heaton
heaton (üye)
Zonguldak / Amatör

Hangi Nikon'u Almalıyım?

Merhaba Arkadaslar;
Benim yashica electra-35 makinam war..Bu makinayla cok güzel çekimler yapıyorum..yanlız makinayı aranızda daha once kullananlar warsa; hava karardıktan sonra cekim yapamıyorum..slr olmadıgı için..artık Digital-Slr makinalara geçmek istiyorum yanlız kafam cok karıştı..Nikon'a karşı bi sempatim oldugu için sürekli nikonlara bakıyorum..Ve gordugum kadarıyla stüdyo'ların cogundada nikon kullanılıyor..Uygun Giriş seviyesinde nikon'un slr Makinasına bakıyorum..İnternette Fotograf makinalarına bakarken Nikon D40'ı gordum fakat bu forumda okudugum kadarıyla bu makinanın lens'leri problemliymiş..Yani her Lens uymuyormus..Sanırım makina kendiliginden AF Deilmiş( Yanlıs yazdıysam kusura bakmayın)..Makinanın Fiyatı Uygun ama Dedigim gibi lens'leri pahalıysa almanın bi luzumu yok..nikon D60'a baktım Fiyatı 1300 Civarında..Aklıma Direk Acaba Nikon D40'daki Gibi Bununda Lens'leri Pahalımıdır Sorusu Geldi..Eger Lens'lerinin Fiyatları uygunsa Ve İlerde bana Problem Cıkarmıcak bi Makinaysa Bunu Alabilirim..Ve Tekrar Siteleri dolaşırken Ebay'da fiyatların daha da uygun oldugunu gordum..Bircogunuz Fotograf Makinaları Konusunda Tecrübelisiniz Siz olsanız Ebay'dan alırmıydınız?dzone2 isimli Kullanıcının fotograf makinaları bi hayli uygun geldi..Ama kafam karıştı işte..veya Hayyam'da olsun Doğubank'da internette inceledigim kadarıyla fiyatları uygun..Ama 2.el tabi..bide bu cihazların perde'leri cok onemliymiş yani cekim yapıldıkca bu perdeler eskiyormus sanırım oyle okudum..bi Digital Fotograf makinasında enfazla kac cekim yapılabilir veya 2.el bi cihaz alırsam sadece kac cekim yapılıp yapılmadıgını ogrenmek mi dogru olur..
Umarım sizi Güldürcek sorular sormamışımdır

Tarih: 8 Haziran 2008, 21:13 - İp: 88.***.**1.99
heaton
heaton (üye)
Zonguldak / Amatör

Ustalar Yokmu Kimsenin Fikri?

 

Tarih: 10 Haziran 2008, 03:26 - İp: 78.***.**0.153
cemre616161
cemre616161 (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili heaton,

Öncelikle resim çekmeye olan ilgin gayet güzel umarım hep peşinden koşarsın daha iyisi için.
Gelelim konuya DSlr makina almak istiyorsan yapman gereken ilk iş marka beğenmek değil bütçeni ortaya çıkarmaktır. daha sonra o bütçeye göre en uygun marka ve model tercih edersen hata oranını en aza indirirsin. unutmaki hiç bir marka diğerinden çok üstün değildir.(Nikon - Canon ikiside aynı fotoları rahatlıkla çeker). D40 giriş seviyesi için iyi bir model fakat D60 alma gücün varsa düşünmeden D60 al. Lenslere gelince her iki makine de aynı lenslerle çok iyi resimler verir yani D40 için ayrı D60 için ayrı lens almana gerekyok. Sadece dikkat edeceğin nokta lensin AF motoruna sahip olup olmadığı olacak. kaldı ki artık lenslerin hemen hemen hepsi AF motorlu olarak üretiliyor. Ez cümle her iki makina da da rahatlıkla kullanılabilirler. Burda düşünülecek bir tokna şudur!
Canonlar nasıl acaba? Canon makine ve lensleri nikonla aynı kalitede olup(Nikon ele alındığında insana verdiği sağlamlık hissinin dışında) biraz daha uygun fiyata alabilirsin.
Burda olay yine Canon mu? nikon mu? sorusuna gelir burda da iş sana düşer.
Eğer maddi olarak sorunun yoksa Nikon tercih et derim(Bende nikon kullanıyorum) varsa Canon.
Hatta sana tavsiyem canon 500D 1500Tl ye bulursun. Her türlü işini görür çekinmeden alabilirsin.
Hayyam dan makine almaya gelince her zaman rahatlıkla alışveriş yapabileceğin dükkanlar vardır orada(Resul Bey, Bozdağ Foto) ki bu iş b
r makine almakla bitmeyeceği için sana diğer bütün ekipmanlar konusunda sununa kadar yardımcı olurlar ve garanti verirler. (Spot al ikinci el ikinci tercihin olsun).
Neyse fazla konuştum. umarım yardımcı olmuşumdur.

 

Tarih: 28 Ocak 2010, 20:21 - İp: 88.***.**1.6
legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

Ben D200 derim. Bence Nikonun en iyi cihazı.
Şu an K7 var elimde, satıp D200 almayı düşünüyorum ben de.

 

Tarih: 28 Ocak 2010, 22:18 - İp: 85.***.**9.85
cemre616161
cemre616161 (üye)
İstanbul / Amatör

Sn legionella,

Acaba nikon un en iyi makinesi D200 ise bu nikon neden yeni model üretiyor. ???

 

Tarih: 28 Ocak 2010, 23:43 - İp: 88.***.**1.6
legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

Satmak için.

 

Tarih: 29 Ocak 2010, 00:45 - İp: 85.***.**9.85
cemre616161
cemre616161 (üye)
İstanbul / Amatör

İşte bende onu diyorum en iyisi oysa herkes zaten onu alacaktır. Başka modele ne gerek var. Fiyatı da gayet uygun Nikon bu işi bilmiyor... Bilen arkadaşlardan yardım almalı. Acil...

 

Tarih: 29 Ocak 2010, 09:16 - İp: 88.***.**7.29
legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

En iyi makina yoktur. Kişiye göre değişir, D200 bana göre en iyidir. Çünkü CCD'dir, fotoğraf kalitesi üstündür, gövde fonksiyoneldir, fotoğraflar keskin, renkler yeterli doygunluktadır. Tabi bana göre.

Canon, Pentax, Nikon, Olympus, Leica vs bi dolu marka ve herbirinin modelleri var, bu şirketlerin ortak pazarlama stratejileri bulunur, pazarı iyi tanırlar. Ben manzara, doğa çektiğim için bana en uygunu D200, portre ağırlıklı çekim yapsaydım Canon tercih ederdim. "Bence" diye belirtmiştim dikkat edersen.

 

Tarih: 29 Ocak 2010, 23:41 - İp: 88.***.**2.168