bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Hangisini Alayım Diye Soranlar

için acımasız bir öneri. Bu iş için mesela 2500 ytl ayırdıysanız ve amacınız yatarken başucunuza koyacağınız güzel bir oyuncağa sahip olmaksa bütçenizin 2200 ytl'sini body'ye 300 ytl'sini lense ayırın. Amacınız güzel fotoğraflar çekmekse bütçenizin 1200 ytl'sini body'ye 1300 ytl'sini lense ayırın. Bütçe probleminiz yoksa hem başucunuza koyacağınız güzel bir oyuncağa sahip olup hem de güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tarih: 27 Kasım 2006, 22:41 - İp: 86.***.**4.96
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

İlahi Bitpire ne de güzel tespit bayıldım doğrusu.Doğru söze ne denir.Teşekkürler.

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 23:38 - İp: 88.***.**8.235
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Üstad nerelerdesin çok seyrek görüyorum sizi. Güzel fikirlerinizden istifade edelim biraz. teşekkürler.

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 23:45 - İp: 85.***.**3.117
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

evet çok hakılsın bitpire..
Zaten profösyönel fotoğrafçıları 2300 ytl lik dslr body bile tatmin etmeyebilir...

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 09:19 - İp: 88.***.**5.111
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

n.baba estağfurullah. Üstad olmaya çok yolum var.
alev hanım; inanın piyasadaki bütün giriş seviyesi dslr'ler %90'ımızın ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak durumda. Tam tersi bizlerin eksiklikleri makinelerdeki eksikliklerden çok daha fazla. (Onu mu alsam bunu mu diye soranların genel seviyelerini dikkate alarak söylüyorum. İstisnalar kaideleri bozmaz.)

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 10:27 - İp: 213.***.**5.242
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Evet ral. Aynen öyle. Konu biraz daha farklı yöne kayıyor ama problem şurada. Enstantane, diyafram ilişkisinden bile bihaber birçok kişi k10d, d80, 30d gibi makineler alırsa harika fotoğraflar çekeceğini d40, k100d, 400d, a100 gibi makinelerin bunun için yetersiz kalacağını zannedip kendini boşu boşuna telef ediyor.

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 10:34 - İp: 213.***.**5.242
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

şiddetle savunduğum bir düşüncedir bitpire senin söylediklerin... Ama şimdi ergen gençlerde yaşananlara benzeyen şöyle bir durum var. Ben geçenlerde bir foto geziye katıldım. makineler resmen geçit töreni yapıyordu Gezide Canon ve Nikon dışında tek makine benim Sony A100'dü. İnsanlar kendi makinelerini huşu içinde severken benim Sony içinde "gitsin TV yapsın!" gibi laflar ettiler. E ama sonra benden başkaca çektiklerini yayınlayan, paylaşan olmadı. Ben "SIMURG" adında bir seri hazırladım ve fotoğraflarımı paylaşıyorum. diğer bir arkadaşın Canon EOS20D ile çektiği ama göstermek istemediği fotoğrafları görünce de neden göstermek istemediğini anladım.

sony canonu döver demiyorum ama makineyi sevmek fotoğrafı sevmenin önüne geçmiş ve neredeyse bodyler lensler bir hava atma aracı olmuş. Bugün en kötü SLR asgari ücretin 3-4 katı fiyata satılıyor ve biz beğenmemezlik yapıyoruz... ilginç valla!

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 10:46 - İp: 81.***.**9.183
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bitpire haklısın ne diyelim arayanlara :

Makinen hayırlı olsun, ama sadece başının ucunda kutusunda durmasın

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 11:17 - İp: 81.***.**9.145
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Hay allah razi olsun sizden Bitpire ve Muratsen, cok iyi aciklamissiniz.

Hani ben kendim cok iyi cektigimden degil, bilakis cekemiyorum, ogrenmeye calisiyorum, ama artik biliyorumki elimde suclayacak bir makinam yok. Belki biraz keskinlikten sikayet ediyorum, bir an once kit lensten kurtulmam gerek, ama esas sorun keskinlik falan degil, baska birsey veya seyler, benle ilgili, esas o seylerin ne oldugunu ogrenmem gerekiyor. Nenen o renkler boyle degil, neden bu sahne benim gercek hayatta gorup etkilendigim gibi cikmamis .... vs.

Herseye ragmen DSLR alacaklara almalarini tavsiye ediyorum, bariz bir sekilde kompaktlarla yapamayacaklarini DSLR ile yapabilirler. Ama dikkat yanlis anlasilmasin, elinize DSLR alip bir kompakt ile ayni isi yaparsaniz, sonuc ayni olur, elinize bir DSLR alip kompaktla yapamadiginiz yaparsaniz sonuc farkli olur. Bunun disinda DSLR arasindaki farklar bizim gibi amator/meraklilarin kullanmak isteyebilecegi ozelliklerin cogunlukla otesinde, dolayisi ile en basit DSLR bile isimizi fazla fazla gorur.

Bir de nerden geldigini bilmedigim yanlis inanisa dem vurmak istiyorum: "Sony fotograf makinasi uretmekten bir halt anlamaz, gitsin TV uretsin."

Ben bunu soyleyenlerin asagida sayacagim seyleri bilmediklerini veya dusunemediklleri kanaatindeyim. Aslini ararsaniz, birbirlerine cici Canon ve Nikonlariyla hava atmaktan baska birsey ogrenmeye veya dusunmeye firsat bulabildiklerinden emin degilim.

1. Canon'un, Nikon'un CCD/Sensor gibi kavramlarla tanismalari cok yeni, Sony neredeyse 40 yildir bu isin icinde, dunyanin en buyuk sensor ureticisi.

2. Canon'un Nikon'un kullandigi bircok parcayi Sony uretiyor, mesela LCD ekran. Aslinda sony neredeyse 25 yildir LCD ekran isinin icinde.

3. Bugun en baba prolar kutuplardan okyanusun dibine kadar heryerde Sony kameralar kullaniyorlar. Yukarida saydigim LCD, Sensor gibi parcalarla tanisikligi da buradan zaten. Sizce bugunku DSLRlar hangisi ile daha cok ortak noktaya sahip: Eski filmli SLRlar mi, Sony'nin 30+ yildir urettigi kameralar mi ? Hani proluk, ulasilmazlik kultlerinden bahsetmisken, en pahali Sony kamera kac kurusu, en pahali Canon/Nikon kac kurus ?

4. R1'i uretti?

5. Hadi Sony bu halttan anlamaz, Minolta da mi anlamaz?

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 12:00 - İp: 85.***.**7.158
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Bitpire , muratsen ,antika bütün yorumlarınıza katılıyorum. Altına imzamı atarım.

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 12:26 - İp: 81.***.**2.162
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

makineyi sevmek fotoğrafı sevmenin önüne geçmiş ve neredeyse bodyler lensler bir hava atma aracı olmuş

Ne güzelde söylemişin Muratsen, aynenen dediğin gibi, makine araç değil amaç haline gelmiş. Oysaki fotoğrafı çeken makine değil bizleriz. Makinenin görevi verilen komutları harfiyen yerine getirmek.

 

Tarih: 28 Kasım 2006, 12:27 - İp: 212.***.**0.50