fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Canon İçin Zeiss Lensler.

Ünlü Zeiss objektiflerini nihayet Canon kullanıcılarıda alabilecek.
Önce 50 ve 85 mm lensler yapılıyor, önümüzdeki yıl ise efsane 21mm distagon bekleniyor.

Tarih: 15 Eylül 2008, 23:30 - İp: 85.***.**7.122
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

''İşte bu kadar hassas odaklama oto-focus lenslerle daha kolay, neredeyse hatasız ve çabuk olduğu için, portrede bence oldukça gerekli ve yararlı olurlar''

Hocam ilgi ve yanıtınız için teşekkür ederim.

Ancak sanırım ben sormak istediğimi tam olarak cümlelelerime yansıtamadığım için sormak istediğimin yanıtını alamadım..Lensin odak uzunluğunun önemi olmaksınız AF'nin önemi ve yararları tartışılmaz tabii ki...Benim sormak istediğim, Full Manuel 50 mm ve 85 mm gibi lenslerle ( yada diğer ifadeyle Zeiss'in Canon uyumlu lenslerini örnek gösterecek olursak ) portre yada mekanla ilişki kurularak gerçekleştirilen moda çekimi tarzındakı tüm vücut çekimlerinde, full manuel lenslerin kulanımdaki kolaylıklarının yaada zorlukarının ne derece olduğunu sormak istemiştim..Tabii ki bu kolaylık / zorluk meselesi, fotoğrafçıya , onun yetenkli olup olmamasına ve alışabilmesine bağlı bir durum ancak sürekli full manul çekim yapmakla bir süre sonra AF'nin varlığını aratmayacak seviyeye gelinebilir mi?

 

Tarih: 23 Aralık 2008, 04:11 - İp: 88.***.**7.84
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Tabiiki mümkün, oto-focus nisbeten yeni bir şey fotografçılıkta, eskiden yoktu, beli bir süre sonra alışkanlık gelişiyor. Ancak günümüzdeki oto-focus makinelerdeki buzlu camlar, manuel odaklama için çok uygun değil. Ağırlıklı olarak manuel lens kullanılacaksa, bu işe uygun buzlu cam kullanmak hayatı kolaylaştırır.
Bir önceki notumda temel olarak söylemeye çalıştığım şey, 50mm üzeri lenslerle, özellikle açık diyaframlı portre lensleriyle, düşük alan derinlikli portre çalışılacaksa, oto-focus'un önemi çok artar.

 

Tarih: 23 Aralık 2008, 21:16 - İp: 85.***.**2.50
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Anlıyorum..Tekrar çok teşekkür ettim ve ilgi ve yardımınız için..

 

Tarih: 23 Aralık 2008, 23:13 - İp: 88.***.**9.204