mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

Enteresan... !

Slm arkadaşlar... Yaptığım araştırmalar sonucu aldığım genel cevap şu..
Nikon ile verilen 18:55 lens iyi fakat canon ile verilen 18:55 çöp...
Böle bişe mümkünmü? sonuçta aynı değerlere sahip lensler. Bi tek markaları farklı... Yoksa benim bilmediğim şeylermi var...?

Tarih: 9 Nisan 2006, 17:35 - İp: yok
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

valla cnon satan tum magazalar aynı seyi soyluyo satılan objektif plastik ve 100 euro .. canon o objektifi tek satsa kimse almaz o yuzden kitlere koyup satıyo diye... ben onlardan duydum.. nikonun dx 18-70 objektifi de cok iyi bir objektif diil ama kesin canon kinden dah iyi tagbi tam detayı bende bilmiyorum. canon bence makinelri daha iyi ama kaybettikleri su ki objektifleri Turkiye de coook pahalı... yoksa herkes cannon alır. hatirlarasan gecen gun bir karsılastırma varı canon d5 ile nikon d 299 arasında ve canon fark atmıstı...

 

Tarih: 9 Nisan 2006, 22:18 - İp: 85.***.**3.79
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

k.etkisi;Canon 5D ile D200 farklı sınıf makinalardır.Zaten fiyatlarına bakarsan 2 adet D200 ile 1 adet 5D alırsın.Fullframe CMOS sensör var üzerinde.Duyduğum kadarıyla 5D o derece başarılı imiş ki ancak çok pahalı lensler ile mükemmel verim alınabiliyormuş.

 

Tarih: 9 Nisan 2006, 22:24 - İp: 85.***.**6.132
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam mehmet..

aksine canon 18-55 lensi hic de cop degildir.. cok da basarili bir lens.. fiyati goz onune alindiginda tabii..
yeni makine alan herkes kaliteli lensleri ayni anda alamaz.. canon da bunun icin -diger firmalar gibi- fiyati ucuz bir lensle birlikte satiyor..
bana soyler misiniz hangi 18-55 iyidir? yani cok iyidir?
nikon'unkinin cok iyi oldugunu soyleyenler bence biraz atiyorlar.. nikon 18-55 de cop eger ki canon 18-55 copse..
pentax'inki nasil? veya konica ile verilen 18-70 nasil?
....
bunlarin icinde bir tek nikon 18-70'in kalitesi usttedir.. onu da parasini vererek alabiliyorsun ancak.. d70s ile birlikte kit icin burada 200 pound birden ekleniyor body fiyatina.. oysa canon 18-55 icin 30-40 pound..

ve her iki sistemden de cikan fotograflar belli.. kac yerde her ikisinin karsilastirildigi testlerde canon 350d ile 18-55 one cikti..

sunu unutmayin; bir kamera alirken sistemi satin aliyorsunuz.. onemli olan hangi sistemi kullanacaksiniz..
ne nikon ne de canon, dslr alanlarin sadece kit lensleriyle yollarina devam etmelerini istemiyor.. adamlar dslr'larin fiyatlarini daha da gerilere cekiyorlar, cunku lenslerini de satabilmek icin..

ilk kamera alirken, kit lenslerini o kadar onemsememek lazim.. tabii cok kotu olmalari disinda..
ama sunu soyleyebilirim ki, 18-55, f/8 ve sonrasinda cok guzel sonuclar verebiliyor.. ve bana da o yeter..

d50'nin de lensi ayni bu arada..

........
bir de insanlarin kolaylikla aldanliklari nokta, 18-55'in yapisinin plastik ve cok da hafif bir lens olmasi.. ama bu demek degildir ki, lens kalitesi de kotu..
fakat ne yazik ki, cogu sadece lensi elleyip karar veriyor kaliteye..

 

Tarih: 9 Nisan 2006, 23:12 - İp: 62.***.**2.10
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Selam,

18-55 lens'ı dadanagast'in de dedigi gibi f8 ve uzerinde kullanmak lazim. Bu lense sahip biri olarak evet kalitesi bencede çok iyi değil ama 18mm de f8, 55 de ise f11 de tripod kullanarak güzel fotolar çekiliyor. Ayrıca macro çekimininde hiç fena olmadığını düşünüyorum.

 

Tarih: 9 Nisan 2006, 23:31 - İp: 85.***.**1.45
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kesinlikle guneyt..
bir ilk lens icin 18-55'in kalitesi mukemmel.. ve fiyati dusunuldugunde tamamen verilen parayi hakediyor..

ama sunu da soyleyeyim; eger ki paraniz varsa, alirken kit lensleriyle birlikte almayin makinelerinizi.. mesela canon 17-85 IS ile birlikte alin.. veya canon 17-40 f/4 ile..
ayni durum diger markalar icin de gecerli..

 

Tarih: 9 Nisan 2006, 23:45 - İp: 62.***.**2.10
okyara
okyara (üye)
İzmir / Amatör

eos 300 D ile verdiği 18-55 mm lens kötüydü.bunun için eos 350 D ile "mark II" adını vererek yeniden tasarladı ve netlik çok daha iyi. ama mükemmel değil. aslında hiçbir zoom sabit focal length obj kadar iyi sonuç veremez.

 

Tarih: 10 Nisan 2006, 13:17 - İp: 217.***.**8.193
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

ya mesela şimdi bir lens aldınız,örneğin sigma 18-200mm
ileride full frame sonsörlü makinalar yaygınlaşınca bu lensi ne yapacağız

yani bu durum biraz mide bulandırıcı,lenslere o kadar para veriyorsun sonra işe yaramıyor.full frame makinlere uygun lenslerde oldukça pahalı yanılmıyorsam.Kısaca bu dslr işi yaş çok para istiyor.

yurt dışında minolta maxxum 7d yi kit lensiyle 630 euroya bulmuştum,ama lens işi zor makinedende verim almak için en az 2-3 lensin olacak,belki türkiyede 2. el minolta lensi bulurdum ama neyse geçti zaten artık kalmadı maxxum 7d o fiyata.


#magnat' tarafyndan 10.04.2006 13:59:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Nisan 2006, 13:56 - İp: 85.***.**0.238
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

okyara hakli olabilirsin eski 18-55 hakkinda..
ama zaten kimse bu lensden mukemmeli beklememeli.. fiyati 30 dolara geliyormus bakin eserburak soyledi.. yani elinde baska lensin yoksa, bu lens kesinlikle kelepir.. ama tabii ki L lensi degil.. zaten kimsenin de o kaliteyi beklemesinin manasi yok..
.....

magnat, ileride ff ile kullanabilme sorunu gercekten mide bulandirici.. ama hersey sadece ilerisi degil..
makineyi su anda aldigina gore, su an icin alacagin faydayi dusunmelisin..
ileride cikinca da ff'ler, hemen gidip de lensi cope atmayacaksin.. kullanmaya devam edeceksin dijital croplu dslr ile..
ayrica daha da ileride belki de ff yerine medium formatlardaki gibi 48x36mm'lik sensorlu dslr'lar cikacak.. o zaman hersey mi cope gidecek? hayir tabii ki..
olympus alanlar ne yapsin ayrica?.. adamlar 4/3'den daha buyugunu gorecekler mi? gorurlerse butun olympus lensleri cope mi gidecek?..
makineyi simdi aliyoruz.. su anda da dijital croplu makineler icin uretilmis lensler daha avantajli.. o yuzden simdiyi dusunmeliyiz..
...hayatta her zaman oyle degil mi? bilgisayar alinca fazladan ram takariz, ama amac kullanacagimiz zaman icindir.. 1 sene sonrasinda butun parcalar eskiyor.. hadi ram'i cikarip da yeni makinemde kullanayim diyemiyorsun..

neyse.. umarim kendi fikrimi aciklayabilmisimdir..

.......kompact'lardaki durum daha da icler acisi.. bak iste R1 icin dunya para veriyor insanlar.. lensi cok kaliteli diye cogunlugu gidiyor paranin.. ama R2 cikinca ne olacak? lensi birlikte goturemeyecek insanlar..

 

Tarih: 10 Nisan 2006, 16:50 - İp: 62.***.**2.10
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

dada dediklerinde haklısın,ileriyi düşünerek yaşarsak bugünü yaşayamayız.
ileridede mutlaka kuçuk sensörlü dslr ler olacaktır.

 

Tarih: 10 Nisan 2006, 18:10 - İp: 85.***.**0.238
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

merhabalar,

burada ve baska forumlarda bu konu cok tartisildi ve bende cok cevap yazdim gene yazacagim.

evet canon lensi kotu bir lens. canon bu lensi makinalari bos gitmesin, bodynin yaninda birsey verelim ki insanlar aldiklari gibi cekime baslasinlar diye veriyor.
canon'cu arkadaslar kusura bakmasin durum boyle. sonra gelip yahu f/8 den sonra aslinda keskin falan demeyin.

lenste kullanilan materyallere gelirsek nikon 18-55 te ayni plastik ama canondan daha kaliteli bir lens.

nikon 18-55 de cok kaliteli bir lens degil ama her zamanki nikonun belirli bir optik kalitenin asagisina inmediginin, film doneminden beri bilinen kaniti. bundan 6 sene once nikon manuel slr makinam f-301 icin arkadasimin verdi 35-80 nikon af lensi -ki o piyasanin en ucuz nikon lensiydi, zamanin f serisi af film slr ile geliyordu- saonuclarini gene zamane canon ve minolta makinlarinin uzerinde gelen lenslerle karsilastirirdik, nikon her zaman kit lenslerinde daha fazla contras ve keskinlik verirdi.

ne kadar ironiktir gunumuzde ayni tartismalar devam etmekte.
aslinda bu tartismalari bitirmenin en iyi yolu bu lenlerin kalitelerini onerdigim yolla karsilastirmak ama bunu yapmak epey zor olsa gerek. yontem sudur bu iki lensten edinip ayni film uzerine (tercihan dusuk iso degerli bir dia) manuel makinalarla ayni ortamda fotograflar cekmek . burada filmi tercih etmemizin sebebi makinalarda sensorlerden meydana gelebilecek keskinlik ve kontras farkliliklarini elimine etmek.

benim tahminim nikon lens kendi muadili canonu cok arkada birakacaktir.

bir not :::: bunu daha once bu forumda yazmistim. ama yine yazmak istedim...fotografa ilk basladigim yillarin ardinda yahu kendime soyle iyi bir kamera alayim, AF olsun falan diye gidip minoltanin o yillarda cok populer bir AF makinasini almistim o kadar para sayip aldigim makina benim icin tam bir hayal kirikligi olmustu.(sebebi kit lensi) minoltanin kaliteli objektifleri yokmuydu elbet vardi ama ates pahasiydi. yukardada bahsettigim gibi bir arkadasin kullanmadigi bir af kit lensi ve kendi halinde nikon manuel bir body ile nikona gecis yaptim. o gun bu gundur nikon kullaniriz. o kadar profesyonelde bosa nikon kullanmiyor degil mi???



 

Tarih: 11 Nisan 2006, 05:27 - İp: 24.***.**6.164