byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

Otomatik Entegre Tem. Sist Sorunu 450d

canon 450d makınamda bır sorun mu var acaba. forumda aradım ama yanıt bulamadım.
entegre temızlık sıstemınde sorun yok, clean now dıyınce gayet guzel temızlıo(deklanşör sesi gelio aynı zamanda)
ancak bunu otomatıge aldıgımda şöle bı durum oluşuo, kapandıgı zaman sensor cleanıng yazıo ama o deklanşör sesını duyamıorm. tepkısız bı şekılde kalıo makıne ve 2 sn sonra kapanıo. acaba temızleyıp temızlemedıgını deklanşör sesıne baglı mı anlarız yoksa temızlerken ses cıkmıo mu.
yardımcı olursanız sevınırım.
iyi akşamlar, saygılar

Tarih: 16 Eylül 2009, 02:55 - İp: 78.***.**6.88
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Çok basit, hemen yanıtlayayım... Makinenizde hiçbir sorun yok... Geçmiş olsun..

Şöyle.. Makineyi kapadığınızda yazan sensor cleaning işlemi sırasında makine sensörü titreştirerek üzerine yapışan tozları düşürür. Deklanşörle ilgisi yoktur. Aynayı yerinden oynatması gerekmez. Sadece sensör titreştirerek yapılır.

Clean now ise elle yapılan temizlik içindir. Yani objektifi sökersiniz. Clean now dersiniz, ayna kalkar, sensör görünür. Önceden hazırladığınız temizleme spatulası, solüsyon, kurulayıcı, pompa gibi aletleri buralara sokuşturup sağı solu kurcalayarak temizlersiniz. Bence yapmayın !!! Sirkecide çoğu yer ücretsiz yapar, en kötü ihtimal 15-20 TL'ye yaptırırsınız. Kendiniz kurcalayıp sensörü yerinden oynatır ya da çizerseniz biraz daha (!) maliyet yukarı çıkacaktır..

Sorun yok yani..

Not: Sorun olduğunu da şöyle anlarsınız en basit şekliyle. Makineyi ISO 100 yaparsınız. AV modunda diyaframı 22 ya da daha yukarı bir değere getirip temiz bir gökyüzü fotosu çekersiniz. Sensör tozluysa fotoda gayet sevimsiz lekeler gözükecektir. Leke yoksa sensör temizdir..

 

Tarih: 16 Eylül 2009, 17:33 - İp: 193.***.**7.122
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

clean now dedıgım yıne entegre temızlık sıstemının parcası olan şey. otomatık temızlıo orda. bıde manuel clean var, onda sensor yukarı kalkıp beklıyor.

 

Tarih: 16 Eylül 2009, 18:19 - İp: 78.***.**6.88
  • 1