webdeveloper
webdeveloper (üye)
İstanbul / Amatör

D3100 Almayı Düşünenler: Şöyle Buyrun!

Bu soru artık kabak tadı vermeye başladı. Üstüne zrilyon tane konu açıldı bu d3100'ün. Yeni başlayacak olanların anlayacağı dilde özelliklerini yazıp versek mi sevabına dedim ve temel özelliklerini kendimce derleyip yazdım. Umarım yardımcı olur.

Bakın cancağızlarım.

-Bu kahrolası D3100 güzel bir dijital kameradır.
-D90 kadar güzel resimler verebilecek kapasitededir. Aynı sensörü kullanmadıklarından birebir aynısını vermez ama bu fark o kadar azdır ki bir barizlik yoktur. ISO yelpazesi daha geniştir D90'dan ama ISO performansı aynıdır diyemiyorum.
-Gövdesinde AF motoru yoktur. Bu demek oluyor ki lens alırken AF-S kodlu olanları kullanabilirsiniz. Diğer lenslerle otomatik netleme yapmaz, elinizle döndür babam döndür netleme yaparsınız.
-Video için alacaksanız tavsiye edilmez. Kayıt anında otomatik netleme özelliği dedikleri sandığınız kadar kusursuz değildir. Bu oto-odaklama hasebiyle vıjjt vıjjt diye gıcık sesler çıkar, bu ses de videonuza dahil olur. Dışarıdan bir mikrofon girişi olmadığından çaresi de yoktur.
-LCD çözünürlüğü az olduğundan ekranda gördüğünüz detay sayısı azalacaktır. Resimleri bilgisayara atmadan tam netlikte görmeniz pek mümkün olmayacaktır.
-Çekim hızı konusunda sizi hareketli objeler çekerken hayal kırıklığına uğratabilir: 3fps
-Ergonomi açısından büyük ellere adam gibi oturmaz. Piyadaki en küçük DSLR'dır.
-Küçük bir detay daha, bu kamera için Nikon'un ürettiği bir battery grip yoktur. 3. parti alabilirsiniz. Nikon giriş seviyesi makineler için battery grip üretmiyor.
-Giriş seviyesi olduğundan otomatik ayarlara fazlasıyla yer verilir. Menüsü sadedir, anlaşılırdır.

Kısacası öğrenmek isteyenler için, aile fotoğrafları, çocuk portreleri çekmek isteyenler için, ayrıca geziler ve tatillerinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Spor fotoğrafçılığı, stüdyo fotoğrafçılığı, moda fotoğrafçılığı, vahşi-hayat fotoğrafları için uygunluğu tartışılır. Bunları da yapabilirsiniz ama tam anlamıyla faydalacağınız bir makine değildir.

Tarih: 28 Mart 2011, 19:20 - İp: 78.***.**0.70
frankenstein
frankenstein (üye)
İstanbul / Amatör

İnternet fiyatına bakmayın. Çalıştığım yerde 500d 1800 yazıyor ama Bimekste 1590 tl. Daha bugün Bimeksteydim. Güncellenmediğindendir belkide. 3100 ise 1390 tl.
Belkide AVM yeni açıldığındandır bilmiyorum.

 

Tarih: 18 Nisan 2011, 00:05 - İp: 88.***.**3.15
pleasewait
pleasewait (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 500D Bizim mağazada 1600 TL...

 

Tarih: 18 Nisan 2011, 01:38 - İp: 78.***.**8.92