guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon 20d ?

merhabalar;
uzun zamandır dslr alma fikrim üzerine sayısız inceleme ve yorum okudum...gerek yabanci gerek yerli sitelerde araştırmalar yaptım...önceleri 350d ile d70s arasında kararsiz kalmiştim ve tam d70s alirken yine aklimi çelen bir makine canon 20D yi inceledim..foto kalitesi kit lensi olan EF-S 18-55 ile gayet başarılı..
fakat hala kararsizim..bu makine tercih edilir mi?.ayrica pilinin az dayandiği söyleniyor yorumlarda..ne kadar çekim yapılabilir bir şarjla? diğer mekanik aksamlari nikona göre nasıl? diğer lenslerle uyumlulugu ne derecededir.? EF-S 18-55 lens bu makineye yeter mi?....
çok uzattım...sorular bu kadar (aklima gelenler )
teşekkürler...saygilar..

Tarih: 29 Aralık 2005, 16:25 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

juggler;
fotolarin bulanik cikacagindan bahsediyorsun.sebebi nedir.sizce ben dslr geçince hangi ayarları yeterince iyi yapamadığımdan resimlerin kötü çıkacak.yani bilmediğklerim nelerdir.açıklarsana sevinirim.sizden biraz ders alayım
....
juggler,analogunda ayrı bir zevki olduğu düşünüyüorum.banyo kimyasalının bulunmayacağından bahsediyorsun.neden bulunmasın.kimya endüstrisi nerelere geldi,nasıl ilerledi görüyoruz.hatta bu digital makinelerde onların sayaseinde meydana çıkıyor öle değilmi..kimya hiçbir zaman bitmez juggler..tabii ki analog devride
.....
herkese iyi yillar,herşey gönlünüzce olsun...

 

Tarih: 31 Aralık 2005, 10:03 - İp: 85.***.**1.222
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"CUnku teknoloji hep gecis doneminde."

juggler, nasil oluyor da her zaman boylesine guzel cumlelerle aciklamayi becerebiliyorsun, kiskanmamak elde degil dogrusu..

juggler cok hakli emre..
..baslangicta bir zorluk cekecegin de dogru emre.. bunun nedenini soyle aciklayayim..
dslr makinelerin sensorleri daha buyuk oldugu icin daha uzun odakli lensleri kullanirlar.. daha uzun odakli lensle, daha az alan derinligi verebilirsin.. yani alan derinligini cok daha fazla azaltabilirsin.. iste, en ufak bir kipirdatmada bile, yanlis focus olusabiliyor.. dolayisiyla tum fotograf out-of-focus cikabiliyor..
cok daha dikkatli cekim yapmak gerekiyor..
ve emin ol, eger ki su ana kadar slr makine kullanmadiysan, cok hatalar yapacaksin.. ama o hatalardan dolayi umitsizlige dusmemelisin..
cunku sonunda keskin fotograflar cekmeye de basliyorsun..
....
emre, analog artik bitti.. birak anologu..
bak artik, leica bile digital M serisine basliyor.. (1.3x croplu ve 10 megapixellik rangefinder camerasiyla..)
filmin kalitesini coktan gecebildi digitaller.. ayrica ilerde, tekrar anologa donme fikri bence cok gereksiz..
ik basta ben de; ilerde film makine almak istedigimi soylemistim.. juggler da bana niye diye sormustu, yanlis hatirlamiyorsam.. gercekten neden?..
herkes gider mersine, ben giderim tersine gibi birsey oluyor bu..
filmin iviri ziviri ile ugrasmaya deger mi hic..
...................

gordugum kadariyla, sen tam kararini vermis olmana ragmen, onu alma sunu al fikirleri cikiyor.. tabii bunu, herkes sana deger verdigi icin yapiyor.. fakat su da var ki senin aklin iyice de karisiyor..
..emre, daha da once konustugumuz gibi kararinda dur ve aklini fazla karistirma.. fakat ba'nin dedigi d50 olayinda da durabilirsin bence.. cunku bir tane daha objektif alma sansin olur..
fakat bildigim kadariyla, d50'yi sen yetersiz goruyorsun.. en azindan psikolojik olarak istemiyorsun..
o halde yine aklini hic karistirmadan d70s al, bitir isi.. iki tane de lensini alirsin.. sonra vurursun patlar, calarsin oynar..

herkese mutlu seneler.. [>:D

 

Tarih: 31 Aralık 2005, 15:54 - İp: 62.***.**2.10
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili dadanagast;
yine üsenmeden dokturmussun...tesekkur ediyorum sana..
dediginiz gibi bir iki hatadan sonra kolay adapte olabiliecegimi dusunuyorum dslr a.
...
analoglar biraz bana böyle nostaljik geldiğinden hoşuma gidiyor ilker.ne bileyim oda elimde olsun istiyorum birz.ama film le ,banyooyla ugrasmak ta zahmetli...birde ben su an icin acemş oldugumdan cok film yakacagimi onceki yorumumda yazmistim.insallah kolay adapte olup ilk resimlerimi sizlerle paylasacagim.
....
verdiginiz fikirlerle bana yardımcı oldugunuz konusundan hic suphem yok arkadaslar.hepinizin fikirleri benim için biribirinden değerlidir ve saygı duyarım...heralde artık bu safhadan sonra kendi fikrimi vermemin ve artık bu hedef dogrultusunda ilerlemem gerekiyor..
tercihim nikon d70s kit ve 70-300 apo sigma'dır...
tekrardan hepisnize tsk ediyor ,mutlu bir yıl ggeçirmenizi diliyorum...hersey gonlunuzce olsun...
saygilar,sevgiler. [>:D

 

Tarih: 31 Aralık 2005, 16:04 - İp: 85.***.**1.222
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

emre, emin ol, ben de bir tane slr sahibi olmak istiyorum.. hatta f6 olsun istiyorum.. veya bir tane leica M7.. daha da iyisi hasselblad Xpan II..
ama iste gel gor ki, o kadar cok param yok..
onlarin yerine harika lensler alabilirim.. harika bir setim olabilir..
...peki alsam ne olacak?
bir de film derdiyle ugrasmam gerekecek.. bir kart takip olayi bitirmek varken..
...................
bu ayni seye benziyor artik.. eskiden walkman'ler vardi.. kaset takip dinlerdik.. ama simdi apple ipod var.. 60 gb hafizasi var.. onbinlerce sarkiyi kaydedebiliyorsun.. yani yaninda binlerce kasedi tasiman gerekmiyor.. diger yandan bir de video izleyebiliyorsun..
36'lik filmlerden 20 kutu almak yerine, yanina ufacik bir kart aliyorsun, olayi bitiriyorsun.. ha bir de degistirme durumu var durmadan..
pardon, ayrica bedava da degil...

tarayici alip da kullanmak isteyebilirsin tabii... ama adisinden alsan, olmaz.. kalitelisi de bir dslr parasi su anda.. peki sonucta, cok mu kaliteli cikti aliniyor? hayir..
internette kac tane site var; dijital mi film mi diye karsilastirmalar yapan.. artik 10-12mp'lik bir dijitalin hem renk hem de keskinlik acisindan film'den onde oldugunu soyluyorlar..
6-8 mp'lik dslr'larin icinse, renk acisindan biraz farkliligin oldugundan bahsediyorlar.. ama renk'i photoshop ile de kuvvetlendirebiliyorsun..
...neyse.. dijital'in sagladigi bu kadar yarari bir kenara itip, anolog makine almak bence..........artik siz karar verin..

gorusmek uzere.

not: bosver film makineyi falan.. kendine yeni bir lens al..

 

Tarih: 31 Aralık 2005, 16:34 - İp: 62.***.**2.10
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör


tesekkurler hersey icin.. [>:D

 

Tarih: 31 Aralık 2005, 16:44 - İp: 85.***.**1.222
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ne demek efendim. tekrar bekleriz..

 

Tarih: 31 Aralık 2005, 16:56 - İp: 62.***.**2.10
fotobed
fotobed (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

merhaba arkadaşlar;
mamia'dan sonra kullanmaya başladığım ilk dijital slr makine Canon d60 idi. pek fazla performans verdiğini söyleyemem. Benimle aynı dönemde Peder bey de Nikon D100 tercih etti ve ne yalan söyliyim beni etkiilediğini itiraf etmeliyim. yaklaşık 3 ay önce D20 aldım. Ne düşünüyorsun diye sorarsanız fiyat/performans olarak kendi sınıfında mükemmel diyebilirim. Kullandığım lens ise 28-135mage stablizer. Fiyat olarak biraz tuzlu olabilir ama eminim bütün ihtiyaçlara (yüksek Tele çekimler dışında) cevap verecektir. Gövde ve tasarım olarak da kanaatim; oldukça aerodinamic ve sağlam bir gövdeye sahip. Ayrıca oldukça şık tasarıma sahip. Beni yeterince tatmin etti...
Saygılarımla arkadaşlar

NOT: Sizlere anlattıklarım stüdyo koşulları için geçerli. Onun dışında henüz denemedim ama eminim o tür koşullarda da kendini ıspatlayacaktır.)

 

Tarih: 16 Mart 2006, 00:19 - İp: 85.***.**1.169
bmadran
bmadran (üye)
Ankara / Amatör

@guronline bilmiyorum okudun mu ama Ken Rockwell 20D ve d70s in karşılaştırmasını yapmış. İstersen bir göz at ve tercihinden bir kez daha emin ol. Link

D50 konusuna gelince (aslında gelmesem de olur zaten kararını vermişsin) benim de içime D70s daha fazla siniyor. Benim de alacağım kamera ilk DSLR'ım olacak (hatta ilk dijital makinem olacak, daha önce canon SLR kullanıyordum.

D70s daha profesyonel kullanımı ve bıraktığı izlenim olarak d50 den daha çok hoşuma gitti. Bir süre sonra Nikon'un sitesinde ki Digitutor' a girdim ve D50 yi inceledim. Burada neredeyse her Nikon makinanın özellikleri ayrıntılı larak filmlerle anlatılıyor. Farkettim ki D50 bile benim gibi DSLR a yeni geçiş yapan biri için oldukça ileri seviyede.

D70s'in daha büyük (bence çok daha hoş) oluşunu bir yana bırakırsak, D50'de de olsa keşke dediğim özellikleri şunlar
1. DOF butonu
2. manuel ayaralar için 2 ayrı tekerlek kullanılması

Imm evet sanırım hepsi bu.. :D

D50 ise daha düşük kumlanmaya sahip, daha kompakt ve USB hızı D70s e göre daha fazla..

Kit lens olarak da 18-70mm'in 18-55mm'den daha iyi olduğu her yerde yazıyor. Zaten ayrı almaya kalktığımızda fiyatlarıda oldukça farklı. Ancak yine Ken Rockwell yaptığı incelemede 18-55mm nin 18-70mm'den daha iyi olduğu sonucuna varmış.
Link Burada (Gerçi anladığım kadarı ile kendisi biraz tutumlu bir arkadaş. Çoğu zaman ucuz olanı pahalıya tercih ediyor :D )

Sonuç olarak D50 kit + Sigma 70-300 Apo Macro lens + 1 GB SD + Circular Polarize Filtre + Turuncu Filtre + UV Filtreyi komik denecek bir fiyata bulunca almaya kesin karar verdim. Bir teslik olmazsa haftasonu elimde olacak. Toplam fiyatı masus söylemiyorum. Rekabet ortamı yaratmanın anlamı yok


İkimizinde yaptığımız seçimlerden memnun kalacağı düşüncesindeyim. Şimdiden hayırlı olsun..


Not: Amma uzun yazmışım. Başınızı şişirdiysem özür dilerim

#bmadran' tarafyndan 16.03.2006 01:54:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Mart 2006, 01:52 - İp: 81.***.**1.129
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

tsk ederim bmadran..uzunca bir yazi yazmisin ama ben makineyi alali 3 aydan fazla oluyor..
yineden tsk ederim...sanada simdiden hayirli olsun d50'in.

 

Tarih: 16 Mart 2006, 01:57 - İp: 81.***.**4.134
bmadran
bmadran (üye)
Ankara / Amatör

Hehe.. Tarihlere daha fazla dikkat etmem gerekiyor sanırım

 

Tarih: 16 Mart 2006, 02:06 - İp: 81.***.**1.129