zelyus
zelyus (üye)
Ankara / Meraklı

Canon Mu - Nikon Mu? Pişman Olmak İstemi

selam; daha 15 dk önce üye oldum. Önceden dijital standart kamera ile resim çekiyordum: piyasada 200-300 tl verilen makinalarla... şimdilerde video kameramla piyasada özel günlerin kayıtlarını yapıyorum. ve fotoğrafa olan merakım ortamaki arkadaşları görünce iyice ayyuka çıktı. merakım ve ilgim bir o kadar arttı. Hiç SLR makina kullanmadım. fakat elektronik aletlere merakım ve kavrayışım iyidir. yani fonksiyonları araştırırım ve kullanmaya çalışırım. İşim dolayısıyla eğitim alacak zamanım yok.

İşyerimde bir abimizi canon 5 D aldı (400 D nin ardından. ) piyasada çalışan bir arkadaşımdan para kazanacak şipşak çekim gibi işler yapacaksan nikondan şaşma diyor. her ikiside makinalarından memnun. ilk defa başlayacakmış gibi düşünürseniz hangi makinadan başlamalıyım. görüş ve önerileriniz benim için çok önemli olduğunu bilmenizi isterim. bütçrm 700 ile 1100 araında en fazla... ikinci el düşünüyorum aman ha siyorlar sıfır düşünüyorum zorlanacağım... lütfen teşvik ve önerilerinizi bekliyorum. )içimden nikon eğilimini belirtmek isterim. (d60 mesela),) cevaplarınızı bekliyorum...
selam ve dua ile...

Tarih: 11 Ağustos 2009, 09:00 - İp: 85.***.**0.61
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

söylediğin bütçede 2.el temiz bir makina alabilirsin.makina almak demek anında profesyonel fotoğrafçı olmak değil ,bu makineler profesyonel yada profesyonellğe giriş makinaları olarak adlandırılıyor.tabiki makina almadan profesyonel çekim olayına girmen mümkün değil,fakat bu işin içine girdiğin zaman arkadaşların söylediği gibi herşeyi çekemezsin.her çekimin kendi lensleri vardır ve iyi olanlarıda iyi paradır neticede ilk alıcağın lens muhtemelen makine ile verilen 18/55 ayarlarında bir lens olıcak.bu lens makineyi öğrenene kadar alan kişiye yeter. fakat alıcağın makinenin üzerendeki kit lensle portre fotoğrafları ve manzara fotoğrafları çekersin ve öğrendikçe çekim tekniklerini zamanla öğrenirsin. portre ve manzara çekimlerini profesyonel olmıyan başka fotoğraf makineleri ilede yapman mümkün.yani bu makineleri alan kişiler genelde birkaç lens kullanırlar,şimdi sen ne istiyorum diye kendini sorgula.hevesin varsa2. el nıkon d40 x,çünkü nikon istiyorum dedinveya d60 alabilirsin. istanbulda spottan sıfırını bu söylediğin fiyatlarada bulabilirsin.fakat ben bu makineyi elime alıyım çekeyim para kazanayım diyorsan o başka çünkü antalyada otellerde eline bu tip makina almamış öğrencilere bu makinaları verip fotoğraf çektiriyorlar,milletde onları fotoğrafçı sanıyor.

 

Tarih: 13 Ağustos 2009, 21:32 - İp: 65.***.**2.26
jimbo
jimbo (üye)
İstanbul / Amatör

hangisini seçersen şeç pişman olmazsın

nikon mu canon mu tamamen estetik-fiyat-kalite durumuna göre seçilebilir.

bence sana d3000 kit lens 18-55VR abd.den 600 usd gayet iyi olur

selamlar

 

Tarih: 14 Ağustos 2009, 11:24 - İp: 88.***.**4.9