fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax'ta Zor Günler

Mali problemler yaşayan Pentax, uzun süredir Hoya tarafından yutulmaya direniyordu.
Fotograf makinesi tarihinde uzun ve iyi bir geçmişi olan firmanın yönetimi, digital orta format makine işini askıya aldı, ve tüm gücünü DSLR pazarında çıkış yapmaya ayırdı.
Firma yönetimi fotograf makinesi pazarında kalma savaşı verirken, istenen satış ve karlılık elde edilemeyince hissedarların şirketi Hoya'ya satma talepleri yönetimi güç durumda bıraktı.
Satışa direnen Pentax yönetim kurulu başkanı Geçen ay baskılar sonucu istifa edince direnme gücü kırılan şirket bu gün Hoya'nın teklifini kabul ettiğini bildirdi.
Hoya'nın şirketi devralma süreci sonunda, tüm Pentax yönetim kurulunun istifa edeceği bildirildi.
Bu günlerde söylenen tüm sözler yuvarlak ve politik, Hoya'nın fotograf makinesi üretimine devam edip etmeyeceği önümüzdeki 6 ay içinde belli olur.

Tarih: 25 Mayıs 2007, 15:42 - İp: 85.***.**5.174
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

bosver HÜSEYİN abi ... ben ve sen pentax almiyacagiz ya bana yeter

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 22:50 - İp: 85.***.**2.117
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

almam alana da mani olmam. Şu anda alıp k10d klubu kuranlar ilerde k10d terapi dernegi olacak

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 22:55 - İp: 88.***.**3.249
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

70 kusur syf yazı yazdık google da bi zahmet aratıp baksınlar

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 22:59 - İp: 85.***.**2.117
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o anti-konuyu aslinda hem espri olsun diye hem de senin acmis oldugun konuda artik geyik dondugunden dolayi actim huseyin.. yoksa senin actigin konuya, anti olsun diye degil kesinlikle.. zaten konunun konuya anti olmasi da ne demektir valla merak ettim simdi..
...
zamaninda sen, d80'in de renkleri falan dediginde, sana dunya kadar sey bulup nasil ustesinden gelebilirsini anlatmistim.. hatirlarsin sanirim.. k10d icin de, yesil yuz cekiyor denmesini acikcasi dogru bulmuyorum.. dslr fotograf makinesi kullaniyorsaniz, kullanmasini da bilmelisiniz diye kac defa yazdim heryerde.. ve sen bir studyo fotografcisisin huseyin; sen, benden ondan cok daha iyi biliyorsun kullanmasini.. neden k10d yesil yuz cekiyor dedin o konuda acikcasi anlam da veremedim buna..

demin d80'in eksileri konusuna baktim; d80'in bir eksigi fazla pozlamasi ve sd kart kullanmasi yazmissin; baska da eksigi yok demissin.. sanirim d80 ve renkler konularini hatirlayamadin bunlari yazarken de..

ve simdi de pentax dslr'larini batan geminin mali yapmissin huseyin.. cirpindiklarini soylemissin.. acikcasi hangi konuda cirpiniyorlar merak etmiyor da degilim.. yoksa cirpindirtiyorlar mi acaba?..

.....
pentax'dan baska fayda saglayanlar var mi bilemiyorum; ama ayni soruyu bir de nikondan da var mi diye sormak gerekiyor sanirim..

..............

okyanus, kimlerin objektif davranip davranmadigini bulmamizin imkani yok dogrusu.. ama ben suna eminim ki; sitede durmadan adi gecen k10d de d200 de her turlu odulu almis, cok iyi dslr'lar..
gereksiz karalamalar yapmanin anlami yok tabii ki..
ama ki soylenenler belli bir gercege dayaniyorlarsa; o zaman kabul da etmek gerekir..
keske her makineyi elestirmeden once, o makinenin neler yapabilecegi konusunda bilgilensek de bos tartismalara hic girmesek..

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 23:04 - İp: 86.***.**0.120
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

niye canon ile sony bu tartismalarin icinde yok onlarda katılsında biraz senlensin
valla bu gidisle pentax ile nikon birbirini yicek sony ile canon liderlikte kapisacak

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 23:10 - İp: 85.***.**2.117
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Ya anlamıyorum k10d sahibi arkadaşlar zaten bir başlık altında toplanıp kimseye bulaşmadan fotoğraflarını paylaşıyorlar, birbirlerine eksiklerini anlatıyorlar ve hatta gezi bile düzenlemek üzereler şu sıralar. Tartışma çıkaran başka insanlar ama suçlu olan k10d kullanıcıları. Kusura bakmayın ama siz harbiden saçmalıyorsunuz. Ordaki çoğu insan cvp bile vermiyor size ama yine suçlu olarak pantax kullanıcılarını görüyorsunuz.

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 23:20 - İp: 88.***.**4.122
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bu google'da geriye dusmesi olayini da anlayamiyorum; ki konuya cok daha farkli bir bakis acisi oldugunu anlatiyor bana dogrusu.. neden "k10d'nin renkleri" konusunun yaninda "hangi k10d'nin renkleri" diye bir konu acildiginda; bu acilan konu anti diye nitelendiriliyor???? ve sanirim sizler ciddisiniz de bu konuda..
huseyin seninle hem burada hem de benim forumumda bayagi bir konusmuslugumuz var dogrusu.. neden benim actigim o konuyu, direk bir espri gibi algilamadin da anti-nikon olarak alindin?.. anti-nikon diyorum, sanirim k10d'nin renklerde basarili olmasinin seni bu kadar rahatsiz etmesinin tek nedeni, k10d ile d200 arasindaki karsilastirmalarin varligi bu forumdaki..

......bosverin arkadaslar.. bazilarimiz k10d'yi savunacak bazilarimiza da gina gelecek bu yuzden.. tabii neden gina geldigini de bir turlu ogrenemeyecegiz sanirim..

suheyl, sana bir mesaj attim hocam..

bu arada, hadi baslayalim konusmaya huseyin.. ne de olsa artik isin boku cikmak uzere gercekten de..
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=21436&syf=2
adresinde neyi anlamistin gercekten?.. uygulamaya gecelim derken neyi kastettin?.. sanirim alt bolumler olmasi ile ilgili bir konu bu.. eee ne de olsa herkes hemfikir o konuda..
hadi konusalim gercekten de..

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 23:27 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sacmalik ki ne sacmalik sinan..
nedense k10d dusmanlari cikti forumda ve insanlar nedense, neyi neden oldugunu bile tam olarak arastirmadan kesin yargilarla, kotulemeye basladilar..
k10d hakkinda ne denilseydi acaba, kabul edilecekti acaba? veya edilecek miydi?..
ve nedense pentax'dan cikarlilar diye konusuluyor hep.. acaba benden baska kimin aklina nikon'dan cikarlilar diye geliyor merak ediyorum..
.....
neyse.. senlikler baslasin.. [>:D

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 23:31 - İp: 86.***.**0.120
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

ben gidiyorum

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 23:49 - İp: 85.***.**2.117
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bu güne kadar konu edilmedi. Ben k10d de beğenmediğim birşeyi söyleyeyim mesela. Tuşların yerleri çok da ergonomik değil. Daha iyi olabilirmiş. Bazen çekim yaparken dikkat dağıtabiliyor. Lcd ekran güneş ışığı vurunca zor görülüyor. Çok parlak yüzeylere tutunca a/f odaklama da zorlanabiliyor. Daha sıksam epeyce eksik çıkartırım bu makineden. Ama şimdiye kadar karşıt görüşlü olanlarda bu konulara değinen görmedim. Gelelim gövde yapısına. D200 le yapılan karşılaştırmalarda gövde plastik olduğu için bir alt sınıftan sayılıyor. D200 de magnezyum alaşım kullanılmış. Çok sağlam bir malzeme o kesin. K10d de iç kısma titanyum alaşım kafes konmuş. Aslında üzerinden kamyon geçse ezilmesini önleyebilecek bir kafes demek bu. Ama dış kaplama da plastik kullanılarak ucuza kaçılmış. Görünüm o kadar sükseli değil. Öte yandan bir Canon'un iso performansını ne k10d ne de d200 yakalayamıyor. Renk tutarlılığı hepsinde iyi sayılır. Ama kişisel görüşüm Canonun renklerinde farklı bir atmosfer var. İşte ben açık yüreklilikle bir k10d kullanıcısı olarak bunları söylüyorum. Menfaat gibi bir durumum yok (olmasını çok isterdim Söyleyeceklerim bunlar.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 00:00 - İp: 88.***.**1.250