muratp
muratp (üye)
İstanbul / Amatör

1000 Ytl Civarında Makina Önerileri

Arkadaşlar 1000 ytl civarında bir makina almak istiyorum.Panasonic Fz20 dışında, başka alınabilecek makinalar hakkında fikirlerinizive önerilerinizi bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar...

Tarih: 30 Eylül 2005, 15:11 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Ben de H1 i yazayım bari.
1- Video kalitesi S2 ile kıyaslanamaz. S2 de olan özellikler yok. Video da zoom yapamıyorsun. Ses var. Video çekerken fotoğraf çekemezsin.

2-Açma-kapama, focus ve zoom hızı iyi.
3-Bana göre pratik. Şekil olarak profesyonel görünümde.kontrolleri kolay.
4-2 adet şarjlı Ni-Mh pil kullanıyor. Bir çift pil, makine bütün gün açık olduğunda 1 gün yetiyor. Yedek pil kutusu var.
5-Sadece memory stick kullanıyor. En büyük eksisi bu. Memory stickler biraz pahalı.
6-2,5 inch lcd harika bir şey. Ekranda herşeyi görebiliyorsunuz. Manuel kullanım olanakları geniş. Focus, beyaz ayarı, diyafram, enstantane, flaş manuel kullanılabiliyor. Az ışıkta netleme yapmak için yardımcı ışığı var.v.s. v.s.

 

Tarih: 3 Ekim 2005, 11:23 - İp: yok
muratp
muratp (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler alobar...

kesin karar verilmiştir. Önce yurt dışından getirtmeye çalışacağım

1.tercihim sony h1
2.tercihim canon s2 olacak.

Bu arada bu bu yazıyı okuyarak fikir almaya çalışan arkadaşlar için yazıyorum : 1000 ytl lik cihaz önerilerini isterken panasonic fz20 hariç demiştim. Yanlış anlaşılmasın fz20 kötü bir makina değil.Halen kullanmakta olduğum için fz20 nin önerilmesini istememiştim.

Sonuç olarak 1000 ytl civarında makina denilince bence bu 3 makinananın araştırıması faydalı olacaktır.sony h1 canon s2 ye göre foto renklerinin doğallığı açısından daha
iyi.Ama canon s2 nin video modu çok daha gelişmiş.Panasonic fz 20 yi kullanan biri olarak çok memnunun.Lecia lens mükemmel sonuçlar veriyor. Ancak sony ve canonla olan mukayesesini ancak sony veya canonu kullanınca söyleyebilirim. Herkese selamlar...

 

Tarih: 3 Ekim 2005, 18:07 - İp: yok
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

ben bir satıcıyım h1 gördüğümde ilk aklıma gelen lensi oldu sony lens kullanıyordu tereddütlerim vardı sony makine filan üretemez diye düşünüyordum elimden onlarca sony makine geldi geçti biraz fotoğraf gözü olan ve satışını yaptığım sonylerin çekimleri berbat idi taki h1 ile karşılaşana dek h1 in çektiği fotoğraf bir harika konraslığı renk geçişleri 12x zoomda bile ne sonuçlar veriyor eğer manuel kullanım senin için çok önemli değilse h1 hiç düşünmeden al birde pentax optio 450 incelersen oda harika bir alet

 

Tarih: 3 Ekim 2005, 23:06 - İp: yok
muratp
muratp (üye)
İstanbul / Amatör

sony h1 in lensini görünce bende aynı düşünceye kapılmıştım. zaten o yüzden h1 e önyargılı bakıyordum.
ancak detaylı bir araştırma yapınca sonuç benide şaşırttı.
h1 in renkleri gerçekten canon s2 ye göre daha güzel.
pentax optio 450 mutlaka güzeldir. ancak optik zoom benim için öenemli bir unsur.

Fakat manuel kullanımda benim için önemli...
bildiğim kadarıyla sony h1 de manuel çekim özellikleri var...
Bildiğim kadarıyla sony h1 de manuel netlik, flaş ayarı, diyafram, enst. gibi her türlü manuel ayar var.
yoksa benmi yanlış biliyorum ?

 

Tarih: 4 Ekim 2005, 15:37 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

Doğru biliyorsun. Hepsi var H1 de. Fakat manuel focus pek kullanışlı değil. Zaten pek fazla da ihtiyaç olmuyor. Zira Autofocus'un merkezini değiştirebiliyorsun. Yani mesela kadrajın en sağına autofocus yaptırabiliyorsun. O yüzden manuel focusu kullanacağını sanmıyorum.

 

Tarih: 5 Ekim 2005, 10:40 - İp: yok
zevahir
zevahir (üye)
Kastamonu / Meraklı

pazarbey...
Bu s2 nin video kalitesini Fuji S9500 geçmez mi sence?
Ben s9500 leri bekliyorum..Ama S2 eğer daha iyi ise beklememe gerek yok.

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 03:13 - İp: yok
olko1
olko1 (üye)
İstanbul / Amatör

lcd ekranının hareketli kullanılabiliyor olması bile s2 yi h1 e tercih etme nedeni olabilir.hareketli ekranın avantajlarını kullananlar bilir çok büyük rahatlık sağlıyor.ayrıca canon ile sony i kıyaslamak ayıp oluyor gibi geldi bana.herşeyden önce canon da kullanabileceğin aksesuar alternatifin daha fazla olacaktır.çünkü foto işinde sony e göre daha deneyimli.

 

Tarih: 9 Ekim 2005, 11:15 - İp: yok
muratp
muratp (üye)
İstanbul / Amatör

ben sony nin temsilcisi değilim ama her iki makinanaın homojen şartlarda çektiği görüntüler ortada.

canon bu konunun ustası olabilir, canonda kullanılacak aksesuar zenginliği çok fazla olabilir ancak benim için herşeyden önce fotoğraf kalitesi önemli.ben adamların markalarını, isim haklarını satın almıyorum. ben çekeceğim fotoğraf kaliteli olsun diye para veriyorum... adamlar deneyimli diye neden daha kalitesiz çekim yapan makinaya para vereyimki...

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 15:48 - İp: yok
berk59
berk59 (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

canon g6 veya s2 bence

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 21:47 - İp: 81.***.**5.245
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam,
arkadaşım birde fuji s5600 ve panasonic z5'i incele derim.. ikisininde foto kalitesi h1 ve s2 den daha iyi.. fujinin bir eksiği var ise o da lens veya ccd sabitleyicisi yok.. ama onun yerine yazılımsal olarak anti blur diye bir sistemi var.. isoyu yükseltip titreşimden kaynaklanan bulanıklığı önlüyor.

fujinin bu eksiğine rağmen önemli bir artısı daha var.. iso hızı 1600'e kadar çıkıyor.. ve noise oranı inanılmaz az ve sınıfında bu kadar az gren veren başka bir makine yok.. ve bu makinenin senin için en büyük artısı şu da olabilir; düşük ışık güçlerinde kaliteli fotoğraf alabilirsin iso hızını yükselterek ama diğerlerinde son hız 400 isodur ve bu hızda çektiğin resimlerde (özellikle gece resimleri ve bulutlu havalarda) çok fazla noise üretmekteler..bu makineyi de pazarbey arkadaşımız test etti.. test sonuçları okursan veya kendisine sorarsan sana ayrıntılı bilgi verecektir.. panasonice gelince onunda daha kompakt olması dikkat çekici. üstelik lens kalitesi açısından leica kullanması önemli bir faktör denilebilir.. bunları da mutlaka değerlendir kendini sabitleme derim.. yalnız her zaman söylediğim birşeyi söylemek isterim.. benim tercihim canon veya fuji olur idi.. çünkü ikisininde fotoğraf geçmişleri çok büyük.. lakin sony ve panasonic sadece bu pastadan pay almak isteyen firmalar.. o yüzden birisi carl zeiss lenslerinin diğeride leica lenslerinin isim hakkını kullanarak yerlerini sağlamaştırmak istiyorlar.. ama fuji ve canon kendi lens ve sensörlerini kendileri üretiyorlar..

inşallah yardımcı olmuşumdur..sağlıcakla..

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 22:31 - İp: 85.***.**0.57