ekoriko
ekoriko (üye)
Ankara / Meraklı

Canon 7d Satın Alma Yolunda ?

merhabalar.
yakın bir zaman kadar, "canon 5d mk2" alma niyetindeydim ama fiyatı içimi çok rahatsız ediyordu. ama görüntü kalitesi full frame oluşu ve çok iyi video çekebilmesi beni etkiledi.
Canon 7D çıktı. Özellikleri bakımından 5D mk2 nin altında olsa da 7D inceleme videolarında gördüğüm kadarı ile aralarında ciddi bir fark yok.

aklıma takılan odak uzaklığı çarpanı 1.6 oluşu "7D" nin...
çok fazla geniş açılı objektif kullanacağım bir durum yok sanırım.
bir de bütçem zaten çok iyi değil. ayrıca gürültü oranlarını karşılaştırırsak ben pek videolardan gördüğüm kadarı ile belli fark göremedim. deneme fırsatım da omadı. karanlık çekimleri ne kadar iyi 7D nin bilmiyorum. tabi ki 5D mk2 iyi ama
ciddi anlamda bir fark var mı? bilemiyorum.
büyük baskılar almayacağım afiş vb.
sadece fotoğraf ama bunun yanında da müziklerim için video klipler çekeceğim. kısa kısa. sensör konusunda sıkıntı olmaz umarım.
buraya yazmak istedim düşüncelerimi sizler ne düşünüyorsunuz bana yardımcı olabilir misiniz?
saygılar...

Tarih: 16 Kasım 2009, 20:35 - İp: 88.***.**8.174
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Dslr lerde videoya hep karşı olmuşumdur. Bunlar fotoğraf makinesi video kamera değil o yüzden hem iyi video çeksin hem iyi fotoğraf çeksin yaklaşımını yanlış buluyorum. Benim net üzerinden incelemelerime göre ki makineyi kullanmak apayrı bişey katılıyorum. 7D tam olarak 5D mark III ün 1,6 croplu hali. Ama siz o kadar üstün bir görüntü kalitesi arıyorsanız FF sensörden başka şansınız yok. Ama unutmyın 7D de ASPC sensörde en üst görüntü kalitesini ifade ediyor. O yüzden 7D nin görüntü kalitesininin nesini beğenmediniz anlamadım. Bu makinelerin iyi bir objektif hakettiğini arkadaşlar zaten belirtmişler ki aynen katılıyorum. 7D ne kadar verirseniz verin fiyatı 5d mark III ün altında kalmak suretiyle hakeden bir makine. Tereddütünüz olmasın. Ama yinede sırf video özelliği olan bir fotoğraf makinesi için 500D daha iyi alternatif. Yani burada hesabı iyi yapmak lazım. 500d + Sony video kamera nasıl mesela?

 

Tarih: 6 Ocak 2010, 12:33 - İp: 88.***.**9.22
solmaz06
solmaz06 (üye)
Ankara / Amatör

slm arkadaşlar ben şu anda yurt dışındayım ve canon 7d 18_135 ıs lens makina almak istiyorum ilk kez profosyonel bir makina sahibi olacağım aklıma takılan bu makinayı kullanabilirmiyim takıldığım zamanlarda yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varmı şimdiden tşk ederim..

 

Tarih: 22 Haziran 2011, 17:12 - İp: 89.***.**5.69
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Kullanırsınız. Ortalama bir zeka seviyesine sahip olan herkes her makineyi kullanabilir. Yeter ki araştırıp, öğrenmeye hevesi olsun.

 

Tarih: 22 Haziran 2011, 17:30 - İp: 213.***.**5.242