thebyrock
thebyrock (üye)
İstanbul / Amatör

Başlangıç (:

Selamlar herkese,
Fotorafçılığa mekar saldım. Hatta bunun için elektro gitarımı falan sattım. (: yani geçici bir merak değil. Fakat fazla bir maddiyetim yok. Nikon marka makine tavsiyelerinizi alabilirmiyim ? (:
Saygılarımla...


#thebyrock' tarafından 24.05.2010 12:27:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Mayıs 2010, 12:25 - İp: 78.***.**8.37
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

profestonel makinelere dslr denilmekte. bu modellerin başlangıcı bile ucuz değildir. dslr demek beklentisi büyük kesim demektir. br başlangıç seviyesi+kitlens çoğu zaman sizi kesmez. illaki ek lenslere ve ek şeylere ihtiyaç duyarsınız. en basiti tripodu ve makro isteği geniş açı isteği.

bu dslrlerin çıtası yüksektir. en az 2 bin tl ile yola çıkmanızı tavsiye ederim.

 

Tarih: 26 Mayıs 2010, 13:00 - İp: 85.***.**9.53
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

DSLR-like denilen yuksek zoomlu makinalari genelde kalite konusunda pek iddiasi olmayan,belirli bir goruntu ile tatmin olabilen,yuksek zoom meraklilari,hani arkadas arasi vardir ya seninki kac zoom bak benimki 30 carpi zoom muhabbetlerinden yola cikarak alinan makinalar oldugunu dusunuyorum.Yoksa kalitede yuksek standartlari bilen ve isten anlayan kisilerin compactlari ancak DSLR larina takviye,hadi cebimdede bulunsun kolaylik olur diye aldiklarini herkes bilir.Bilmeyenler bu aleme daha dahil olmayanlardir ve onlarida anlamak gerekir tabiki hersey adim adim...Ancak burada bir arkadas soru ile cikmis karsimiza ve goruslerimizi soruyor.Sokaktaki insani durdurupta aman alma DSLR-like falan filan diye yoldan cevirmezdik bana ne yani ne alirsa alsin.Bu arkadas bizi bulmus ve bende tecrubelerimi aktariyorum ve kararda ona kalmis.Baskalarinada bu kararinda ona saygi duymasi gerekir artik bizden bu kadar yani...

 

Tarih: 26 Mayıs 2010, 13:11 - İp: 221.***.**6.23
thebyrock
thebyrock (üye)
İstanbul / Amatör

bu böyle olmayacak (: ben fotoğraf yarışmasına katılıyorum (: konu: tarihi mekanlar oturduğum yer tarihi mekan dolu (x inş. güzel bişeyler çıkar.

 

Tarih: 26 Mayıs 2010, 15:13 - İp: 78.***.**5.36