disagreeable
disagreeable (üye)
Malatya / Amatör

D40 mı Almalıyım?

Tüm netfotograf ailesine selamlar.Boş zamanlarımda amatör olarak fotoğraf çekiyorum.Aslıda bu işin eğitimini alarak yapmak en doğrusu.Ama ben içimden geldiği gibi çekiyorum ve her denklanşöre bastığımda heyecanlanıyorum.Bu işin eğitimini alınca bu heyecanımın kaybolmasından korktuğum için pek yanaşmadım açıkçası.Hem bu şekilde kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirmek istiyorum.Elimde Samsung s750 var.National Geographic Fotoğraf Okulu eğitim cdleri de mevcut.Bu cd leri ele geçirmeden önce (temel terimleri dahi bilmeden,sadece ufak defek ayarlar yaparak) yapmış olduğum çekimlerin birkaçını sizlerle paylaşmak istedim.Her türlü olumsuz yorum bekliyorum haberiniz olsun Çünkü ne kadar çok olumsuz yorum olursa benim için o kadar iyi O yönde kendimi geliştiririm.Bu arada bir iki tane de olumlu olursa hiç fena olmaz
Neyse fazla uzatmadan çektiğim karışık fotoğraflara geçim.Buyrun:







Not:Bu fotoğrafları eklediğim sitelerden almak zorunda kaldım,çünkü lap top ım şuanda elimde değil.Eğer boyutlarıyla ilgili proble yaşanırsa,lap top ım gelir gelmez fotoğrafların orjinal boyutlarını eklerim.


NG fotoğraf okulu cd lerini elime geçirdikten sonra yaptığım çekimlerim kısmen tümümü manuel modda yaptım.Diyaframa giren ışık miktarı ve Enstantane gibi temel terimleri öğrendim denebilir (Tabi ki daha çok eksiğim vardır ama bu ayarlara alışabilmek için sanırım 2000 civarında fotoğraf çektim,ufak defek kavradım sayılır.)

Şimdi gelelim asıl soruya...Evet,malesef ki öğrenciyim ve bu işe çok para ayıramayacağım.Biliyorum aslında bir makina için en az 2-3 lens kullandığınızı ama ben bu seçimi daraltarak şöyle değştiriyorum sorumu:Ben manzara fotoğrafları çekmek istiyorum,bu noktada sizce d40 nasıl bir seçim ve nasıl bir lensle? Manzara fotoğrafı çekeceğim için genellikle üzerindeki 18-50 /18-55 gibi lensler manzara çekimi için uygun mudur?(Lens konusunda çok cahilim de ) D40 ın yorumlarına baktığımda olumlu olduğu kadar olmasa da olumsuz yorumlar da var.Ben hangi makinayı alırsam alim 2-3 yıl kendimi geliştireceğim ve bu sürede manzara çekimleri için alacağım lensten sonra maksimum bir de macro bir lens alabilirim o da anca makinayı aldıktan 1 yıl sonra falan Eğer d40 senin işini görür diyorsanız sizce body olarak mı almalıyım? (manzara çekimi yapacağımı göz önünde bulundurarak) yoksa 18-50 /18-55 gibi lenslerle 600-700 ytl arasında fiyata bulduğumda almalı mıyım? Biraz fazla soru oldu ama inşallah okuyan herkes yardımcı olmaya çalışır.İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Tarih: 15 Ağustos 2009, 12:35 - İp: 88.***.**7.99
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

soru sormamışsınız, makale yazmışsınız maşallah
öncelikle , fotolarınız oldukça başarılı tebrik ederim. bence de, bu işe devam etmelisiniz.
manzara çekimi öncelilkse, (ki macroda da başarılı olduğunuzu görüyorum, es geçmeyin bence), evet body olarak almanızı öneririz. çünkü kit lensiyle hayal kırıklığı yaşayacağınız bir gerçek.
600-650 fiyat iyi... body olarak biraz daha ucuza alabilirsiniz gibi geliyor. zaten asıl yatırım, sizin de öğrendiğiniz gibi lens... bana göre nikonun üzerinde AF motoru olan lensleri pahalı, daha uygun çözümler arayabilirsiniz.
mesela PENTAX olabilir. uygun fiyata 2. el lensleri bulmak mümkün. body üzerinde IS olması, toza kire dayanıklı olması da ekstra artıları. (manzara çekimleri için dağ bayır dolaşırsınız belki diye söylüyorum )

başka öneriler de gelecektir ama bana göre size PENTAX da uyum gösterecektir.
yolunuz açık olsun....

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 00:42 - İp: 85.***.**1.124
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

slr-like alın diyorum ben...

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 01:06 - İp: 88.***.**9.5
disagreeable
disagreeable (üye)
Malatya / Amatör

Slr-like makine alırsam bi daha ( 3-4yıl ) dslr alamam ve bunun hayaliyle yanıp tutuşurum sanırım...

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 01:10 - İp: 88.***.**7.140
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

sizin tercihiniz. d-slr sahibi olmak istiyorsanız tabi ki zorlayamayız ama bu işe çok para harcayamayacağım demişsiniz. o yüzden slr-like ile ucuza işin içinden çıkarsınız.bir de daha sonraları manzara için 10-20 lens alırsınız...bir de siz sadece body işimi görürse body olarak mı alayım demişsiniz yoksa 18-55 ile mi diye. şimdi lens almadan body ile çekim yapacağınızı düşündüğünüz çıkıyor buradan..ve bu olanaksız. ve de 2-3 lens kullnıyorsunuz biliyorum demişsiniz bütçesi olup da 2-3 kullanan çok az kişi vardır herhalde donanımlara bakarsanız lens listesi aşağı doğru baya uzar gider... ve sadece manzara için bile tek lens yetebilir... yetmeyebilir...

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 07:36 - İp: 88.***.**3.105
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

bir de ikinci el pentax k10d'ye de bir bakın... güzel makine...

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 12:15 - İp: 81.***.**1.51
disagreeable
disagreeable (üye)
Malatya / Amatör

Öncelikle düşündüğüm makineyi yurtdışından getirme imkanım var,bazı sitelerde fiyatların TÜrkiyeye kıyasla oldıkça uygun olduğunu görüyorum.Bu açıdan Slr-like seçeneği bana çok cazip gelmiyor,ayrıca 3-3.5 yıl sonra istediğim Dslr ı alabileceğimi düşünüyorum, o süre zarfınde kendimi ne kadar geliştirirsem,dslr ile ne kadar aşina olursam o kadar iyi olur diye düşünüyorum.


Sadece body ile tabi ki de çekim yapılmaz onun farkındayım,benim sorum şöyleydi d40 ı 18-50/55 lens ile mi alim yoksa body olarak aldıktan sonra manzara çekimi için uygun olan bir lens mi satın alayim? Yani 18-50/55 lensler hangi amaçla kullanılıyor bilmiyorum ve ben şimdilik manzara çekimi yapmak istiyorum,önceliğim bu.Aradan biraz zaman geçtikten sonra da bir macro lens alabilirim Yani kısaca D40 ile (genellikle) gelen 18-50/55 lensler manzara veya macro çekim yapmayı amaçlayan birine ne kadar uygun? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 13:27 - İp: 88.***.**8.53
umut1993
umut1993 (Objektif)
Bursa / Amatör

eh işte idare edecek şekilde 18-55 lerin diğer lenslere göre kalite azlığı var tabi ki şimidlik ise makro ve manzara için idare edilebilecek(tabi eh işte dememin sabebi diğer lenslere göre yoksa 18-55 kit ile de harika işler çıkartırsınız alışınca) yurt dışında iste dikon d40 almayın pentaks k10d toz engelleme. titreşim engelleme ki titreşim engelleme önemli bir özellik.ve otomatik fokusu da var galiba onun d40 da toz engellleme,titreşim engelleme,otomatik fokus yok. pektax zaten başka bir forumda d200 ile yarışan bir makine olarak gösterilmiş dediğim gibi uygun bir makine...

#umut1993' tarafından 16.08.2009 17:12:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 17:11 - İp: 85.***.**8.37
disagreeable
disagreeable (üye)
Malatya / Amatör

O zaman en mantıklı şey otofocusu olan Pentax k10d body almak ve hemen sonrasında da (manzara çekimi yapabilmem için sanırım en uygun lens olan) 10-20 bir lens almak.Ne dersiniz üstadlar?

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 21:13 - İp: 88.***.**9.58
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şimdi
"Yani 18-50/55 lensler hangi amaçla kullanılıyor bilmiyorum"

dediginiz için bunları yazıyorum..

******************************************************
dslr enazından diyafram nedir enstantane nedir, lenslerin uzerındeki degerler neyi ifade eder
manuel cekim nasıl yapılır. alan derinligi nedir gibi konularda pratik olmasada teorik bilgi sahıbı ınsanların kullanması gerektigini dusundugum bir sistem..

******

nedense insanlar kendilerine konduramıyor, anlayamıyorum..
bilgim yok dedikten sonra giriş seviyesi dslr yi kendine yakıstıramıyor bazıları hele onu hıc anlayamıyorum..

bakın suanda piyasada olan en basıt dslr hatta artık bazı dslr-likelar 10 yıl oncenin en kral makinesinden yuz kat daha ıyı teknolojiye sahıp..ama bazıları burun kıvırabiliyor..
ama 10 yıl once en basıt slr-dslr ler ile cok iyi fotograflar cekiliyordu..

demekki iş makinede degil..
****************************************************

yurtdısında fiyatların ucuz olması dslr-lke makineleri neden ilginiz dısına cıkarıyor anlayamadım?
sunu cok rahat soyleyebiliyorumki
onumuzdeki 1-2 yılda alacagınız bir dslr ile dslr like arasında hiçbir fark gormeyeceksınız..

aslında bu yanlıs bır tanım..
bir dslr like kullanım alanı genişligi,kullanım rahatlıgı, fiyat performans oranı, ve maliyetleri ile cok cok daha iyi bir tercih..

bir dslr-likeın yapabildiklerini yapabilmek için onumuzdeki iyi yılda tam 5 dslr-like parası harcayacaksınız alacagınız dslr makineye..buna emin olabilirsiniz.

*******************************

halbukı bir dslr-like alırsanız, o iki senede zaten kullanım sekli birebir aynı olan bir makineyle fotograf cekmeyı masrafsız ve kolay sekilde ogrenıp, iki yıl sonra dslrye gecmiş olacaksınız.
ve elinizde istediginizde kullanabileceginiz bir dslr*like makinenız olacak cunku satmaya kıyamayacaksınız.

*************
dslr ye aşina olmak diye birsey yok,bunlara dslr-like denme sebebi zaten kullanım ve sekil oalrak dslrler ile aynı olmaları..
avantajlarıda, butunleşik lensleri ile aynı anda geniş acıdan super teleye makroya kadar istediginizi cekebilmek ve buna ekstra masraf yapmadan sahıp olmak. tasıma kolaylıgı gibi seyler.


 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 21:13 - İp: 78.***.**2.223
disagreeable
disagreeable (üye)
Malatya / Amatör

Cevabın için teşekkürler gaijin ancak dslr-like ları kendime yakıştıramama gibi bir şey söz konusu değil,hiç kimse fotoğrafçılığı bilerek doğmuyor.Yanlış mıyım? tabi ki de yavaş yavaş olacak bu iş.Ben sadece hobi amaçlı yapıyorum ve ileride de öyle kalacak.İyi Dslr-like ların piyasası 700 den başlıyor,diceksiniz ki lens problemi olmayacak o noktada hak veriyorum ancak ben o paraya beni 3-4 yıl götürecek güzel bir body alırım,2. el de (amacıma en uygun olanını) bir lens aldım mı beni 1-2 yıl götürür,zaten 2 yıl sonra da istediğim lensleri alırım.

Tabi ki siz daha bilgilisiniz bu konularda,benim gönlüm dslr dan yana,yukarıda da belirttiğim gibi eğer bir dslr-like alırsam,dslr her zaman olduğu gibi beni rüyalarımda rahat bırakmaz Diğer üstadların da fikirlerini bekliyorum.

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 22:27 - İp: 88.***.**9.58