gilkerh
gilkerh (üye)
Sinop / Meraklı

Dslr Ararken Dslr-like ???

arkadaşlar bir aydır kendime DSLR makina bakıyorum, ama bir türlü karar veremedim bir çoğu gibi. fiyatlar da yüksek olunca kendime başka yollar aradım, yurtdışından almak gibi.. forumdaki arkadaşların yazdıklarından faydalanarak önce birkaç sitede arama yaptım. daha sonra bunun ne kadar güvenli olacağını ararken bir yorumda:

Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde Eşya Getirilebilir Mi?

Gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önceki veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.

Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.

Sözü edilen limit dahilinde getirilen eşya;

a)Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,

b)Yolcuların beraberlerinde getirdikleri,

c)Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,

d)Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,

e)Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olan,

f)Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
nitelikte olmalıdır.
(kaynak:http://www.gumruk.gov.tr/content.aspx?cT=3&cId=b_yolcu#14)

daha sonra ibreyi 300€ altına çevirdim...

en ucuz ürün fiyatı sunan BU SITEyi buldum. burada da 300€ yani 395$(yaklaşık) geçmeyecek bir makina aradım. bu site uluslarası kargolara standart 60$ alıyor ve UPS kargoyla yolluyor.

sonuçta:

- PowerShot S3 IS (çanta+1GB card+temizleme kiti ile) = $373.21
- DSC-H5 Cyber-Shot = $381

modellerinden birini almaya karar verdim; bana yardımcı olur musunuz?

Not: ayrıca bu satın alma yöntemini de eleştirirseniz sevinirim...

Tarih: 26 Mart 2007, 06:28 - İp: 88.***.**3.108
erdenbay
erdenbay (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

@gilkerh arkadaş H9 500 EURO DEGİL,YURTDIŞI FİATI 480Dolar.
Türkiyede Dslr fiatlarına yaklaşırsa tabii ki kimse almaz.
Siz S3 ve H5 arasında tercih ettiğiniz için,H9 dedim. Dslr deseydiniz ona görede seçenek sunardım. H9 un 1000Ytl yi geçmiyeceğini tahmin ediyorum.
Dslr ayrı bir konu.Profesyonel fotoğraflar çekicem ve bu işe meraklıyım diyorsanız tabii ki Dslr.
Makinadan ne istediğinize en baştan karar verip,yönünüzü şimdiden belirlemeniz gererekir ki ilerde DSLR için ayrıca masrafa girmeyin
Fakat DSLR makinayı almakla iş bitmiyor.Ayrıca lenslere para yatıracaksınız(Makro çekimler,tele zoom vs için) Canon ve Nikon markaların da bu lens konusu Türkiyede neredeyse makina fiyatı kadar. Sony ve Pentax markalar için lens biraz daha makul fiyatlarda.Yanii DSLR aşkı biraz pahallıdır. Tabii maddi durum iyiyse sorun yok.
Slr -like türü makinalarda ise Sony H serisi ve digerlerinde,lens masrafınız yok.Zoom kendi üzerinde. Fakat resim kalitesi tabii ki Dslr ler kadar iyi değil. Fakat yinede Slr-like makinalarla çok güzel fotoğraflar çekersiniz. Slr-Like türü ve Sony H serisi makinalarda ayrıca,DSLR ler gibi (manuel) yani kendinizin kumanda edeceğiniz,fotoğrafa kendi becerinizden birşeyler de katabileceğiniz ayarlar da var. DSLR ler video çekmez,fakat SLR-like H serisi video da çeker ve bayağ iyi çeker.
DSLR lerde LCD ekrandan fotoğrafı çekerken göremezsiniz,yalnız vizörden bakıp çekeceksiniz.Ancak çektikten sonra Lcd ekrandan görürsünüz. Fakat Dslr-like H serisinde,fotoğrafı çekerken LCD ekrana bakıp ta çekebilirsiniz.Çoğu kimse bunun ne önemi var diyor. Bence şöyle var. Gözlük kullananlar için veya anlık bir sahne çekimi için,yüzünüzü vizöre götürmek mi kolay, yoksa hemen LCD den görüp çekmek mi kolay. Tabii kişiye göre değişir.
Biraz uzun oldu ama, SONUÇ OLARAK: Hangi sınıf makinayı alarak hangi kulvardan başlıyacağınıza önceden karar vereceksiniz. Sonradan tekrar masraf yapmamak için.
Benim size DSLR Tavsiyemde 2 tane
1. Pentax K10D 2. Sony A 100
Bunların fiyatları beni aşıyor diyorsanız , D40 a ve pahallı lenslerine para yatırmayın derim.Çünki belli bir süre sonra sizi tatmin etmiyecek ve yeni DSLR makina arayışına gireceksiniz.
Fotoğraf çekmeyi hakkikaten seviyorsanız-Pentax K10D veya Sony A100 alın. Yok yeni başlıyorsanız Sony H serisi bir makinayla başlayın,öğrenin sonra iyi bir DSLR ye geçin derim.

 

Tarih: 27 Mart 2007, 21:32 - İp: 88.***.**0.11
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

H5 yeterlididir.Pratik kolay kullanım,güzel resimlerde çekersin bol bol

dslr'a 1 seneden önce geçeceksen yazık etme ama parana :D

 

Tarih: 27 Mart 2007, 21:32 - İp: 85.***.**4.114
gilkerh
gilkerh (üye)
Sinop / Meraklı

ben 2-3yıldır dijital fotograf makinası kullanıyorum, bundan önce internetten HP nin R707 modelini almıştım. bu makina da manuel ayarlar mevcuttu. yani ayar terimlerine aşinayım. yalnız bu makinayla çektigim fotograflar bana biraz mat gibi geldi, ayrıca deklanşör hızını begenmedim, özellikle resim sabitleme olmayınca -ya da tripod baya bi problem yaratıyordu. 2006nın sonlarına dogru makinadan iyice sogudum diyebilirim, istedigim gibi fotolar yakalayamıyordum. daha sonra bir fotografcının tanıtımını yaptıgı Kodak v705 kompakt makinamı aldım, çok ince olusu sayesinde her an cebimde taşıyorum, çift objektifi sayesinde ortamlarda çok güzel toplu resimler alıyorum ve dock ı sayesinde de evde kendi resimlerimi basıyorum ayrıca tum aile bireyleri turkce menusu sayesinde rahatca kullanabiliyor... ama artık bu makina beni doyurmuyor, gözümün gördügünü çekmek istiyorum, bunun dısında resimi biraz abartmak istiyorum renklerle oynamak istiyorum... elimdeki makina her ortamda görüntü almama izin versin istiyorum(örnek: gecende bir bilardo macında arkadasımın fotolarını cekeyim dedim, flaşsız.. 1x bile zoom yapsam sarsıntıdan AF uyarısı çıkıyor, ortam biraz loş flaş açamıyorum, AE uyarısı çıkıyor.. manuel ayarlarla ne kadar oynasam da hiç bi şekilde net ve uygun aydınlıkta bir foto karesi yakalayamdım...hele ki makinanın içindeki 21 tane otomatik moddan hiç bahsetmek istemiyorum). sonra DSLR makinalara gözü diktim, açıkçası bu site daha önceki HP R707 deneyimimde çok kafamı karıstırdıgı için hiç buraya girmedim ve direkt dpreview in top rated makinalarına bakmaya başladım, oradan nikon D40 ı begendim(sadece AF-S objektifle çalıştıgına ingilizcem yetmemişti). sonra gittim fotocuya dedim d40 kit alıcam ben. 1 gun sonra getirtti sadece bakmam için, orada 1saat kadar elimde inceledim 18-55 objektif ile macrolar bile denedim fotocunun elinde pentax K100 vardı, onu da inceledim. d40 ın daha iyi çektigine o da ben de karar verdik (otomatik modlar ile). aldım ewe geldim herşey çok iyiydi yalnız birgun sonra benim ödeme koşullarımı nikon u satan firması kabul etmedigi için makinayı geri istedi ben de verdim gitti. sonra bu siteye giriyim de bi daha bakayım dedim ve olan oldu >)

ben karadeniz gibi ormanı denizi manzarası herşeyi bol olan bi yerde yaşıyorum. dslr makinamla bir tepenin yamacından öteki tepenin yamacındaki ewlerin görüntüsünü gözümün gördügü gibi sizlere anlatmak istiyorum, ufuktaki bir balıkçı teknesinin en azından hangi yöne gittigini sizlere göstermek istiyorum. tamam bunları yapmak için belki kocaman içi objektif dolu bir çantaya ihtiyacım vardır ama bi de şöyle düşünelim, belki de benimki sadece ayran gönüllüktür, belki de ben sadece otomatik modda daha kaliteli resim çeken bir makina arıyorumdur. belki de ki bu en önemlisi ileri seviye resim bilgisini terimlerin üztüne taşıyamayacak kadar yeteneksiz biriyimdir...
1-2milyarlık makinayı 12 ay taksitle almak benim için çok da problem olmaz ayrıca ekonomik açıdan. ama yine insan kazanıp da harcadıgı parayı en iyi şekilde değerlendirmek ister. benim kendime göre bilgisayar bilgim çok iyidir mesela, o yuzden ben en son çıkan anakartı asla almamışımdır; intel işlemci kolay kolay tercih etmemişimdir mesela p

bu yüzden sizden yardım istiyorum zaten, ben fotograf konusunda bilgili değilim ama kagıt uzerindeki verilerine göre internetten en iyisini almayı becerebilirim; peki bu gerçekten de dogru olur mu sizce?!

belki de öncelikle dslr-like makinayla başlamak daha iyi olur diye düşündüm, 1 sene sonra dslr almak isteyip istemedigime karar veririm belki???

-bunu niye anlatıyorum? "öncelikle sen ne tür fotolar çekeceksin?" sorusunu soran insanlara benim gibi giriş seviyesi kullanıcıların yaşadığı karasızlığı anlasınlar ve de piyasadaki en iyi değil, benim gibi kullanıcıları doyurabilecek makinalar arasında tercih yapmaya yönlendirsinler diye...

 

Tarih: 27 Mart 2007, 22:20 - İp: 88.***.**2.196
erdenbay
erdenbay (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

''gilkerh'' arkadaş. Anladığım kadarıyla,seni şu an mutlu edecek makina NIKON D40 DİJİTAL SLR KIT (BODY+18-55mm LENS)ile 12 Taksit 1253 Ytl BURADAN İNCELE.Ayrıca D40 için DSLR tekniğinin kullanımını kolay öğreten makina deniyor.İlerde kafana göre lens alırsın.
Sırf fotoğraf çekmeyi seven birisi için,giriş seviyesi olarak güzel bir makina. Fakat lensleri pahallı deniyor.Ama 18-55 seni bir süre idare eder sanıyorum.

 

Tarih: 27 Mart 2007, 23:33 - İp: 88.***.**0.11
gilkerh
gilkerh (üye)
Sinop / Meraklı

aglayacam şimdi d40 dedin yahu...
belki de aradıgım özellikleri birleştirmek için harcayacagım masrafın en çok old. makina?!

 

Tarih: 27 Mart 2007, 23:46 - İp: 88.***.**2.196
erdenbay
erdenbay (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

İyi fotoğraf istiyorsan DSLR ler böyle.Fiyat açısından en alınılabilir DSLR de şu an D40.Fazla lens masrafın olmaz sanıyorum. 18-55 lensi zaten makinayla bereber veriyorlar. İlerde bi de 55-200 lens aldınmı uzun süre bi şey aramazsın sanıyorum.
Masrafsız alternatif Slr-like sınıfı ise yukarıda bahsettiğim Sony Dsc H5 veya bi üstü H7,H9 alacaksın.Karar senin.
D40 ile ilgili resim ve bazı yorumları BURADAN İNCELİYEBİLİRSİN

#erdenbay' tarafından 28.03.2007 00:36:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Mart 2007, 00:07 - İp: 88.***.**0.11
gilkerh
gilkerh (üye)
Sinop / Meraklı

kendi tarzımı bulana kadar tek makinayla hem geniş açı hem macro çekebilecegim dslr-like bi makina almaya karar verdim...
arkadasım nisan sonunda almanyadan geliyor, ona uygun olursa sony h9, olmazsa h5 ya da h7 aldırmayı dusunuyorum...

nikond40 a gelince, bu parayla ancak kit lens alıyorum, ama odak uzaklıgım sınırlı kalıyor.. fotograf kalitesinin de burdaki forumlara göre çok süper bi farkı olmadıgına göre, şimdilik dslr-like...daha sonrasını o zaman forumda tatışırız

 

Tarih: 30 Mart 2007, 02:31 - İp: 88.***.**2.196
gilkerh
gilkerh (üye)
Sinop / Meraklı

arkadaşlar, sony H9 mu alırdınız yoksa sony R1 mi?

 

Tarih: 1 Nisan 2007, 04:48 - İp: 88.***.**1.110
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

gilkerh,
Paramı teknolojisi yeni olan model için harcardım

 

Tarih: 1 Nisan 2007, 11:08 - İp: 88.***.**3.160
gilkerh
gilkerh (üye)
Sinop / Meraklı

HEEEYYYY..!

bekleye bekleye en sonunda fuardan kendime SONY A100 + çift objektifli kit ALDIM..!

fuarın son günü, yalçınlar foto dan son dakikada(adamlar malları toparlıyorlardı ) 2050ytl ye çift lens kit + 2GB extreme 3 kart aldım...(12taksit-maximum)

2saat pazarlık ettik bi çanta ya da tripodu hatta koruyucu lensi hediye etmedi adamlar yahu...


ha bi de gittim 74ytl ye hayyamdaki metro foto dan LOWEPRO SLINGSHOT 200 AW sırt çantası aldım

 

Tarih: 19 Nisan 2007, 01:09 - İp: 88.***.**6.100