by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Kafamı Karıştıran Sorular...

Beni bu aralar parasız halimle uygun fiyata eski dslrlerden alma düşüncesi sardı Slr makinam var ama birde dslr olsa çok pratik olacak hemde masrafsız slr makinemide kullanıcam tabi digitalin onun kalitesine yetişeceğini sanmam birde şu çarpan olayından dolayı geniş açıya sahip olamama sorunu var tabi neyse uzatmıyayım.Düşündüğüm makine eos 10d yarı pro. sınıfına giriyor malzemesi,büyüklüğü,kalitesi baya iyi fakat 2003 üretimli olduğundan sisteminin eski sistem olduğu söyleniyor iso performansı gelişmemiş olabilir belki tam bilmiyorum bu gibi şeyler sanırım.Eos 10d fiyatı yaklaşık 500-600ytl body olarak.

Bende şu an eos elan 7e(eos 30) var malzemelerini alıp ortak kullanmayı düşünüyorum objektif filan.Ama burada aklıma takılan bir soruyuda sıkıştırayım şuraya filmli makineme 430ez almayı düşünyorum flaş olarak bu flaş digital aldığımda onla uyumlu çalışırmı digitallerde ex yazıyor flaşların sonunda yani sistem değişikmi benim ayarları kendimmi yapmam gerekecek o zaman yada ex alsam filmlide çalışırmı hatasız?

Tarih: 25 Haziran 2007, 23:44 - İp: 88.***.**7.48
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Ekleme yapayım ufak avuç kadar giriş seviyesi makineler o fiyata yakın biliyorum ama düşünmüyorum bu tip makineleri.Alacak olursam eos 10dyi alabilirim şu kadar ekle şunu al derseniz 800ytlyi geçmesin mümkünse çünkü daha fazla veremem.

 

Tarih: 25 Haziran 2007, 23:46 - İp: 88.***.**7.48
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar.
ben de şu an sizinle aynı durumdayım. eos5'im var, dijital de olsun istiyorum, geniş açı kaybı deli ediyor.

ben de 10D'ye bakmıştım. alabilecek olsam alırım. bence makine olarak iyi. az kullanılmışını bulursanız gayet iyi olabilir. dijitaller çok daha fazla kullanılıyor analoglara göre aynı süre içerisinde, perdenin de bir ömrü var biliyorsunuz.

teknoloji olarak yenilere göre elbette fark var, ama 10D de kesinlikle iyi bir makine. çok da kritik bir fark olduğunu düşünmüyorum ama yenileriyle arasında.
20D çok daha ergonimik, üstündeki tuşlar falan çok daha yardımcı, o kesin.

özetle,
500 ytl'ye 10D bulursanız bana da haber verin. biraz zor gib geliyor bana.

430EZ flaş var bende de. yeni aldım sayılır.
bildiğim kadarıyla 10D gibi dijital makinelerle kullanabiliyorsunuz, fakat TTL sistemleri çalışmıyor. yani manuel gibi kullanıyorsunuz.
eos30'unuzda ise TTL çalışıyor.

 

Tarih: 26 Haziran 2007, 02:37 - İp: 84.***.**7.68
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Bizim gibi öğrencilere daha fazla yardım edecek daha fazla kişi yokmu yaw.
Şimdi 10D alım sorunsalı yazsam millet dalga geçecek biliyorum kontrast başta pazarbey filan.
En iyisi pazarbeye devrediyim kendi adına açsın bana böyle bir iyilik yapar herhal ama oda madara olur bu kaçıncı dslr gibisinden dalga geçerler fiyakası bozulur ama yaparmıki ben özelden sorayım en iyisi.

 

Tarih: 27 Haziran 2007, 15:45 - İp: 81.***.**7.194
  • 1