antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ödediğimiz %20 Ötv Nereye Gitmiş

Sizi çabuk tarafından sözlü (pardon "yazılı") sınava davet ediyorum. Bakalım kaçınız şu aşağıda belirttiğim haberle bizler yani bu forumun müdavimleri ve dahi ziyaretçileri arasındaki alakayı kurabilecek daha doğrusu hatırlayabilecek:

Avrupa Ajansı'nda büyük yolsuzluk var'


CHP’li Çetin Soysal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kaynaklarının halkın vergileriyle oluşturulduğunu, buna rağmen faaliyetlerin şeffaf olmadığını söyledi. Projelerde yolsuzluk ve usulsüzlük olduğunu belirten Soysal, adli makamlara gideceklerini açıkladı. CHP’li Mustafa Özyürek ise konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Soysal: Avrupa Ajansı’nda yolsuzluk var
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı kaynaklarının, halkın vergileriyle oluşturulduğunu, buna rağmen faaliyetlerin şeffaf olmadığını söyledi. Ajans yönetiminin bilgili insanlardan oluşmadığını savunan Soysal, bu nedenle 2010 yılına çok az bir süre kalmasına rağmen, İstanbul’da bu konuda gözle görülür hiç bir hazırlığın olmadığını öne sürdü.

Tarih bile katledildi
Bazı projeler için, normalin çok üzerinde para harcandığını savunan ve bu paraların nereye gittiği konusunda bilgi verilmediğini belirten Soysal, projelerde yolsuzluk, usulsüzlük olduğunu iddia etti. “Proje faaliyetleri adı altında İstanbul gibi bir kentin tarihi bile katledildi” diyen Soysal, Kültür ve Turizm Bakanlığının soruşturma açması gerektiğini dile getirdi. Soysal, ajansın yönetim kadrosunun istifa etmesi, yerine ehil kişilerden oluşan yeni bir yönetimin oluşturulması gerektiğini söyledi. Yapılan bu haksızlıklara karşı herkesin duyarlı olmasını isteyen Soysal, kendilerinin de konuyu adli makamlara taşıyacaklarını sözlerine ekledi.


kaynak 19 Kasim 2009 Yeniçağ Gazetesi'nin web sitesi
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26500



#antika' tarafından 20.11.2009 23:35:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Kasım 2009, 20:53 - İp: 88.***.**4.203
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

tepki olarak,kimse türkiye'den makina almasın...
böylece topu, tüketiciye değil, satıcıya atalım... biz değil, satıcı tepki gösterip, uğraşsın..

ben tek başıma bağırınca, en fazla mahalleyi ayağa kaldırırım.... !!!???

o kadar imza toplandı, milyonlarca kişi destekledik... ama sonuç ?

tepki imzalı değil, icraatlı olmalı...

 

Tarih: 22 Kasım 2009, 21:20 - İp: 88.***.**0.179
ekoriko
ekoriko (üye)
Ankara / Meraklı

Evet aslında güzel bir durum çıkabilir. tepki olarak kimse Türkiyeden makine almasın!
Bunu yapalım. ama aklıma başka bir durum da geliyor. Sonuçta bu firmalar, yani canon,nikon vs.. Türkiye ile bağlantısını kesebilir. Yani fiyatları düşürmektense.
Çünkü hükümetin vergiyi indirme gibi bir niyeti olmaz sanırım. Nasılsa para gelmiyor biz uğraşmayız hiç satış noktaları düşünsün de diyebilirler.
Ama sonuç olarak birlik olup Türkiyeden makine almamaya karar verir de uygularsak bu iyi bir duruma dönüşebilir büyük olasılıkla diye düşündüm ben de.

 

Tarih: 22 Kasım 2009, 22:03 - İp: 85.***.**0.190