asafkuzey
asafkuzey (üye)
İstanbul / Meraklı

Foruma Bir Konu Da Ben Patlatayım

Merhabalar,

Öncelikle fotoğrafçılık hususunda nasıl engin bir bilgi birikimine sahip olduğumu anlatmak bakımdan şunu belirtmek istiyorum ki; Cüneyt Bey’in bu linkte anlattığı insan ufak detayları saymazsak ben oluyorum. Aranızda bu yazıyı okumayan olduğunu zannetmiyorum ama hala varsa okusun ki benim nasıl bir fotoğraf deryası, nasıl ansiklopedi gibi biri olduğumu anlasın. Okuduktan sonra bu yazıma ikinci paragraftan itibaren devam edebilirsiniz.

Bu paragrafa geçtiğinize göre artık karşınızda nasıl bir fotoğraf ordinaryüsü olduğunu idrak ettiniz demektir. Konuyu fazla dallandırıp budaklandırmadan devam edeyim; bir arkadaşım yakında Amerika’dan geliyor ve O’na Canon 550D getirtiyorum. Üzerinde 18 55mm kit lensi olan Rebel T2i’yi boynuna taktığı gibi Mayıs’ta burada. Sormak istediğim şey ise şu; acaba insan portreleri ve sokaklarda doğal insan fotoğrafları çekmek için hangi lensi almalıyım? Ben Cüneyt Bey’in anlattığı gibi her telden fotoğraf çekmeyi sevmiyorum.(ilk paragrafta bahsettiğiniz ufak detay bu mudur derseniz evet budur) Kuşlar, çiçekler, börtü böcekler beni pek cezbetmiyor. Ben ille de insan çekmeliyim ve ille de doğal halleriyle çekmeliyim.

Canon EF 85mm f/1.8 USM güzel bir lens diyorlar ama IS özelliği olmaması düşündürüyor beni. Tripodla çekim yapmayı düşünmediğim için IS mutlaka olmalı diye düşünüyorum. (makineyi boynuma taktığım gibi Eminönü’nden Sultanahmet’e yaya olarak yaya yaya gideceğim için tripodla falan uğraşmak istemiyorum). Sizce IS olmaması çok sorun olur mu ve başka hangi lensleri tavsiye edersiniz? Bu arada babamın adı Bill Gates değil o nedenle fiyat/performans ne kadar iyi olursa o kadar mesut bahtiyar olurum.

Yardımcı olan tüm arkadaşlara en içten teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilir büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.

edit: başlık


#asafkuzey' tarafından 17.03.2010 16:22:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Mart 2010, 16:20 - İp: 79.***.**5.84
asafkuzey
asafkuzey (üye)
İstanbul / Meraklı

t_yaman, glorfindel, kad-ir, avukat pazarbey ve powershot, çok yardımcı oldunuz, candan teşekkürler

 

Tarih: 18 Mart 2010, 12:34 - İp: 79.***.**4.120
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

bir şey degil

 

Tarih: 18 Mart 2010, 12:50 - İp: 212.***.**6.56
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet hariket yok eskisi gibi. Napalım idare etcez.
Tyamman bunların ikiside berbat lenslermiş. HEle titrişim engeleme olmadan kullanılmazmış. Ellerin yalancısıyım ben.

 

Tarih: 18 Mart 2010, 17:18 - İp: 88.***.**1.152
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Tyamman bunların ikiside berbat lenslermiş. HEle titrişim engeleme olmadan kullanılmazmış. Ellerin yalancısıyım ben.

Bence fazla abartılıyor, ben ikisini de kısa süre denedim, hiç fena değiller (tabi sokak fotoğrafçılığı için, yoksa kuşçunun işine yaramazlar). Bir de eskiden olsa tamam derim ama şimdi artık makineler yüksek isoda rahatlıkla kullanılabildiğinden, titreşim önleme olmasa da bu lensler rahatlıkla kullanılabilir (her ne kadar titreşim önleme ile yüksek iso kullanımı farklı şeyler olsa da her iki özellikle düşük ışık koşullarında lens kullanımı kolaylaşıyor)

 

Tarih: 19 Mart 2010, 08:06 - İp: 78.***.**5.177
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olsun genede memnun değil bazı kullananlar. Likide fazla şey baklamaktalar.

 

Tarih: 19 Mart 2010, 12:51 - İp: 85.***.**3.222