k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

F 828 Almak İstiyorum Ne Dersiniz

canon eos 300 analog makinem var... digitale gecmek icin kodak z 740 aldım.. cok guzel kareler cektim ve cekiyorum ama sony f 828 diye bir makine varki ben cok begeniyorum ve kesin yeni model r1 den daha iyi... acaba f 828 almak mı akıllıca olur yoksa 2 katı para verip bir nikon d 70s mi? f 828 i kullanan veya ozelliklerini bilen arkadaslar biraz bilgi verip beni ve diger tum merakli arkadasları aydınlatırmısınız?

Tarih: 2 Nisan 2006, 01:26 - İp: yok
fikretaxu
fikretaxu (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Merhaba ben Fikret bu siteye yeni girmdim ama f828 bende var ve kullanıyorum. Ben makinamı 1 Gb kart ile doğubankdan 1000$ a aldım ve çok ama çok memnunum ben kendimi henüz amatör olarak bile görmüyorum sadece merakım var. Eğer bana bu siteye nasıl fotoğraf ekleyebileceğimi söylersen resimlerimi eklerim kullanıcı adım fikretaxu olarak geçiyor isimden aratır bulursun. Bu arada seninle benzer bir tönümüz daha var ki o da bende aynı senin gibi D70s ve F828 arasında kalmıştım babam kendi merakından dolayo ve yaptığı araştırmalar sonucu D70s in daha iyi resim çektiğini savundu ve onu almam konusunda öneride bulunda bana fakat bence slr modellerinde video çekim özelliğinin olmaması çok kötü ben öğrenciyim ve hem video kamera hemde fotoğraf çekebilen bir alete ihtiyacım vardı ve gerçekten aşırı memnunum makinamdan. 1 Gb lık pro memorystick ile orta kalitede ki orta kalite gerçekten çok iyi bir kalite ses ve görüntü olarak bir handy camden farksız 45 dk video çekiyor ben makinamı alırken R-1 de vardı ama onun digital ekranının üstte olması ve dönebilir olması açısından tercih etmedim. Ayrıca F828 in öbjektifinin aşağı ve yukarı hareket edebilmesi büyük kolaylık sağlıyor manevra kabiliyetinin az olduğu yerlerde bunun çok faydasını göreceksin. Ha yok ben fotoğraf üzerine yoğunlaşmak istiyorum bence video önemli değil diyorsan o zaman tabi ki nikon ama ben önce F828'i tercih ettim ve şu anda Uluslararası İlişkile okumama rağmen Güzel Sanatlar bölümü hocalarından fotoğraf dersi alıyorum eğer bir gün yeteri kadar iyi olduğuma inanırsam neden bir D100 hatta D200 almayayım Son olarak ise R-1 hakkında şunu söylemeliyim ki ben aldığımda henüz türkiyede yoktu fakat sipariş üzeerine getirebileceklerini söylediler fakat ben bu konuda kobay olmak istemedim çünkü takdir edersin ki makina henüz çok yeni ve kullanan çok fazla insan yok ve özellikleri tenik olarak bilinsede pratikde bilinmiyor bence buda bir F828 tercih nedeni bol fotoğraflı günler.

 

Tarih: 19 Nisan 2006, 14:36 - İp: 195.***.**3.146
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım galeriye gi (yukarda sekme var) orada sağ üstte foto ekle diye bi buton var... Tıkla o seni yönnlendirir... Böle varya doğu banktan makine alıpta memnun olduğunu duyduğum herkes beni rahatlatıyorç...

 

Tarih: 19 Nisan 2006, 15:19 - İp: 85.***.**6.110