antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ödediğimiz %20 Ötv Nereye Gitmiş

Sizi çabuk tarafından sözlü (pardon "yazılı") sınava davet ediyorum. Bakalım kaçınız şu aşağıda belirttiğim haberle bizler yani bu forumun müdavimleri ve dahi ziyaretçileri arasındaki alakayı kurabilecek daha doğrusu hatırlayabilecek:

Avrupa Ajansı'nda büyük yolsuzluk var'


CHP’li Çetin Soysal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kaynaklarının halkın vergileriyle oluşturulduğunu, buna rağmen faaliyetlerin şeffaf olmadığını söyledi. Projelerde yolsuzluk ve usulsüzlük olduğunu belirten Soysal, adli makamlara gideceklerini açıkladı. CHP’li Mustafa Özyürek ise konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Soysal: Avrupa Ajansı’nda yolsuzluk var
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kaynaklarının, halkın vergileriyle oluşturulduğunu, buna rağmen faaliyetlerin şeffaf olmadığını söyledi. Ajans yönetiminin bilgili insanlardan oluşmadığını savunan Soysal, bu nedenle 2010 yılına çok az bir süre kalmasına rağmen, İstanbul’da bu konuda gözle görülür hiç bir hazırlığın olmadığını öne sürdü.

Tarih bile katledildi
Bazı projeler için, normalin çok üzerinde para harcandığını savunan ve bu paraların nereye gittiği konusunda bilgi verilmediğini belirten Soysal, projelerde yolsuzluk, usulsüzlük olduğunu iddia etti. “Proje faaliyetleri adı altında İstanbul gibi bir kentin tarihi bile katledildi” diyen Soysal, Kültür ve Turizm Bakanlığının soruşturma açması gerektiğini dile getirdi. Soysal, ajansın yönetim kadrosunun istifa etmesi, yerine ehil kişilerden oluşan yeni bir yönetimin oluşturulması gerektiğini söyledi. Yapılan bu haksızlıklara karşı herkesin duyarlı olmasını isteyen Soysal, kendilerinin de konuyu adli makamlara taşıyacaklarını sözlerine ekledi.


kaynak 19 Kasim 2009 Yeniçağ Gazetesi'nin web sitesi
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26500



#antika' tarafından 20.11.2009 23:35:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Kasım 2009, 20:53 - İp: 88.***.**4.203
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

doğrudur.çünkü istanbul için depremde hasar görmüş binaların onarımı ve yıkımı yeniden imarı ile ilgili avrupa birliğinden yardım aldılar,fakat o paralar unutuldu,unuturuldu.körfez binalarında yetime,dula sizin olsun diye saddam konutlarını verdiler.sonra onlarıda alıp yakınlarına peşkeş çektiler. bunlar buzdağının görünen tarafı.

 

Tarih: 19 Kasım 2009, 22:00 - İp: 78.***.**7.127
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

İnanın çok daha direkt, çok daha spesifik bir cavabı var.

Cevap sizin dediğiniz kadarla sınırlı olsaydı, bu konuyu sosyal bir foruma açardım. Cevap tam olarak burayı, "fotograf makinası satınalma rehberini" ilgilendiriyor. Eski üyeler, en azından 1.5-2 senedir aktif olan üyelerin atlamaması gereken bir cevabı var.

Şu ana kadar 20 küsür kişi okumuş bu başlığı, hiçkimseden doğru cevabın gelmemiş olması, Ironman'ın bahsini ettiği genel durumun temel sebebi aslında.

Evet hala cevabı bekliyoruz beyefendiler, hanımefendiler !......

 

Tarih: 19 Kasım 2009, 23:21 - İp: 88.***.**2.53
ekoriko
ekoriko (üye)
Ankara / Meraklı

Gümrükte veya bu ürünlerde alınan vergiler bize mi yansıyor?
bu olayın bu ürünlerle ilgili alınan vergileri mi var acaba benim aklıma bu geldi !

 

Tarih: 19 Kasım 2009, 23:29 - İp: 88.***.**3.140
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bravo !....

Aslında bilmiyordunuz ama artık bu kadar ipucuna tahmin yürütmeden edemediniz, tutturdunuz.

İnternet çağındayız. Kafası bulanıklar için internet sadece MSN ama doğru kullanmasını bilenler için google'dan şu kelimelerle yapacağınız bir arama sadece :

İstanbul
2010
Kültür Başkenti
ÖTV
fotograf

Üşenenler için doğrudan linkler :

http://www.fotografimadokunma.com/

http://www.medyakronik.com/haber/1018/

2008 yılının ortasından beri "2010 İstabul Kültür Başkenti" etkinliklerini finanse etmek için fotograf makinası ve ilgili aksama fazladan %20 (yazıyla: YÜZDE YİRMİ) ÖTV ödüyoruz. Ben bu devleti azıcık tanıdıysam bu vergi 2011'de de kalkmaz 2012'de de, hükümet değişse bile kalkmaz, kalıcı deprem vergisi gibi olur.

İşte görün ödediğiniz veya ödeyeceğiniz vergiler nereye gidiyor.


#antika' tarafından 19.11.2009 23:55:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Kasım 2009, 23:41 - İp: 88.***.**2.53
ekoriko
ekoriko (üye)
Ankara / Meraklı

Makine almak istiyorum ama Türkiyeden almayacaktım. bunu duyunca artık hiç almayacağım. Ama yurt dışından biriyle bağlantınız olması lazım ve arasıra Türkiyeye geliyor olması lazım vb durumlar....

 

Tarih: 20 Kasım 2009, 00:28 - İp: 88.***.**3.140
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Türkiyede insanın güveni kalmıyor nedense..

youtube yasaklanır, sayın başbakan girin der, IMF gelir herkes topantıda youtubede..

fotoğraf makinesi lüx mal sayılır vergi üstüne vergi..
gümrüklerden çok haberdar değilim ama buralardan onlarıda duyuyoruz..

ee şimdi ben sayın başbakana sorsam bu gümrük ve gelir gider ne ayak desem? (onu diyememde zaten dediğimi farzedin ) ozaman bana ne derdi?

durun ben tahmin edeyim bir örnekle..

-sayın başbakanım youtbe kapatılmış diyorlar..
-ben giriyorumya



-başbakanım bu gümrükler ve ötv ne?
-ben ödemiyorum ya

dermi demezmi?

bence burası Türkiye burada der abicim. yani en azından ben beklerim. Yani git spot al vergisiz al yani bu ülkede ne halt yersen ye ama sakın yakalanma sakında çaktırma..

sabah sabah ne senaryo be ! ! !

 

Tarih: 20 Kasım 2009, 10:47 - İp: 88.***.**8.19
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Devlet bu vergiyle yaşar, birşey demiyoruz.

Ama vergiyi toplayıp böyle çarçur ettiğini görünce işte o zaman kaşlarımız çatılıyor.


Ayrıca gümrük başka şey, ÖTV başka.

Mesela ben delirdim, kafayı yedim birşeyler oldu bana her neyse, Türkiye'de üretim yapmaya karar verdim, hem de fotograf makinası üretimi. Yatırımı yaptım, üretimi gerçekleştirdim, malımı piyasya sürdüm, o da ne benim malımın üzerine %20 ÖTV binmiş. Neden ? Burada gümrük üreticiyi destekleyen, KDV+ÖTV köstekleyen vergidir. Tabii yanlış gümrük politikası da uzun vadede yerli üretimden çok yerli tekeli destekleyen birşey haline dönüşebiliyor (bkz.serçe,doğan,şahin,kartal), rekabeti gebertmeden, ArGe'ye taşvik edici politikalarla desteklenmeli gümrük tarifeleri.

Ve benim en çok sinirimi bozan ise devletimizini gümrük tarifelerini bir araç olarak değil, günü kurtarmaya yönelik gelir kalemi olarak görmesi. Bütçesinin %70 dolaylı vergiden (KDV, ÖTV) oluşan, gelir vergisi toplayamayan (bu veginin çoğu bordro mahkumlalarının maaşından geliyor) devlet, neden gümrük gelirini düşüren yerli üreticiyi ve KDV+OTV ödemeyen ihracatçıyı desteklesinki ?

 

Tarih: 20 Kasım 2009, 12:47 - İp: 85.***.**3.6
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Şu başbakanımızın,cumhurbaşkanımızın , maliye bakanının filan oğullari yumurtayı,mısırı filan bırakıp fotoğraf makinaları ithalatına merak sarsa bakın 1 gecede nasıl gümrük tarifeleri değişir,vergiler kalkar

 

Tarih: 21 Kasım 2009, 04:54 - İp: 96.***.**9.175
_zaknafein_
_zaknafein_ (üye)
İstanbul / Amatör

Alma o zaman Türkiye'den ürün ya...

 

Tarih: 22 Kasım 2009, 13:42 - İp: 78.***.**5.70
anophasis
anophasis (üye)
İstanbul / Amatör

faturalı almayın olsun bitsin.gidim hayyama yada doğubank a fiyatlar yurt dışından daha ucuz ..kuzenim romanyada ona nikon d90 fiyatı sordurdum hatta linkide yolladı bende baktım 2100 tl ye gelio 18-105 kit lensi ile,doğubankta ve hayyamda fiyat sordum 1300 dolar(1950 tl) tavsiyem hayyamdan yada doğubanktan almanız..

 

Tarih: 22 Kasım 2009, 15:08 - İp: 85.***.**5.19