guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon 20d ?

merhabalar;
uzun zamandır dslr alma fikrim üzerine sayısız inceleme ve yorum okudum...gerek yabanci gerek yerli sitelerde araştırmalar yaptım...önceleri 350d ile d70s arasında kararsiz kalmiştim ve tam d70s alirken yine aklimi çelen bir makine canon 20D yi inceledim..foto kalitesi kit lensi olan EF-S 18-55 ile gayet başarılı..
fakat hala kararsizim..bu makine tercih edilir mi?.ayrica pilinin az dayandiği söyleniyor yorumlarda..ne kadar çekim yapılabilir bir şarjla? diğer mekanik aksamlari nikona göre nasıl? diğer lenslerle uyumlulugu ne derecededir.? EF-S 18-55 lens bu makineye yeter mi?....
çok uzattım...sorular bu kadar (aklima gelenler )
teşekkürler...saygilar..

Tarih: 29 Aralık 2005, 16:25 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili ba;
önerine saygı duyarım.ama d50 bana biraz düşük geliyor..fiyatıda gayet ucuz..yapılabilir.ama ben iyisimi kararımı değiştirmim.
teşkkürler.kolay gelsin.

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 20:21 - İp: 85.***.**1.222
pan
pan (üye)
Ankara / Firma

gövde sağlamlığı konusu benim biraz garibime gidiyo. 20 yıl önce lulitel kullandım daha sonra saç gövdeli Zenit sonra minolta sonra plastik gövdeli eos 300........... F 90 Eos 50 vs vs. bozulanlar oldu ama hiç birinin gövdesi dağılmadı.
bir kayalıkta elinden ha eos 300 düşürmüşsün ha F4 ikiside kırılır. Dereye düşüreceğin her dijital bozulur.
Eos 20 nin hoş bir özelliği var suya dayanıklı gövde (yağmur nem kar gibi dereye dayanacağını sanmam
batarya ba nın dediği gibi sorun yaşamazsın hatta 300 adet çeker derken çok az söylemiş.
kitle beraber alacağın 18 55 objektif yaklaşık 100 euro civarına geliyo. fotoğraf çekersin ama elindeki makina eos20 olacak kesinlikle çok daha kaliteli bir objektifi hakediyor. Yani 18 55 ve EOS 20 kesinlikle aynı yastıkta uzun süre yatmaz.



#pan' tarafyndan 30.12.2005 20:30:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 20:23 - İp: 212.***.**5.50
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili magzed;
sende analogtan açmışsın konuyu. analog aslında bana daha da masraflı olur..çok film yakarım ben.banyosu,baskısı derken iflas ederim digital o yuzden hoşuma gidiyor.hem bilgisayarda işlemesi kolay,kalite kayıpları az..aslında analog kullanmakta zevkli ama daha sonra olur heralde..
magzed;
dayımda nikon f4 var.(modeli tam aklımda değil,yazdığım hatalı olabilir.)peki onun kullandığı af lensleri bende d70s de kullanabilirmiyim?
saygilar...

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 20:37 - İp: 85.***.**1.222
pan
pan (üye)
Ankara / Firma

bu arada bana sorarsanız dijital makinada gövde en az objektif kadar önemli. anologla karıştırıyorsunuz gibi geldi bana.

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 20:39 - İp: 212.***.**5.50
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

evet pan..sana katılıyorum .ama ustalara anlatamıyorum.cunku fazla bilgim yok..dslr kullanmadım,deneme çekimleri dahi yapmadım.bir kere elime alıp denedim..objektiflerin farklarından,kalitesinden uzağım...muallakta kaldım.kafam karmakarışık.

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 20:42 - İp: 85.***.**1.222
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Peki daha once SLR kullandin mi?

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 21:17 - İp: 81.***.**7.84
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

maalesef.ama şimdiki makinem dc3a30 da manuel ayarlar ile çekime epey alışmış durumdayım.

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 21:32 - İp: 85.***.**1.222
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

guronline, elbette o af lensleri kullanabilirsiniz d70s de ama canonun analogların lenslerini d20 de kullanamazsın bayonet farklılığından dolayı.
Pan arkadaşımız güzel söylemiş aslında gövde önemlidir diye, biz farklı bir şey demiyoruz zaten d20 alıp kaliteli iki lens almak için bir sene bekleyeceksen o zaman o gövde sadece güzel görüntü vermeye yarar.
Benim sana tavsiyem elindeki dijitali deneysel amaçlı kullanman ışığı nasıl kullancağını onunla öğrenmen ve analogla kendini geliştirmen. Sonuç olarak ne kadar çekim yapacaksın ki kaç makara kullanabilirsin, emin ol filmli oluşu sana doğrudan süzgeçten geçirme yeteneğini verecektir yani daha çekmeden fotoğrafik olup olmadığını estetik olarak çekmeye değer olup olmadığını tahlil edip filmlerini kıymetli yapar ve rastgele çekmeni önler. Dijital kullanırken insan rastgele çekim yapıyor ve dikkat etmesi gereken bir çok şeye dikkat etmiyor.
Son karar senin hangisini alırsan al aklın diğerinde kalacaktır mutlaka, kuvvetli bir dijital savunucusu olarak analog almaya kesin karar vermemin nedeni tamamen teknolojinin geçiş dönemi, analog alırsan uzun yıllar şimdi dijital alırsan kısa bir dönem işine yarar. Full frame ler sorunsuz olana ve uygun fiyat oluşana kadar beklemeni tavsiye ederim yoksa verdiğin paraya çok pişman olabilirsin.
Mp3 örneğini veririm hep, mp3 lerin ilk çıktığı iki sene boyunca fiyatları çok pahalı ve işlevleri çok kısıtlıydı, şimdi bakarsanız doyma seviyesi geldi ve geçti 40gb lık aletler ilk çıkanların fiyatlarında ve kimse 40 gb dolduramıyor bile yani kullanıcıyı tatmin etmekle kalmıyor artıyor bile.
Neyse çok uzun oldu kararınızda sabırlar dilerim.

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 21:59 - İp: 85.***.**5.216
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

magzed kardesim;
analoga ilerde gececegime emin ol.dediklerine katılıyorum..
ama kararımı nikon d70s den yana vermiş bulunmaktayım..insallah pisman olmayacagim...tabii daha 15 gün var almama
tekrar tsk ediyorum sana ve diğer arkadasşlara... [>:D

 

Tarih: 30 Aralık 2005, 22:06 - İp: 85.***.**1.222
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Daha once SLR kullanmadiysan once buyuk bir hayal kirikligi yasayacaksin. FOtograflar dogru durust cikmayacak, hele ki elinde su anda olan makinaya gore butun fotograflar bulanik, kotu ve bir turlu netligi saglayamadigin fotograflar seklinde olacak. SAnirim 2-3 ay devam edecek bu durum.

Artik analog devri bitti arkadaslar. Bazi insanlar icin bunu kabul etmek zor olabilir, ancak bahsettiginiz "Teknoloji" tartismasi 2 yil oncenin tartismasiydi. Artik S/B film icin banyo kimyasali, karti bulmak bile zor. Teknolojinin oturmasi diye bir sey yok, eger 'aman bir gecis donemi bitsin, oyle alayim' gibi bir beklentiye girerseniz, zevkle fotograf cekeceginiz gunleri bos yere beklemekle gecirmis olursunuz. CUnku teknoloji hep gecis doneminde.

MP3 calarlar doyma seviyesine geldi diyorsunuz, ama simdi kimse mp3 calmasina bakmiyor ki, video oynatmasi gerekli. Bu sefer de yok cozunurlugu az, hangi formatlari oynatiyor onlar icin bekliyor insanlar. Yine gecis donemi. Bu bekleyisin sonu yok, bir an once alip fotograf cekmeye cikmak gerekli. En iyi makina eldeki makinadir. YOksa dijitalde full frame sorunsuz hale gelecek, ama bu sefer de orta format sensorlerin fiyatlari bugunku dslr'ler seviyesine gerileyecek, bu sefer 'aman dur orta format otursun, onu alirsin' ogutleri gelecek... Dedigim gibi, bu isin sonu yok.

Mutlu yillar.

 

Tarih: 31 Aralık 2005, 01:49 - İp: 81.***.**7.84