lennycole
lennycole (üye)
İstanbul / Meraklı

D80 Ve D90 Karşılaştırma..

Öncelikle Selamun Aleyküm Arkadaşlar, Ben Sitenize Yeni Üye Oldum ve Fotoğraf Makinesi Almak İstiyorum. Uzun Süredir Takip Ediyorum. Daha Önce Fotoğrafcı Yanında Çalıştım Ama Getir Götür Yaptım . O Zamanlardan Hep Bir Makine Alıp Profesyonel Olarak İlgilenmek İstiyordum..Şimdi National Georapich Dergisi Cdlerini Almayı Düsünüyorum ve En Yakın Zamanda Kursada Katılacagım Fakat Şuanda İşlerim Çok Yoğun Olduğu için Bir Yere Kıpırdayamıyorum..Yani Önce Fotoğraf Makinesini Alıp İnternet , Dergi ve CDlerden Biraz Bakıcam Ve Kış Dönemi Bir Kursa Yazılacam..Ve Tam Olarak Profesyonel Olmayı Düsünüyorum Neyse, Biraz Araştırma Yaptım ve Nikon D80 ve D90 Arasında Gerçekten Güzel Duyumlar Aldım.. En Başta Canon Almayı Düsünüyordum Fakat, Lens Olarak 18-55 ilk aşamada Olacagı icin Özellikle Nikonların 18-135 Lensleri Nedeniyle Nikon Düsünüyorum . Daha Önce Biraz Alt Seviye Bir Makineyle Başlamayıda Düsündüm Fakat Ben Çok Fazla Ve Sürekli Makineye Para Yatırmak İstemiyorum.. Yani Şimdi 400 Bir Makineye Ver Daha Sonra onu Yok Pahasına Sat Yada Satama Aynı Fiyat Çıkar Gibime Geliyor Yine.. NEyse Alacagım Makine Hiç Bir Gereksinim Duymadan Beni 3-4 Yıl İdare Edebilmeli Yani Profesyonel Oldum Dedigime Kadar..Ve Makineye Deil Lenslere vs. Aksesuarlara Para Vermek Daha Mantıklı Geliyor ve Gelecekte Bu Aksesuarlarda Problem Yaşamayacagımı Düsünüyorum Nikonlarla..Neyse, Nikon D80 Ve D90 Araştırma Yaptım, Nikon D80 18-135Kit Slr Makine Teknosada 2.000 TL Civarı.. D90 ise 3.000 TL Civarında.. Şimdi Şu Konuda Biraz Tereddute Düstüm. Açıkcası Hangi Makine Tam Olarak Paranın Karşılıgı ve Tadmin Etme Bakımından Daha İyidir..Her Ne Kadar D90 , D80in Üst Modelide Olsa D80inde Çok Güzel Özellikleri Var Ve Söyle Bir Seçeneğimde Var İngilterede Yaşayan Bir Arkadaşımız Vasıtasıyla Oradanda Getirtebiliriz.. Yurtdışı Fiyatları Başta Olmak Üzere Siz Hangisini Tavsiye Edersiniz.. Yani Şu Kriterler Altında, Öncelik Hangisi Olmalı ? Daha Sonra Nereden Alınmalı ( Türkiye / İngiltere ) , Hangisi Verilen Parayı Tam Anlamıyla Hak Eden Makine, Ayrıca Bu Makinelerden Birini Aldıktan Sonra Hangisi Ban, Kelimenin Tam Anlamıyla '' Tadmin Edebilir ''..
Arkadaşlar Forumu Gezdim Ve Bir Çok Arkadaşımız Parayı Sokaktamı Buluyorsunuz Vb. Şeyler Söylemiş, Yani İlk Aşamada Bu Kadar büyük Meblalar Verilirmi Gibi, Kesinlikle Katılıyorum. Kesinlikle Haklılar Türkiye Şartlarında Bir Kerede 2.000 ila 3.000 TL Vermek Kolay Deildir . Fakat Ben Şöyle Düsünüyorum, Bu Kadar Mebla Eğer Beni Tadmin Edecek Bir işe Yararsa ve Ben Bu Paranın Karşılığını Bir Şekilde Çıkartabileceksem O Parayı Veririm.. Nelere Vermiyoruzki??
Değerli Görüş ve Fikirleriniz Benim İçin Değerli Arkadaşlar . Yorumlarınızı En Kısa Sürede Bekliyorum Teşekkürler..

Tarih: 22 Temmuz 2009, 23:37 - İp: 88.***.**5.41
macrolog
macrolog (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar zaten cevap vermişler ancak ben gündeme gelmemiş bir sıkıntıya değinmek istiyorum..

Lennycole eğer bu sitede uzun süreler bilgi paylaşımı yapmak istiyorsan lütfen her kelimeye büyük harfle başlamaktan vazgeç inan okumak çok yorucu oluyor.. sırf bu yüzden sorunun tam olarak okuyamadım, atlayarak geçtim..

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 14:52 - İp: 88.***.**9.151
lennycole
lennycole (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar Çok Teşekkür Ederim. Gerçekten Benim için Çok Değerli Görüşler Bunlar.. Ben Şunu Belirtmek İstiyorum, Benim Amacım Bu işten Para Kazanmak Değil, Daha Doğrusu Profesyonel Olduğumda ve o Makineyi Sattığımda En Az Zarar Görmek.. Yani Bir üst Modeline Geçmeyi Düsündügüm Zaman, Yani Ben Bir Studyo Veya Fotoğrafcı Dükkanı Acmayı Düsünmüyorum.. Sadece Bir Hobi Olarak Düşünüyorum..Neyse, Arkadaşlar Şöyle Birşey Söyliym, Ben Çanakkale'de Oturuyorum ve Burada Ne Yazıkki İstanbul Gibi Çok Altarnatifim Yok, Teknosa Dememin Sebebide Buydu Zaten, Teknik Servis Olarak Ne Yazıkki Cok Sınırlıyım Yani Garanti vs. işleriyle...Neyse Arkadaşlar Tekrar Tekrar Teşekkür Ediyorum İlginize Ve Alakanıza. Biraz Daha Araştırayım , Fakat NE Yazıkki Cok Secenegim Yok.. Neyse İyi Günler Beni Görüslerinizden Mahrum Bırakmayın Lütfen Benim için Önemliler..

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 15:53 - İp: 88.***.**5.166
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

makinayı satmak için değilde kullanmak için alın derim ben. Çünkü en az birkaç yol fotoğraf çekeceksiniz ve yeni makineler çıkacak ve sizin fotoğraf çekim sayınızı gören ucuz fiyat verebilir.

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 16:27 - İp: 88.***.**7.115