zelyus
zelyus (üye)
Ankara / Meraklı

Canon Mu - Nikon Mu? Pişman Olmak İstemi

selam; daha 15 dk önce üye oldum. Önceden dijital standart kamera ile resim çekiyordum: piyasada 200-300 tl verilen makinalarla... şimdilerde video kameramla piyasada özel günlerin kayıtlarını yapıyorum. ve fotoğrafa olan merakım ortamaki arkadaşları görünce iyice ayyuka çıktı. merakım ve ilgim bir o kadar arttı. Hiç SLR makina kullanmadım. fakat elektronik aletlere merakım ve kavrayışım iyidir. yani fonksiyonları araştırırım ve kullanmaya çalışırım. İşim dolayısıyla eğitim alacak zamanım yok.

İşyerimde bir abimizi canon 5 D aldı (400 D nin ardından. ) piyasada çalışan bir arkadaşımdan para kazanacak şipşak çekim gibi işler yapacaksan nikondan şaşma diyor. her ikiside makinalarından memnun. ilk defa başlayacakmış gibi düşünürseniz hangi makinadan başlamalıyım. görüş ve önerileriniz benim için çok önemli olduğunu bilmenizi isterim. bütçrm 700 ile 1100 araında en fazla... ikinci el düşünüyorum aman ha siyorlar sıfır düşünüyorum zorlanacağım... lütfen teşvik ve önerilerinizi bekliyorum. )içimden nikon eğilimini belirtmek isterim. (d60 mesela),) cevaplarınızı bekliyorum...
selam ve dua ile...

Tarih: 11 Ağustos 2009, 09:00 - İp: 85.***.**0.61
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1. nikon canon sony pentax olympus ne alırsanız alın pişman olmanız gibi birşey sozkonusu degil,abartmayın
2. insanalr hem bukadar bilmiyorum kullanmadım ilkkez alacagım daha yenı merak saldım deyip hemde ilk mesajda 5d yi lafın arasına nasıl katıyor merak ediyorum..durun daha bismillah
3. dslr demek masraf demektir. kusura bakmayın ama 1100 lira ile dslr işine girmenin hiçbir anlamı yok,ikinci el bile alsanız yok.
4. dslr demek birseyleri zaten biliyor olmayı gerektiriyor. siz daha araba kullanmayı bilmeyen birinin araba kullanmayı bir ralli aracıyla ogrenmeye calıstıgını gordunuzmu?
goremezsiniz,neden? cunku bir ralli aracı kullanmak belli bir tecrube gerektirir..
yani dslr almanız sizin için dogru alısveriş olmayacaktır.
5. elinizdeki butceyle bir dslr-like almanı en dogrusu.. ha tabi dslr kadar havalı degil, dslr kadar gosterişli degil vs ama fotograf cekmekse amacınız oda cekiyor ve fazladan artılar vaad ediyor..


**********************************

bu mesajdan sonra yapabilecekleriniz.

1. sen kimsinki benım ne oldugumu biliyossun,alacagım dediysem dslr alacagım demek
2. sanırım haklısınız deyip bir dslr-like arastırmak


 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 14:31 - İp: 78.***.**3.195
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ilginç bir topik olacağa benziyor

nikonda iş yapar canonda pentaxta sonyde olimposda mamiyada

bence bütçenize göre hareket edin. Alım işinde gaijin hocamı dinleyebilirsiniz.

bu makinaların hepsi fotoğraf çeker

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 15:42 - İp: 88.***.**8.122
elturco
elturco (üye)
Ankara / Amatör

"piyasada çalışan bir arkadaşımdan para kazanacak şipşak çekim gibi işler yapacaksan nikondan şaşma diyor"

Kim dedi bunu yahu şaka gibi.

Madem DSLR heves ettiniz ve gönlünüzde nikon var 1100 tavan fiyat için 2. ele gitmekten başka şansınız yok NİKOND60+18-55mmVR LENS tamda dediğiniz fiyata bulunmakta. 2. el oldumu gözünüzü karartıp gönlünüze sindirip alacaksınız. Biri 2. el aldım dediği zaman sıfır alıp gavura para kaptırmadık diye seviniyorum nedense. Foto Şipşak için tatmin edici olurmu bilemem Artık gerisi size kalmış.

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 16:25 - İp: 212.***.**2.107
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yahu 20 yıl oncenın af siz makinelerıyle bile sipsak yapılıyordu ne demek tatmin edici olurmu bilmem,yapmayın allah askına

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 16:38 - İp: 78.***.**3.195
zelyus
zelyus (üye)
Ankara / Meraklı

Tekrar selam;
Öncelikle bana kazandırmayacak hiç birşeye yatırım yapmam. Fakat fotoğraf dünyasına olan ilgim ve merakım sanki bana para kazandıracakmış dürtüsü verip almamı söylüyor. Kısacası para kazanma falan hikaye... ben fotoğraf çekmeyi seviyorum. Kursa giden arkadaşlarım var ve eğer gaz vermiyorlar ise resimlerimi ve yaptığım kurguları çok beğeniyorlar. gaijin arkadaşım teşekkürler dobra bir insana benziyorsun. bir empati yapmanı isterim. neden bu atmosfere bir insan daha dahil etmeyesin ki...Öncelikle sen kimsin ki gibi lafızla hiçde güzel bir üslup değil... Ve gerçeten o denli derinbir fotoğrafçılık eğitimim ve birikimim yok. Fakat yapabileceğimi kanaat getiriyorum. Benim arzu edip, çalışarak elde edemediğim hiç bir şey olmadı. Bu arada gaijin bey sizi biraz (mesajda 5d yi lafın arasına nasıl katıyor merak ediyorum..durun daha bismillah) sözünüzden dolay ben bilirim havasında küstah bir tavır içinde gördüm. polemik yapmak için yazmıyorum. Değerlendirmenizi dikkate alacağımı söylemiştim. durum böyle iken bu seviyede ne tür bir makina önerirsiniz. teşekkürler...

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 17:40 - İp: 85.***.**0.61
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

evet bende zaten sizin benim kustah bir tavır takındıgımı dusuneceginizi soyledim,dusuncemde yanılmadıgımı gormek bir bakıma iyi..
bana tavsiye ettiginiz gibi empati kurabilmiş olsanız butun yazım boyunca anlatmaya calıstıgım seyı anlardınız..
tekrar anlatma geregi duymuyorum.

küstah lafını kesinlikle kabul etmiyorum, uc yıldan uzun suredir buradayım yuzlerce insana makine almasında yardımcı oldum.. gerek forumda gerek ozel mesajla bana ulasan yardım isteyen hiçkimseyide geri cevirmedim, bir biliyorsam karsımdakiyle paylastım..
amacım kimseye sen beceremezsin demek falan degil, tam tersine herkesin

1 İHTİYACI
2 BUTCESİ
3 BİLGİSİ
4 HİSSİYATI

dogrultusunda alısveriş yapıp maddi olarak fazladan para harcamasını onlemek,
kendini daha cabuk geliştirmesini saglamak...

*******

insanlar hakkında fikir sahibi olmadan yorum yapmamanızıda oneririm..
10 yıldır fotograf cekiyorum
bu işe zenitle basladım canon eoslarla devam ettim sonrasında dijitale gectim..
hala daha bir dslr-like kullanıyorum ve acıkcası bir dslr almaya ihtiyac dahi duymuyorum..
bu işe yeni giren birininde ileri profesyonellere yonelik makineler istemesinide anlamlandıramıyorum..

tavsiyem duymak istediklerinizi içermiyorsa, dikkate almazsınız.. bana veya size tavsiye veren herhangibirine kustah deme hakkını size hiçkimse ve hiçbirsey vermez.

 

Tarih: 12 Ağustos 2009, 01:20 - İp: 78.***.**4.88
turanium
turanium (üye)
İstanbul / Amatör

O kadar bütçeniz varsa mutlaka SLR alın derim. Paranıza yazık etmeyin. İkinci el SLR o fiyatlara bulursunuz. Ben Canonu tercih ediyorum Nikon mu Canon mu kararsızlığını sonuçlandırmak için.

 

Tarih: 13 Ağustos 2009, 11:31 - İp: 81.***.**6.4
elturco
elturco (üye)
Ankara / Amatör

turanium şunumu demek istiyorsun 1100 YTL ile yola çıkan bir fotoğraf heveslisi dslr harici bir makine alırsa parasına yazık mı eder. 1100 ytl ye slrlike alanlar parasına yazık mı etmiştir

 

Tarih: 13 Ağustos 2009, 13:02 - İp: 212.***.**2.107
ckuru
ckuru (üye)
Konya / Amatör

Gaijin arkadaşım olayı çok güzel özetlemiş bence. DSLR oldukça masraflı bir iştir, body ve bir lens almakla iş bitmiyor, örneğin 17-50 veya 18-70 gibi bir aralığı olan lens ile çekebileceğiniz fotoğraflar sınırlıdır. Makro çekmekten mi hoşlanıyorsunuz makro lens alamalısınız, geniş açılı fotoğraflar mı çekmek istiyorsunuz 10-20mm gibi bir lens alacaksınız. Kuş çekmek mi istiyorsunuz tele objektif almalısınız vs. ve işin kötü tarafı bahsettiğim lensler hiç te ucuz değiller hatta çoğu alacağınız bodynin birkaç katı fiyatta olacaktır. Bütün bunlardan DSLR işine bulaşmayın anlamı çıkarmayın sakın, olaya canon veya nikon şeklinde değil de bu açıdan bakmanız daha doğru olur diye düşünüyorum.

 

Tarih: 13 Ağustos 2009, 13:27 - İp: 194.***.**2.137
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

canon mu nikon mu diye şartlandırmadım kendimi ve ikisini de almadım pentax aldım ve fotoğrafımı çekmeye bakıyorum. makinem de ben de mutluyuz. (pazar emmiden kurtulduğu için makine pek bir neşeli) . çok eski bir fotoğraf mazim yok. ancak işyerinde bulunan Canon 300D ile işimi görebiliyordum. kendime ait olunca daha farklı deneyimler yaşayabiliyorum. sonuçta emanet mal kırarsam da bozarsam da makine benim diyebiliyorum. ancak 1100 TL yeterli değil DSLR için. daha fazla bütçe ayrımanız lazım. çünkü kit lensle istediğiniz kareleri yakalayamazsınız her zaman. çiçek böcek çekmek istersiniz çekemezsiniz. uzaktan şöyle zoom yapıp güzel bir açı yakalayım demek isterseniz olmaz.o zaman devreye $$$$$'lar girer. ÇAğdaş'ın (gaijin) anlatmak istediği olay bu. anlayana sivrisinek saz anlamaya davul zurna az

 

Tarih: 13 Ağustos 2009, 14:45 - İp: 81.***.**7.150