as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Nikon D200 Ün Sensörü ??

Arkadaşlar Canon sürekli cmos sensörlü makinalar çıkartırken Nikon D200 de neden CCD sensör kullanmış olabilir.Bildiğim kadarı ile CCD sensörlü ilk DSLR makine bu D200.Acaba Canon da CCD sensöre dönüş yaparmı

Tarih: 5 Kasım 2005, 03:37 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Kucuk Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum Canon un Proları hedef almadığını soylemek istemedim orada dediğim bizim gibi kullanıcılar fazla...

Evet detaya inildikçe daha iyi anlaşılıyor ki D200 gerceklten Nikon un çok sinirlenip İyi bilenip hazırladığı bir ürün...Ve ben bu yuzden makına alımımı biraz erteleyeceğim D50 daha ucuz ve gayet ıyı makına olmasına rağmen Fiyatının tam belli olması türkiyeye gelip belki ocaktan sonra fiyatının biraz inmesini bekleyeceğim...Almışken gerçekden iyi bir makına almak istiyorum...Ya rüyalarımda fotoğraf cekıyorum artık D200 elimde ince ayarlar paıyorum geniş açı manzaralar falan...

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 14:21 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

huzunseli haklisin.. sony mutlaka birseyler yapip herkesi sasirtacak.. ama iste su an icin yapabilecekleri (belki de isteseler 1Ds veya d2x'e de maydan okuyabilirler.. bunu basaracak teknolojiyi ellerinde bulundurduklarina eminim aslinda..) birsey yok gibi, cunku fotografciklikta yeniler.. bir anda canon ve nikon gibi iki devi gecmeye calismalari aptalliktan baska birsey olmazdi..
tahminimce cok uzun donemi kapsayan planlar yaptilar.. yavas yavas..
su anda da belli bir yere oturdular dijital fotografcilikta..
bir degerlendirmede, sony markasi, dijital fotograf makinelerinde, erkekler tarafindan en cok tercih edilen ikinci marka olarak bulunmustu..(tabii dslr'lari katmiyorum.. ama compact'larda.. once canon sonra da sony geliyordu o degerlendirmede.. ucuncu sirada da sanirim nikon.. neyse..)
............
bence cok yakinda sony-minolta'dan da birseyler gorecegiz zaten.. ortalik cok kizisti.. tabii canon da yarisda.. bakalim neler olacak..
bu arada fuji de birseyler yapabilirmis gibime geliyor..

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 14:24 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o kadar da kaptirma kendini huzunseli.. pazarbey soylemisti aslinda, bu makine aslinda bize cok ama cok fazla.. o yuzden de gereksiz..
bizler icin d50 veya d70s gibi makineler yeter de artar bile.. o yuzden d200'u bir kere daha dusunmeni isterim.. yani bir d2x'e gore cok ucuz olmasina ragmen bir d70s'e gore de cok pahali.. (tabii aslinda ozellikleri gozonune alindiginda pahali olmuyor ama bizler neyiz ki ihtiyacimiz olsun o ozelliklere, degil mi?..)
..d70s'in ingiltere fiyati 550 pound gibi sanirim.. oysaki d200, su an icin 1200 pound body fiyati dendi.. yani iki mislinden de fazla huzunseli..
korkunc bir para.. ustelik daha lens de almadin..
lens olarak kesinlikle ben senin yerinde olsaydim 18-200 VR objektifinden secerdim.. tabii ki harika bir kit olurdu.. ama fiyat da tavana vururdu..
bizler amatoruz huzunseli, ustelik cok amatorleriz.. bakma sen benim gaza gelmelerime falan, gaza geliyorum gelmesine ama parayi sayma asamasina geldigimde herhalde vazgecerdim..
...benim sana tavsiyem huzunseli, makinene alici bulur bulmaz satman.. ve D70s alman.. (D50 degil..) ama uzerine de 18-70 degil 18-200 VR objektif alman.. harika olur senin icin... kalite bir lens ve kalite bir makine..
d200'e ihtiyacin yok huzunseli.. benim de yok.. bu forumdaki cogunun ihtiyaci yok acikcasi..
bazilari bu d70s'leri falan 20 senelik studyolarinda kullaniyorlar.. hem de para kazanmak amaciyla..
tabii simdi makine yeni oldugundan gaza gelmis durumdayiz, ama emin ol, bu heveslerimiz azalacak.. benim sana tavsiyem, kendini fazla sartlandirmaman.. d70S alip da cok mutlu olabilirsin..
..ustelik madem o kadar fazla paran var, kendine bir tane daha lens alirsin.. mesela gercek bir macro lens.. tamron 90mm gibi..
inan senin icin cok daha iyi olur..
bir tane 18-200 VR lens bir tane de 90 macro.. yeme de yaninda yat valla.. [>:D

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 14:40 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Aydınlar fotoda makınayı almadan önce araştıtırma yaparken S2 ve H1 i araştırmak istedim kızcağız bana resmen fırca cekti...Sony Fotoğracı değildir diye...Genelde boyle bir kanı var Nebzen dğruda...Fakat Sensör piyasasınada çok ciddi Pay sahibi ve sanırım En buyuk üreticisi...Dijital çağda da sensör...onemini anlatmaya gerek yok artık...

Dslr piyasasında Fuji Hatta Sigma Kodak(eğer batmazsa) da buyuk ataklar yapacak ve sektörden kopmamaya çalışacaklardır...Arz talep meselesi Filimli makına doneminde zorluklar yuzunden sadece mesleği olan insanlar ilgileniyordu ve pazar dar dı...Dijital çağda Pazar buyudu talep arttı Ureticiler ise tum hünerlerini göstermek zorundalar...

Sony nin birden bire atak yapıp mukemmel bir makına surmeyeceğini pazarlama statejisi yuzunden aslında tahmin etmek pek de zor değil...Nokia örneğii kucuk farklılıklarla çok model çoıkarıpp daha fazla satış hedeflemek...Gelişimini zamana yayması Daha fazla karlılık getirecektirr....(uf sanki sektörde yıllardır söz sahibi olmuş yöneticilikler ceo luklar ustlenmiş biri gibi konuştum... birilerinden fırca yicem şimdi)

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 14:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ceo'lar senden benden farkli insanlar degiller ki huzunseli.. sadece ceplerine dunyanin parasi giriyor her ay..
neyse.. o kizin oykusunu anlatmistin onceden.. ne komik gercekten de.. seni niye azarliyor orasini anlayamadim dogrusu..
aslinda cok guzel bir ornek verdin huzunseli..kodak.. kodak'in cikardigi FF sensorlu DCS 14N su anda piyasadan cekildi saniyorum.. cunku canon'la mucadele edemedi.. artik neden oldugunu da tam bilemiyorum dogrusu..
..ki kodak da, dunyanin en buyuk fotografcilik firmalarindan biri..
o yuzden sony'nin dslr dunyasinda basarili olabilmesi biraz zor olabilir..
benim bir diger tahminim, asil amator fotografcilarin sayisinda artis yasandigi icin compact dijitaller cok daha onemliler dslr'lara gore.. artik herkesde bir tane digital makine var..
ve esas buyuk dslr pazari da giris seviyesi dslr'lar tabii.. cunku yine bizler, amatorler alip kullaniyoruz..
kodak'in amaci compact'lara agirlik vermek miydi acaba?..
..sigma konusunda pek birsey soylemek istemiyorum.. ceko gelip kizabilir bizlere..
ama benim dusuncem, sigmanin zaten dslr pazarinda hicbir zaman buyuk bir pay alamayacagi yonunde.. ama objektif konusunda farkli tabii..
o yuzden de objektif konusunda yogunlasiyorlar.. dslr degil..
..fuji, bu isin icinde ezelden beridir var zaten.. bildigim kadariyla yani.. ve ezeller boyunca da olacak yarisda..
........................

simdi kimler varlar dusunelim.. canon, nikon, konica-sony, fuji, pentax...
pentax'in durumu nedir peki?.. pentax'i hic saymiyoruz..

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 15:07 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

soryy..Pentax aklıma gelmişti aslında listeyi sıralarken ama her nedense Makınalarını daha önce incelem fırsatı bulamamıştım...Bu aralıkta birtaz bakındımmm...DP... İyi notlar almışşş...Fiyat olarakda gayet uygun makınalar...Sensörleri sony d70s ve d50 de kullanılan sensör boyutu ile aynı...Aslında belkide buyumeye en yatkın firma...Body si gayet ucuz gorunuyor...Lensleri hakkında lens yelpazesi hakkında çok bilgim yok..Ama cok ca ısındım diyebilirim...Lensleride senden alalım Dada...

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 15:29 - İp: yok
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Dadanagast sensör hakkında forum açma nedenlerimden biride bildiğim kadarı ile Nikon nun Sony ile olan anlaşması bitti.Dolayısiyle Nikon bu sensörü başka bir üreticiden temin etti.D100 deki sensör 23.7*15.6 6 mp.D200 deki sensör
23.6*15.8 10.2 mp.Yani sensör boyutları neredeyse aynı ancak piksel sayısı çok fazla artmış.Ve D200 ün tanıtım sitelerinde de sensör üreticisi hiç bir yerde yazmıyor.Acaba ilerde bu yeni sensörden kaynaklanabilecek sorunlar çıkarmı.?

 

as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony dediğiniz gibi Canon ve Nikon la şu aşamada belki boy ölçüşemez ama Nikon la anlaşmasını bitirmesinin nedeni acaba elinde geliştirdiği çok iyi bir sensör varda bunu Nikona satmak yerine konikaMinoltayla ortaklığa giderek Minolta ile Canon ve Nikon u alt etmeyi planlıyor acaba.??

 

polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

merhabalar bu arada nikon d200'un ccd ureticisini soylemesede
sanirim d200, sony dsc r1 ile ayni sensoru kullaniyor. bu aksam bunun olabilecegi aklima geldi, fotograf megapiksellerini karsilastirinca ve google'da biraz taratinca
internette bu kkonu hakkinda ciddi tartismalar okudum. sayet durum boyleyse noise sonuclari sony dsc r1 den cok daha farkli olmayacak...belki nikon'unn kendi veri isleme teknolojisiyle biraz daha farkli olabilir ama cok fazla degil.

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 16:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

huzunseli, pentax da cok buyuk bir firma.. ve lens yelpazeleri de oldukca genis.. ama ne yazik ki pentax hakkinda fazla bir bilgiye sahip degilim.. hic merak edip de arastirmadim simdiye kadar.. ama istersen arastiririz bu konuda da..
.......
as merhaba..
nikon'un sony ile artik calisip calismadigini bilemiyoruz aslinda.. d2x'in sensorunu de sony yapmadi mi?
..ama dedigin gibi bazi sorular kaliyor akilda..
oncelikle; d200, ilk olarak internette duyuruldugunda, resmi duyurulmasini kastetmiyorum, 12 kusur megapixel denmisti.. (12.4 sanirim..) ve hatirladigim kadariyla d2x ile ayni sensore sahip olacakti.. cmos olacakti..
ama resmi duyurusu geldi ve 10.2 ve ccd oldugunu ogrendik..
yani, nikon ilk once sony'nin 12.4 mp'lik cmos sensorunu kullanmaya karar vermisti ama iste daha sonra ne olduysa oldu ve nikon 10.2'lik ccd kullandi..
burada tahmin etmek istersek;
ya nikon sony ile anlasmasini kesip baska bir sensor ureticisinden aldi..
ya da nikon, sony'den bir tane 10.2'lik ccd uretmesini istedi, cunku d2x ile ayni mp'ye sahip olmamasinin daha iyi olabilecegini dusundu..
ki gercekten de d2x ile d200 arasinda cok aman aman farkliliklar yok.. ama fiyat acisindan 2 kat fazla..(bildigim kadariyla..)
............d100'dekinin farkli bir buyukluge sahip olmasi normal bence as; cunku, her ikisi de farkli miktarda megapixel olusturuyor.. ama iste crop miktari virguller derecesini katmazsan yaklasik olarak ayni, o da, 1.5......
..sony'nin R1 modelinde kullandigi cmos islemcisi ile bir benzerlik dusunulebilir.. ama R1'in sensoru de 10.4 mp.. ve sensorun boyutu cok daha ufak d200'daki sensore gore.. crop faktoru 1.7x.. yani sony'nin 1.7x crop faktorlu sensorunu nikon d200'a takamazlardi.. cunku nikon'un makinelerinde crop faktoru 1.5x'dir..
zaten taksalardi, millet bayagi sinirlenirdi.. cunku canon, ff'e giderken nikon tersine gidiyor olacakti..
..
hangi marka sensoru kullandiginin o kadar onemi yok bence as.. cunku o veya bu sensor de olsa, belli bir kaliteyi bulundurmasi gerekiyor.. ve sana yine garantisini veriyor nikon..

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 16:24 - İp: yok