foto onur
foto onur (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

D200 Veya D80, Hangisi.

DEĞERLİ DOSTLAR.ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA,STÜDYOMA BİR MAKİNA DAHA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.YAPTIĞIM İNCELEMELERDE.İKİ MAKİNA ARASINDA SIKIŞTIM KALDIM.TEKNİK AÇIDAN İKİ MAKİNADA ÇOK GÜZEL.FİYAT KONUSUNDA İKİSİDE ÇOK FARKLI.BU MAKİNA BİR DEFA ALINACAK DOSTLAR.DOLAYISIYLA KARAR VERMEK ÇOK ZOR.SİZCE HANGİSİ.ENGİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Tarih: 7 Ekim 2006, 11:14 - İp: 85.***.**1.158
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gelelim kivanc'a..

"İlker sen eminmisin D80 ile netlemeyi sadece makinanın deklanşörüne yarım basarak yapıldığına?? "

kivanc bu ne bicim bir soru olmus boyle?.. tabii ki omer'in de soyledigi gibi lensi manuel modda da kullanabilirsin, yoksa dslr degil dslr-cik falan derlerdi bu tur makinelere..
ama iste manuel lenslerle calismiyormus.. AI coupling'den yoksunmus, bundan dolayi da manuel lenslerle calismiyormus..

350d ve a100 kullanilabiliyor.. 350d kesin de, a100 de kullanilabiliyor olmasi lazim.. carl zeiss'lerin bazilari zaten manuel lensler degiller mi?

.....

"Durağan cisimleri çekerken nasıl olsa acelemiz yok,o halde manuel netlemey'i kullanalım.

Hızlı ve kesin çekim gerektiren durumlarda ise otomatik netlemeyi... "

kontrast'in soyledigi gibi macro fotografciliginda isine yarayacak manuel netleme.. ama sunu karistirma; bir 17-70 lensini alip mesela manuel modda da kullanabilirsin.. ama iste cok eski, sadece manuel olan lensleri kullanamiyormussun..

duragan cisimleri cekerken, neden manuel kullanacaksin ki kivanc? tabii sonucta otomatik olarak netleme yapilamayacak durumdaysa, manuel yapmak zorunda kalabilirsin..
hizli ve kesin cekim gerektiren durumlarda manuel netleme ile daha hizli olabilirsin kivanc.. otomatik netleme icin yine de bir zaman gecmesi gerekiyor..
mesela bir yaris arabasini cekeceksin.. otomatik netleme yaparak degil de manuel netleme yapman daha cok isine gelebilir bircok durumda..
mesela; arabanin gececegi yeri tahmin edip, o noktaya onceden manuel olarak netleme yaparsan, sakir sukur cekebilirsin fotografini..

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 18:29 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"İlker sanırım yanlış biliyorsun.D70s'de multicam 900 vardı.

D80 ile D200'ün aynı netleme sisteminin olması gerekiyor.

Hatta D2X'De de aynısı vardı,sadece netleme noktası sayısı fazlaydı.Bu da netlemede yapılacak hatayı azaltıp,netleme hızını arttırıyordu.Bilmem yanılıyormuyum? "

haklisin kivanc, d70s'deki gibi multicam 900 yokmus d80'de; d200'deki gibi multicam 1000'mis..
d2x'dekinin aynisi degil ama, d2x'de multicam 2000 var..

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 18:31 - İp: 86.***.**0.120
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Teşekkürler dadanagast bilgiler için. Eski nikon lenslerle pozometre, otofokus çalışmıyor filan ama en azından deklanşör çalışıyor galiba. Kıymetini bilene o da yeter.

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 22:08 - İp: 85.***.**2.223