ayhancnr
ayhancnr (üye)
İstanbul / Amatör

Bütçe Kısıtlı Ve İstedgm Gbı Bır Makıne?

öncelikle aranıza yeni katıldım Merhaba!

daha öncelerı compakt kameralar kullandım fakat artık bna yetmemeye basladı, hemde fazlasıyla.

bnm kamera alma amacım hem çocuklugumdan berı fotografcılıga olan merakım hemde kendı vıdeo ve fotograflarımı cekmek.
bu durumu şöyle açıklayayaım. ben bmx kullanıyorum ve extreme soprlarla ugrasıyorum. dolayısyla kendı vıdeolarımı hazırlıyorum fotograflarımı cektırıyorum.
işte burda önemlı olan kamera.yanı hareketler saniyelik olaylar bunu kameranın tusuna bastıgımda dırek cekmesı lazım veya kalıteyı cok dusurmeden cok kısa surede coklu cekım yapması gerek.
*video cekimide olmak zorunda ve en az sanıyede 30 kare.720P HD cekim bnm işimi fazlasıyla görmekte.
*flashı makıne ıyı kullanabılmelı
*ıso degerlerıde onemlı cunku gece cekımı yaptıgım gunler oluyor.aynı durum gece vıdeoyuda guzel cekmelı.
aklıma gelen seyler suanlık bunlar ve cogu kısı 2.el saglam bsy al dıyorlar bndekı butceyı duyduklarında.bnde 2.ele hıcbızmn guvenım olmamıstır oyuzden sıfır tercıh edıyorum fakat ogrencı oldugumdan butcem 1.000 tl civarı,

bılıyorum cok sey ıstıyorum ve kafanızı sısırmıs olduysam affola.
Sizden istedigim bu butceye bu ozellıklere sahıp veya ıstedıgım cogu ozellıgı bulunduran bır makıne önermeniz.

ilgilenen yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.

Tarih: 11 Ağustos 2011, 16:24 - İp: 62.***.**7.215
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

tomwong'a cevabımdır;

deminden beridir bakıyorum bakıyorum neden bu vatandaş delirmiş ve bana neredeyse hakaret etmeye varan küçük düşürücü cümleler kullanmış diye. ama bir türlü bulamıyorum.

herhanlde forumun dlsr satın alma bölümüne vakit azlığından dolayı hepsine kısa cevap yazmıştım. herhalde ona kızdı bir başka konuya kafaya takıp geldi burda çattı diyorum kendimce.

çünkü ben burada canondan bahsetmedim. he canoncumuyum evet ben canoncuyum. ama fanatik değilim. siz nikoncu olun, sonyci olun ne halt olursanız olun. ama yeterki bişey olun. deyin ki ben bunu kullandım kullananıda gördüm şu ve bu sebeple bir takım insanlara canon ideal dir yada sony idealdir deyin. hiç olmazsa herşeyi biliyorum ama hiçbişey bilmiyorum demeyin. en az bir şeyi iyi bilin güvenin.

siz markalara güvenemiyoranız ve hiçbirşeyciyseniz bundan bana ne? adamın birisi ben leicacıyım dese ben tabi abi der geçerim. yani takılmam. eğer o adam birisine leica tavsiye etse alan adamda sıkıntıya düşse işte ozaman sakat olur.

bu forumda çoğu zaman amatörler dolaşmakta. akılları çok karışık. ucuz olsun sorun çıkarmasın çıkarırsa parçası kolay bulunsun vs ister. işim gereği çoğu terime çoğu insanın yabancı olduğunu gördüm. o yüzden güvendiğim marka olan canonu bazı yerlerde kullanırım. amatör olunca da mecburen canon diyorum.

marka fanatikliği yapmam önerir geçerim çıkarda sağlamam. kullandığım için ve kullananları gördüğüm için genel anlamda canon benim gözümde iyidir. he sen az paraya iyi bişey almayı düşünüyorsundur o başka. öyle bişey varsa herkes enayi o zaman çok para verip kalite peşinde koşuyorlar. herşey açık ne kadar çok para o kadar kalite. bunun haricinde fotoğrafta çeken kişi iyi olunca kalite çoğu zaman çok para demek olmayabiliyor ama bu nadiren oluyor. yetenek yani.

eminim benim açtığım konuları bile incelemediniz ve beni tanımıyorsunuz. espirili takılıyorum diye yada bir iki kısa cevabıma denk geldiniz diye beni saf salak zannediyorsunuz sanırım. üzülerek söylemek isterim ki yanılıyorsunuz kelimelerinize ve benzetmelerinize dikkat edin. kendinize gelin.

forum kurallarını ihlaal etmediğim müddetçe istediğim konuya istediğim şekilde yazarım. çünkü internette özellikle forumlarda bu işler böyle oluyor. bilmem sizin bundan bilginiz var mı?

he sizin vaktiniz bol ve sataşacak adam arıyorsanız o zaman yine yanlış yere geldiniz demektir. Gizli hakaret ve küçük düşüren tarzda yazılarınza cevap dahi yazmayacağımı ve hiç çekinmeden sizi site yönetimine şikayet edeceğimi bilmenizi isterim.

 

Tarih: 19 Ağustos 2011, 11:59 - İp: 88.***.**4.89
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Ben arkadan konuşmak gibi olmasın diye remi ye mail atarak uyardım okusun cevap versin diye ama onun cevabında neden a55 alınmasın diye teknik bir cevap yok o sadece kızıyor.Ben bazı kişiler sony ye neden bu kadar kızıyor diye düşündüm sonunda cevabı buldum.Eskiden bir dslr alan biri uzun süre onu son model olarak kullanır satmaya kalışıncada yeni model ancak çıktığı için fazla zarar etmeden onu satardı.Sony bu işe girdikten sonra bu piyasa hızlandı örneğin 2008 de aldığın 40d birkaç senede dinazor oldu.üstüne 50d 60d ve 7d çıktı yakında 70d çıkacak haliyle senin 40d yi iyi fiyata satman zor.Zaten 2.el bir dslr bile daha iyidir demenden belli demek bu sıralar 40d yi satmayı düşünüyorsun.Sony ye kızsan da artık o devirler geçti az zararla eski makinayı satıp yeni makina alamazsın.

 

Tarih: 19 Ağustos 2011, 12:51 - İp: 217.***.**9.40
ayhancnr
ayhancnr (üye)
İstanbul / Amatör

sonunda FujiFilm FinePix HS20 aldım.
eksisi neredeyse yok.artılarıysa cok fazla saymakla bitiremiyecegım.ya ısteklerımı fazlasyla karsılamakta ve isteklerim ötesinde mükemmel bir makine. gerek makro çekimi gerek zoomlu cekimi netlermesı 0 ısıkta flashının harıkalar yapması karanlık ortamlarda bıle super sonuclar vermesı ya burda anlatmaya doyamıyacgım bırtonnn ozellıgı var. alacaksanz asla asla pısman olmayacagınız bır makına bu.
ben cok uzun suredır arastrma yapıodum bu uc makıneden bırını alacaksanız eger nettekı yorumları okuyun bu 3 makınanında.
ve burdada karsılastrması var ozellıklerı karsılastrın.

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/2184-2755-2882-2829.html

bn aldım mutluyum ve ıyıkı almısım.
sizlerinde yardımını unutamam tesekkurler netfotograf uyeleri.

 

Tarih: 23 Ağustos 2011, 12:48 - İp: 94.***.**6.144