kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri


Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler





#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet gözlerimi herkes begenir. Cok deli bakıyormusum. Gözlerime 10 saniye bakan her yeri pembe görmeye baslıyor

Coca cola demek. O halde literature yeni bir kavram kattık. Arsenikimsi renkler.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 13:29 - İp: 88.***.**1.44
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Rokomet veliaht adaylarım arasındaydın ama bu söylemlerle nereye varacaksın bilmiyorum. İstifa falan yok milli iradeye saygı lütfen.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 13:32 - İp: 85.***.**3.55
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

kesinlikle rokomet editorlugu hakediyor. Ben direk devredecektim okyanus tarafından devredilmesi daha uygun. Yani okyanusu secmemin sebebi rokometi secmesi gerektigi icindir.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 13:36 - İp: 88.***.**1.44
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Olabilir ama haram yollardan kazandığı kontörlerle editörlüğü rüyasında görür. Kontörün kendi adına kesilmiş faturasını da göndermesi lazım.

Bu arada konuya dönüp detaylı bir yorum yapayım, forum mesajına sonradan eklediğin fotoğraftaki çocuğun gerçek ten rengi öyle de olabilir. Neden bu kadar önyargılısınız anlamadım.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 13:44 - İp: 85.***.**5.61
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

oyle bir ten rengi olabilecegine ihtimal vermiyorum hocam sunun burnuna bakin

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 13:47 - İp: 88.***.**3.102
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu noktada cildiye doktoru bir üyemizin konuya dahil olmasında fayda var. İnsan cildindeki renk sapmalarının farmakolojik ve patalojik sebepleri hangi tür komplikasyonlar yaratır ve bunun sensör üzerindeki etkileri konusunda bir açıklama yaparsa sanırım bir çözüme varabiliriz.

Yok mu hiç cildiye uzmanı ??? Pis yedili uzmanı arasak anında yirmi kişi parmak kaldırırdı.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 13:49 - İp: 85.***.**5.61
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

forum mesajına sonradan eklediğin fotoğraftaki çocuğun gerçek ten rengi öyle de olabilir. Neden bu kadar önyargılısınız anlamadım.

bize gore sol taraftaki yanak bolgesinde sorun yok gibi aslında. Ama nedir işte. Shadow yani koyu bolgelerde daha açıkca goruluyor bu.

Okyanus senin bu tezinin dogru olması icin çocugun kurbaga prensin oglu olması gerekir. Cnku bize gore sag tarafını babasından sol tarafını da annesinden almış olabilir. Evet haklısın bu anlamda olabilir.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 13:51 - İp: 88.***.**1.44
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

King daha bi zevkli sanki hem daha bi stratejik.. ama ben genele uyarım sorun değil.. okey de olsa olur bi saat kağıt tutcaz diye ağrımaz elimiz kolumuz..

Hani "tonlama hoş olmuş", "sarı renk ayrı bi hava vermiş", "kahverengi ve sarının uyumu muhteşem" yorumları..
nooldu şu gerçek dışı renklerin hakim olduğu fotoğraflara olan yorumlar..

Kontras seni alkışlıyorum valla helal olsun

Daha iki gün önce editörlük kıvamındayken gerçek dışı renkleri baştacı yaptın şimdide mesele makine alımı olunca %13 lük bir sarı sapmasını yerden yere vuruyorsun.. buyrun ey forum okuyuları işte editör işte halefi...

(abi editörlükten yırtmak için daha napiyim ben yaa..)

saygılar

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 14:06 - İp: 85.***.**0.130
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

K10D sahibi olmadığım için bu konularda sesiz kalmayı tercih ettim, fakat bu topiğide takip ediyorum. En azından beklediğim tartışma seviyesine geldiği için daha büyük keyifle takip ediyorum.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 14:19 - İp: 212.***.**0.50
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Kazan doğurdu dediğimde inanıyorsunuz da öldü dediğimde niye inanmıyorsunuz?

Bir pentax kullanıcısı olarak bazı ışık koşullarında ten renkleri bana da sarı-yeşil ağırlıklı görünüyor dediğimde benim sözlerime ve gözlerime As'ın yayınladığı bilimsel testten daha fazla itibar edildi. Sonra bir ayakkabı fotoğrafı çekip doğru renkleri verdiğini gördüm dedim. Bu test çok yanlış denildi. Bu arada bir nüans var onu da düzelteyim. Ben bu testle doğru renkleri verdiğini ispatladığımı iddia etmedim. Doğru renkleri verdiğini gördüm" dedim. Yani "benim gözlerim doğru gördü" demektir bu. Yazdıklarımı okursanız başından beri renk konusunun göreceli olduğunu savunan benim zaten. İspatlanabilir birşey değil ki bu. Öyle birkaç makineyle çekim yapıp, oylamaya sunarak da ispat edilemez. Üstelik tamamen tarafsız insanlar bile renkleri farklı algılayabilirken, makinesine ilan-ı aşk edecek kadar fanatik insanların olduğu bir forumda renk tartışması yapmak ettirmek mümkün mü? Herkes algıda seçici davranacak ve görmek istediğini görecektir.

Konunun özü "Zevkler ve renkler tartışılmaz" sözündedir aslında. Ne demektir bu. Boşuna tartışmayın bir sonuca varamazsınız demektir. Hangi makinenin renklerini beğeniyorsanız onu alın. Bir markayı almayacak olmanız da o marka için acı bir kayıp olmaz merak etmeyin.

 

Tarih: 9 Mayıs 2007, 14:47 - İp: 213.***.**5.242