ay baskılar sonucu istifa edince direnme gücü kırılan şirket bu gün Hoya'nın teklifini kabul ettiğini bildirdi.
Hoya'nın şirketi devralma süreci sonunda, tüm Pentax yönetim kurulunun istifa edeceği bildirildi.
Bu günlerde söylenen tüm sözler yuvarlak ve politik, Hoya'nın fotograf makinesi üretimine devam edip etmeyeceği önümüzdeki 6 ay içinde belli olur.

Tarih: 25 Mayıs 2007, 15:42 - İp: 85.***.**5.174
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

hüseyin bey adnan abiye sormuştunuz "japon sitelerine girip copy paste yapıcak kadar seviyomusun k10d yi" diye bende size bi soru sorıym,
k10d klubu ilerde k10d terapi derneği olursa gerçekten mutlu olcak mısınız?gerçekten pentaxdan bu kadar nefret mi ediyosunuz?

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 00:19 - İp: 88.***.**7.94
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Öf ya sıkıldım bu k10d, ve anti k10d muhabbetinden. Site resmen ikiye bölündü ya.
Bize ne makinalardan. Elin japonunun makinası için böyle birbirimizi yiyoruz.
Bir zamanlar espri olsan diye slr, slr like muhabbeti, canon ns2, sony h1 muhabbeti yapıyorduk. Ama bu bambaşka.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 00:53 - İp: 88.***.**4.241
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Ya, ne muhabbetti ama, s2 mi h1 mi

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 02:35 - İp: 88.***.**1.46
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tabiki s2 bufalo, h1 s2 nin eline su bilem dökemez.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 09:21 - İp: 88.***.**4.241
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Sony Minolta'yı satınalırken de bir sürü spekülasyon yapıldı, herkes Minolta'sını satsın gibi şeyler söylendi, sonuç ne oldu? Sony, Minolta'nın 50 seneyi aşkın tecrübesine, kendi sensör ve elektronik teknolojisini de katarak harika bir makine çıkardı, eski minolta makinelere de destek veriyor.
Hoya'nın Pentax'ı satınaldığını düşünelim; Hoya firması, Pentax gibi yılların markasını niye öldürsün, markayı öldürse bile dslr üretimini niye durdursun? Bu kadar popüler olan K10D gibi bir makine varken üstelik. En fazlasından Pentax ismiyle değil Hoya ismiyle üretim yapar, Sony-Minolta örneğinde olduğu gibi.
Ne Pentax, ne de Nikon kullanıcısıyım, iki markayla da hiçbir ilgim yok. Ama bu tartışmalar objektif olmaktan çoktan uzaklaştı. İlker K10D ile d200'ü kıyaslamış, olabilir, aynı klasmanda olmadığını düşünebilirsiniz. O zaman İlker nasıl kıyaslamayı madde madde yapıyorsa, neden aynı klasmanda olmadıklarını siz de madde madde açıklarsınız. "Mercedes ile Şahin kıyaslanır mı?" gibi ifadelerin objektiflik ile uzaktan yakından alakası yok. O zaman neden biri Mercedes diğeri Şahin açıklayın, biz de öğrenelim. Düzgün bir kıyaslama, teknik karşılaştırma yapabilme ortamı, fanatizm yüzünden kırıcı tartışmalara dönüşüyor. İnsan kendisinin olduğu gibi, makinesinin de eksikleri veya kusurları olabileceğini kabullenmeli, piyasada kusursuz makine yok ki!

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 10:11 - İp: 85.***.**9.56
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Murgure katılıyorum. K10 öyle abartılı bir şekilde savunuldu ki, bazıları otamatik olarak kötüledi. Orta yol bulunamadı.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 10:16 - İp: 88.***.**4.241
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

H1 S3 ü katlar be, s1 miş, cık cık cık....









[>:D

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 12:57 - İp: 88.***.**1.46
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

k10d klubu ilerde k10d terapi derneği olursa gerçekten mutlu olcak mısınız?gerçekten pentaxdan bu kadar nefret mi ediyosunuz?

şahin.. Ben hic bir makinadan nefret etmiyorum. Ama bazı makinaları, bazı sebeplerden dolayı sevmiyorum. Ama bu nefret noyutunda asl olmaz. Örnegin bazı insanlar telsimi sevmez bazılarıda türkcelli sevmez. Tuketicilerin belli bir markaya yönelik tercihleri ve olumsuz bakış acıları olabilir ki bu da ticaret hayatının bir geregidir.

Genel olarak cevap verecek olursam bazı sorulara.

Ben forumlarda yazı yazarken kendimi kasarak asla cumleler kullanmıyorum. En ciddi yazılarımda bile geçmişten bugune kadar bir miktar geyik denilen yazılar olabilir. BU da tamamen burdaki arkadaşlıklarımızın duzeyi ve suresiyle ilgili. Surekli tandıgım ahbap oldugum birine cumleler arasında şakalar gonderebilirim.

Bu yuzden ben yazılarımın tamamen geyik ve hayal ürünü oldugunu soyleyerek baska topicler açmak bana kalırsa gerceklikten uzak bir olasılık.

Üstelik şu anda yazı yazıdgımız topic fdemirhan tarafından açılmış olup konuyu saptırıcı veya zedeliyici yazılar yazılmamıştır. Eger bu konu icin farklı bri topic açılmışsa fatih abi geyik yapan bir kişimidir?

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 13:45 - İp: 88.***.**1.21
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

murgur arkadaşım seni gerçekten tebrik etmek istiorum güzel bi son bu sonu olmayan tarışmalarında bi sonu olsun herkesin makinesi güzel kullanmayı bildikten snr...Hoya-Pentax olayı sonucu inşallah daha güzel makinalar ortaya çıkar inşallah nikon canon olympusta güzel makinalar üretirde biz kullanıcıların yüzü güler

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 14:44 - İp: 88.***.**3.154
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

hüseyin bey sorun pentaxı beğenmeniz beğenmemeniz değil,üsblunuz.insanların rahatsız olması çok doğal mor çatı klübü kurucaklar yada terapi derneği olucak gibi şeyler okuyunca.yoksa kimesenin pentax kusursuzdur dediği yok.

bence kusursuz o ayrı

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 15:04 - İp: 88.***.**4.228