pantat
pantat (üye)
Ankara / Amatör

A100 Bilgisayar Kontrollü Çekim

Sony a100'ü usb üzerinden bilgisayar ile kontrol etmenin bir yolu varmıdır? en azından düzenli aralıklarla fotograf çekmek istiyorum. Bilirsiniz güneşin doğuşunu batışını yada yıldızların hareketini gösteren hızlı çekim videolar vardır. Ancak makinenin başında durup kendim çekmek dışında elle tutulur bir yöntem bulamadım. bir de remote bağlantısında hangi teller ne işe yarıyor şöyle el yapımı bir remote çok süper olur hani .

Tarih: 29 Eylül 2007, 05:23 - İp: 85.***.**4.106
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Ben A1 de minoltanın programını indirmiştim.

Minolta Dimage Capture
sayfanın altında var

http://www.dpreview.com/reviews/MinoltaDiMAGEA1/page15.asp


Bu şekilde makinayı USB'den bilgisayara bağlayıp canlı ön izleme ile tüm manuel ayarları bilgisayrdan yapabiliyorsunuz. (dpreview minolta dimage a1 testinin 15 sayfa alt yarısında ayrıntılar var)
çok keeyifli

yalnız bir forumdan indirmiştim. nereden hatırlamıyorum ismiyle bir aratmak lazım.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 14:34 - İp: 193.***.**2.10
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

tamer bey ben bu örnekde PC ekranından canlı önizleme dikkatimi çekti..
hali hazırda A1 de böyle bir özellik varmıydı ki ????

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 14:46 - İp: 85.***.**0.58
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

canlı ön izleme dediğim (live preview) tüm slr olmayan makinalarda var. Bu program ile lcd ekranda gördüğünüz görüntüğü bilgisayar akranında görebiliyorsunuz.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 15:34 - İp: 193.***.**2.10
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

tamer ne oldu senin sipariş, ne zaman kavuşuyorsun d300 e

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 15:50 - İp: 81.***.**7.49
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

d300 değil ama 18-200 ve 105 vr siparişleri yetişemediği için geçen cuma asistanım boş geldi maalesef.

d300'ü buradan almak çok uçuk olur. ya sirkeci ya da abd'ye gidersem olacak

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 16:05 - İp: 193.***.**2.10
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

yaw acıyom ben bu asistanlara...

hadi anladık çanta felam taşıtırsınız da kamera siparişi ile son nokta konmuş be tamer ustam

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 16:37 - İp: 212.***.**5.116
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör


ulen erdem akşam akşam hiç güleceğim yoktu

sie.gif

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 16:41 - İp: 81.***.**7.49
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

yapmayın be arkadaşlar,
benim asistanlarımla aram iyidir.
yapacağı bir internet siparişi.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 22:30 - İp: 193.***.**2.10
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

orasi olede tamer ustam...

hani diyelim sole bir tepki verdi `aaaa unuttum senin siparisleri almayiiiii`

ne derdin...```hmmm demek bu arkadasimiz sene tekrar etmek istiyor```

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 23:51 - İp: 88.***.**0.24
ahmetkonca
ahmetkonca (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba arkadaşlar, fotograf dostları, ben bu formlarda çok yeniyim ama minoltada eskilerden sayılırım, şimdi kalkıp minoltanın geçmişi şöyle böyle demeye gerek yok, tek kayıpları ülkemize önem vermemelerinden kaynaklanıyor, yoksa dünyanın bir çok köşesinde herşeyini anında bulmak mümkündü, sony iyi bir miras aldı, ama sony nin geçmişine bakınca olay tamamıyle değişik, sonynin tarzı teknolojiyi kullanılır hale getirip sonrada diğer firmalara satmaktır, mesela dünyada ilk kez one chip radio veya one chip tv sistemini geliştirip önce kendi kullandı ki one chip teknolojisinin getirdiği kalite farkı ile sonrada bu sistemleri diğer firmalara sattı ama yerinde durmadı, minolta ve nikon dediğinizde (ccd) algılayıcılarını sony üretip bu firmalara satmıştır ayrıca cmos algılayıcılarıda kendi ürettiği compakt makinalarda kullanmıştır, minoltayı satın aldığında zaten sıfırdan başlamadı dslr piyasasına ki a100 modeli conun ve nikon eşleşik modellerine fark atarak (hem fiyat hemde kalite) piyasaya girdi ve yakın zamana kadar piyasada istediği gibi fiyat belirleyen en yerleşik iki markayı resmen taca atarak uyguladığı fiyat politikasında sessiz bir devrimi gerçekleştirdi ve bu markalarda yaşanan panik ile sürdükleri ürünlerde gülünecek şeylere imza attılar, eos 350d spot ölçüm yok, nikon d40 da braketing yok, ama sen nikon kullan özgürlüğn insanı ol, canon kullan doğanın keşfini yarat gibi kandırmaca reklamların arkasına sığındılar, hedef ne: anı yakalamak mı kalıcı olmakmı? şu an dslr için orta seviye veya benim gibi amatörler için geçerli olan format apsc boyutunda algılayıcı ve 1.5 çarpan, meşhur at başı çeken firmalar buna yönelirken ki amaç tüketiyici mümkün olduğunca bağımlı kılmak yani tamamen ticari sony 24.6 mp fullfarame algılayıcısını duyurdu ve bu yaz sonu satışa a900 modeliyle sunacağının sinyalini verdi, şimdi panik var hemde çok ciddi boyutlarda çünki apsc formatında iyi lens bekletisi yenilikeri bekleyen ve kendisine sunulanı deşeleyen kullanıcılar bir anda eski 35 mm için üretilmiş ve güncelliğini yitirmiş lanslere tekrar kesin dönüş yapılacağı bir kapı açılıyor, fiyat politikası ve algılayıcı kalitesi göz önüne alındığında zamanında minolta için üretilmiş lensler çok pirim yapacak tabi bu algılayızısını sonyden alan nikon içinde geçerli ve piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra sony için body modelleri bir biri ardına gelecek şimdi bu gerçekler karşısında apsc formatında lens üretimine hiç bir firma gerekli önemi vermeyecektir ve vermezde yakın gelecekte dslr piyasasında ciddi depremler olacak, bekleyelim görelim selam ve saygılar..

 

Tarih: 12 Nisan 2008, 04:45 - İp: 88.***.**9.190