fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax'ta Zor Günler

Mali problemler yaşayan Pentax, uzun süredir Hoya tarafından yutulmaya direniyordu.
Fotograf makinesi tarihinde uzun ve iyi bir geçmişi olan firmanın yönetimi, digital orta format makine işini askıya aldı, ve tüm gücünü DSLR pazarında çıkış yapmaya ayırdı.
Firma yönetimi fotograf makinesi pazarında kalma savaşı verirken, istenen satış ve karlılık elde edilemeyince hissedarların şirketi Hoya'ya satma talepleri yönetimi güç durumda bıraktı.
Satışa direnen Pentax yönetim kurulu başkanı Geçen ay baskılar sonucu istifa edince direnme gücü kırılan şirket bu gün Hoya'nın teklifini kabul ettiğini bildirdi.
Hoya'nın şirketi devralma süreci sonunda, tüm Pentax yönetim kurulunun istifa edeceği bildirildi.
Bu günlerde söylenen tüm sözler yuvarlak ve politik, Hoya'nın fotograf makinesi üretimine devam edip etmeyeceği önümüzdeki 6 ay içinde belli olur.

Tarih: 25 Mayıs 2007, 15:42 - İp: 85.***.**5.174
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

nikon pirzolaları

 

Tarih: 27 Mayıs 2007, 02:08 - İp: 88.***.**2.212
petronius
petronius (üye)
İstanbul / Amatör

ya neden herkes küçük resme bakıyor.

arkadaşlar hali hazırda hiçbir firma salak değildir.
hiç düşündünüz mü neden sony minoltayı satın aldı.

cevabı kompakt makine satışlarında görebilirsiniz. o kadar yavaşlama eyilimi göstermekteki firmalar bu marjları devam ettirebilmek adına dslr pazarına girme yarışına girdiler.

sonuçta kompakt makine kullanıcısı bir insanda satacak yeni birşey aramaktadırlar.bu sebeple bu tür genişleme stratejilerine yönelirler.

gelelim pentax konusuna sayın fdemirhan çok araştırmacı bir kişiliğiniz varken verdiğiniz bu haberin bir devam niteliğinde oldugunu nasıl göremessiniz buda bir bilgiyi ararken sizin bunu gözden kaçırmamanız gerek.

haberin detaylı aslı budur

21 aralık 2006 tarihli bu haberde birleşmenin olursa nasıl olacağı ile ilgili detaylı bir açıklama vardır unutulmamalıdır bu bir duyumdur tıpkı fdemirhanın bize sölediği gibi.

sadece ilk paragrafın sonunu tercüme etmeyi düşünüyorum ki bu açıklayıcıdır.

Hoya, a very familiar name in the photographic industry (not least because they supply lens blanks to many manufacaturers) and Pentax have jointly today announced their intention to merge and become Hoya Pentax HD Corporation (actually Hoya are 'merging' Pentax into their business). This merger is due to be completed by October 1, 2007. Once complete Fumio Urano (current PENTAX President & CEO) will become Chairman of the Board and Hiroshi Suzuki (current HOYA President and CEO) will become President & CEO. The major conclusions in this announcement are that the Pentax name will remain, that Pentax's optical business will merge with Hoya's but that Pentax's current imaging systems division (that which is responsible for digital cameras) will continue.


bu kurulacak yeni şirketin isminin Hoya Pentax HD Corporation olacağını ve birleşme eyer sağlanırsa şu anki pentax yönetim kurulu başkanı ve ceosunun yeni şirketin yönetim kurulu başkanı hoyanın şimdiki başkanı ve ceosununda yeni şirketin ceosun olacağını sölemektedir.

ayrıca pentax isminin korunacağı ve dikkatinizi çekerim beyeler sadece optik üretiminin birleştireleceği. pentaxın dijital kameralardan sorumlu bölümünün devam edeceği yazmaktadır

Imaging systems area: (Major products include: digital cameras, binoculars, etc.) In order to enhance business value, the new company will differentiate its offerings by specializing in high-value added products with unique technology and will focus on areas where it has a competitive edge. This area will be positioned as a foundation for development of new optical-related equipment and is expected to diversify into the life care and security business areas.

bence ayrıca ayrı bir başlıkla şirketin faliyet alanlarında yapılacak gelişmelerde bulunan bu bölümün gelecekle ilgili kaygılarınızı södürmenizi dilerim.

tabi arkadaşlar sölenmesi gereken tüm bunların anlaşma aşamasında oldugudur ama bu tür birleşmelerde basına sızan spekülastonlar masa başındaki anlaşmanın en temel niteliklerini oluşturur. bu firmalar çok ortaklıdır ortaklıdır ve ortaklarına birleşmenin nasıl oldugunu anlatmaları gereklidir. o sebeple bu spekülasyonlardan daha azını her iki şirkette ortaklara anlatmakta zorlanacaktır. o sebeple eğer böle bir birleşme gerçekleşirse şartları aşağı yukarı yazılanlar gibi olacaktır. bu sebeple bırakın makina üretiminin durdurulmasını gerçekten bu birleşmeden çok muhteşem lensler bile bekliyebiliriz çünkü görünen o ki büyük ortak pentax k10d ve dslr pazardaki başladığı yol haritasından vazgeçmeyecektir.

yukarıda sölediğim bu pazar eğilimide bunu göstermekte( unutmayın samsung ve panasonic slr sınıfa geçmek amacı ile nasıl çalışmakta dediğim gibi geleceğin fotograf pazarı slr ve yan ürünleri üstüne olucak çünkü kompakt piyasa doyma noktasında nerdeyse hiçbir akıllı şirket pazarda markası olan ve geliştirilebilir teknolojik noktada olan ve yeni bir gelişme sağlamış markayı kapatcak kad

 

Tarih: 27 Mayıs 2007, 03:28 - İp: 85.***.**1.222