cmturkmen
cmturkmen (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos 300d-350d-fuji S7000

Ne zamandır bir dijital fotoğraf makinesi alabilmek için araştırma yapıyorum...Şubat ayı civarında arkadaşlarımın tavsiyesi ile de Minolta Z5'in özelliklerini incelemeye başladım,taa ki Eftaş'a attığım mailin cevabı gelene kadar...Minolta'nın Türkiye distribütörü olan Eftaş bana yazdığı cevapta Minolta Z5'i ithal etmeyi düşünmediklerini belirtti...Bu haberi okuduktan sonra bi süreliğine fotoğraf makinesi alma konusunda karasız kaldım...

...

Bu kararsızlığın ardından tekrar araştırma yapmaya başladım...Bir kaç model üzerinde yoğunlaştım ama daha kesin kararımı veremedim..Mesela Fuji S7000...
Fuji S7000 ile ilgili bi fiyat araştırması yapmaya başladım..Tabii her mağaza farklı fiyatlar verdi ama içlerinden bi tanesi,Yuvam Foto,aklımı iyice karıştırdı...

...

Yuvam Foto'ya girdim...Fuji S7000 ile ilgili bi kaç soru sordum,fiyat vs...Tam o anda bana; madem bu kadar parayı gözden çıkarıyorsun 100-200 euro daha verip merceği değişebilen,dslr,bi makine alman daha iyi dediler..Bu arada bana Canon Eos-300D'yi önerdiler...Belki dediği doğru dslr bi makine her zaman daha iyidir...

...

Ama benim bu konuda bazı endişelerim var...Mesela daha önce hiç böyle bi dslr makine kullanmadım...Forumlardan okuduğum kadarıyla dslr makine de bakım önemli...Bi yandan da aklıma Fuji S7000 gibi bi makine aldıktan sonra onun bana ne kadar yeteceği geliyor...Eğer bu kalitede compact bi makine bana yetmezse bu sefer dslr almak zorunda kalıcam...Dslr bi makine de böyle bi sorun olmaması cazip geliyo...Yani en azından mercek değiştirme olayı var dslr makinelerde...

...

Bu konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok iyi olur...

İnşallah bir daha fikrim değişmez...

Şimdiden herkese çok teşekkürler...



#cmturkmen' tarafından 07.07.2005 10:32:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Haziran 2005, 17:11 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Aslında sana doğru demişler.O kadar para vereceksen dslr alman daha mantıklı bir seçim olur.Fakat 300d oldukça eskidi.Onun yerine Canon 350d çıkardı ve oldukçada başarılı.Bu aralar bende alacağım.Mesela dadanagast arkadaşımızda var istersen ona sorular sorabilirsin makina hakkında.Bakım işi her makinada özelillkle dijitallerde şart.Ama öyle compakt ve dslr diye bir şey yok.Hepsine bakım gerekli.Benim tavsiyem maddi durumun iyiyse 350d al.Gerçekten çok iyi makina.S7000 de senin isteklerine karşılık verir ama hem eski makina hemde o fiyata.O fiyata dslr almalısın bence.

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 17:40 - İp: yok
cmturkmen
cmturkmen (üye)
İstanbul / Amatör

Valla maddi durum önemli...Zaten en maksimum olarak 300D dedim...Ama bilmiyorum...
Yorumun için teşekkürler...

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 17:44 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Eğer 300d istiyorsan bir arkadaşın elinde sıfır,abd garantili var.
kit ile 840$

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 17:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam cmturkmen..

nereden baslasam ki acaba? uzun bir yazi olacak gibime geliyor..

fotograf makinesi almaya niyetlenmek iste boyle zor bir olay.. ve sen bir sigortacisin, isini saglam kaziga baglamak istiyorsun oyle degil mi?.. hepimiz oyleyiz aslinda cmturkmen..

sorun bircok tercihin olmasi ama yeterli bilginin sahibi olunmamasi.. firmalar da aklimizi karsitirmak icin ellerinden geleni artlarina koymuyorlar hani... hergun yeni bir modeli cikartiyorlar, ne yapacagimizi bilemez haline geliyoruz haliyle.. hep birbirine benzeyen modeller; aslinda zevk ve renk meselesi kadar basit birseydir makine secmek.. iyi oldugunu okudugun ve yakindan inceledigin bir makineyi rahatlikla alabilirsin, saticilarin isleri akil karistirmaktir zaten..
ben ingiltere'de yasiyorum; burada yuzlerce farkli fiyat veren satici var.. birinden tam almaya karar veriyorum, birden daha ucuza satilan bir yere rastliyorum internette.. neyse.. hangi dukkana girdiysem simdiye kadar, hepsi de farkli onermelerde bulundular.. yani bir dogru yok bu iste.. kimisi bana: "ne gerek var dslr almaya, bak bu fotograflarimi fuji 3500 kullanarak bastim; sence fena degil mi" dedi.. kimisi: "yok yok, almisken tabii ki dslr alinmali" dedi.. kimisi: "yok dslr yerine gelismis compact'lerden birini alirsan daha cok avantaji bir anda kullanabilirsin" dedi.. kimisi: "kesinlikle nikon D70" deid, kimisi de "canon'dan sasma" dedi.. yani herkes begendigini soyleyecek sana..
dslr ile compact'ler arasinda o kadar da farkliliklar yok; ama bir o kadar da farkliliklar var.. (ne cumle oldu ama..) en buyuk farkliligi icin fotograf kalitesi denebilir.. daha buyuk sensor sayesinde daha az noise (film makinelerdeki grain'in digital karsiligi) olusur.. daha yuksek ISO degerlerinde daha puruzsuz sonuclar verirler; ki dslr makinelerde noise olayi ISO 800'de ortaya cikmaya baslar.. iso 400'de de vardir ama o kadar belli olmaz.. hatta iso 800'de veya iso 1600'de olanini da A3 kagida baski almadiktan sonra farkedemezsin.. oysaki compact modellerde iso 200 dedinmi noise kendini gosteriverir.. iso karanlik ortamlarda -isigi az olan ortamlarda- isine yarar.. daha genis aperture (diyafram) secenegi verir sana.. lens degistirebilme ozgurlugu verir; ama lens olayi da ucuz olan bir olay degildir.. iyi kaliteli bir lense ihtiyacin olacaktir, eger ki dslr'indan tam randuimani almak istersen..

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 11:58 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

..iste daha o kadar daha farkliliklar var.. aklima gelmiyor su anda.. benim sana tavsiyem ne fuji 7000 ne de canon 300d olacak.. ikisi de eski modeller ve ozellikleri yeterli degil bana gore.. 300d iyi bir makineydi ama bu gecen seneydi.. fuji 7000 modelini ben hicbir zaman sevemedim o da baska..
fotografcilikla ne kadar ugrasacagin onemli makine secmede.. bir dslr alirsan sayet dunyanin masraflarini etmen gerekecek; o kadar masraf etmeyi gozonune alacagini zannetmiyorum dogrusu yazdiklarindan anladigim kadariyla.. fotografcilik cok uzun bir seruven, ilk anda hangi makine diye secerken daha onceden bir tecruben yoksa idare edebilecek bir makineyle baslamak daha dogru olur.. (bu sozlerin benzerini zamaninda juggler bana soylemisti..) idare edecek bir makine derken yine beklentilerine -ve gelecekteki olabilecek- yeterince cevap verebilmeli, o kadar pahali olmamali ama.. ne olabilir boyle bir makine peki?
bence bir compact; cunku daha az masraflilar, yine guzel harika fotograf cekebiliyorlar.. ayrica video kaydedebilme ozelligine de sahip oluyorlar.. herseyin bir makinede birlesmis hali yani.. ama bir dslr'a yakin olabilecek bir makine alirsan sayet ilerde de " ahh keske dslr alsaydim, niye dadanagasta kulak verdim ki" demezsin..
hangi makine peki? yine soyluyorum bu zevk ve renk meselesi; benim begendigim makine senin icin hic de hos olmayan bir goruntuye sahip olabilir..
aklima su an icin gelen model minolta A200.. bir dslr kadar becerikli ve fiyati da cok daha ucuza olan bir makine.. senin begendigin baska makineler de var mi 300d ve s7000'den baska?
dslr da alabilirsin aslinda.. ama iste olay hep ayni sekilde gidiyor; hani 100-200 daha eklesem.. nerede duracagini bilmek gerekiyor.. ama ayni zamanda almisken iyisinden alayim dendigi icin o 100-200'lerin ardi arkasi gelmiyor.. ileride zaten fotografa olan askini ilan ettikten sonra bir DSLR alirsin.. yok almam diyorsan zaten minolta A200 gibi bir makine al.. yani bu fotograf makinesi alma isi bir kerelik bir olay degil; yeni modelleri cikacak, almak istemen lazim.. ama yok, ne isim olur, benim isimi gorsun diyeceksen dslr almanin bir faydasi olamaz sana.. o kadar paralar harcamaya yazik.. ustelik sen sigortacisin; kar-fayda dengesini bilirsin.. simdi makineyi agir bir sekilde kullanmayacaksan ne gerek var degil mi?
benim kardesim (o da kanada'da yasiyor..) gecen sene 300D aldi; birkac kullandiktan sonra dolaba koydum dedi.. bana gonder dedim, gondermedi ama.. neyse.. sonucta birkac kullandiktan sonra hevesin kacmasi normal aslinda.. bak bana, oturmus mesaj yaziyorum hergun, fotograf cekecegime.. saka bir yana, ne kadar faydalanacaksan ona gore bir makine secmelisin.. minolta A200, dusuk iso degerlerinde bir dslr kadar kaliteli fotograflar cekebiliyor.. 800x600 15fps'de video kaydedebiliyor.. diger compactlerden daha buyuk sensore sahip.. daha ne istersin? guzel bir aralikta optik zoom'u var.. 28-200.. 8 tane megapixelde fotograf cekebiliyor.. ben niye almadim bilmiyorum valla...
ben ettim sen etme cmturkmen.. al bir tane minolta A200 rahat et..

 

Tarih: 30 Haziran 2005, 12:01 - İp: yok
ahmetanıl
ahmetanıl (üye)
İstanbul / Amatör

s7000 kullanan bir amatör olarak bu makinadan çok memnunum.Ben de makinamı Yuvam'dan aldım.Hiçbir konuda bilgim yokken oradaki arkadaşların tavsiyesi ile almıştım.Daha sonradan bir dostum bu makinayı benden almak istedi, daha başka bir model almak için aynı yere gittim, onların tavsiyesi ile makinamı değiştirmekten vazgeçtim.İyi de etmişim diye düşünüyorum.Çünkü ben bir profesyonel değilim ve bu makina ihtiyaçlarımı fazlası ile görüyor.Profesyonel olana kadar da değiştirmeye niyetim yok.Ancak satıcılar o anda hali ile elindekine göre konuşabiliyorlar.Onlardan ziyade buradaki arkadaşların söylediklerine kulak vermek daha doğru olur diye düşünüyorum.:-)

 

Tarih: 5 Temmuz 2005, 14:31 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Çokda doğru düşünüyorsun.Ama o kadar para vermişken dslr almak tabiki daha mantıklı dimi?

 

Tarih: 5 Temmuz 2005, 20:53 - İp: yok
cmturkmen
cmturkmen (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim,konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı...
Forumda Canon Eos 300D mi yoksa Fuji S7000 mi diye sormama rağmen bu iki makineden birini almadım...
Şubattan beri süren fotoğraf makinesi araştırma maceram dün son buldu...Aldığım model ise Canon Eos 350D...
İnşallah doğru bi karar vermişimdir...

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 00:24 - İp: yok
ups
ups (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

cmturkmen aldığın makineyi bende uzun zamandır diğer alternatifleriyle karşılatırıyorum ve herkes de 350 d nin şu anda muadili makinaların en iyisi olduğunu vurguluyolar.. Dolayısıyla doğru bir tercih yaptığını düşünüyorum .. Makinen hayırlı olsun.. Ben de aynı makineyi almak üzereyim.. Yanlız bişey sorucam ..Makineyi nerden almamı önerirsin ..

Güzel fotoğraflar seninle olsun ..

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 09:51 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Ohh be ben bile senin adına sevindim.Gerçekten en iyisini yaptım.Emin ol.Bende kısa süre sonra alacağım.Ne kadara,nerden ne renk aldın?
Buraya tecrübelerini yazar mısın?Yani mak.performansı hakkında.

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 17:45 - İp: yok