paperman
paperman
üye
(Amatör)
Yurtdışı

Konica-minolta Z10 Arıza

2 yıl önce çalışır vaziyette rafa kaldırdığım ilk digital SLRlike makinam Konica Minolta Z10 ile deneme için bir kaç çekim yapmak istedim .Bazı kareleri sorunsuz çekip , bazılarını fotografın yarısı olmayacak şekilde / çizgi çizgi garip renkler ile çektigini gordum . Çekim sonrası da karta yazarken - daha önce olmuyordu - parazit yaptıgının da farkına vardım .

Bazı fotografları da aktardıgımda "thumbnail " olarak gorebiliyorum ama buyuk açılmıyor - hatta bazı programlardaki buyuk ön izleme şeklinde de göstermiyor .

Kartı formatladım , tekrar denedim . Düzelir gibi oldu - sonra baktım aynı problemler yine var . Tutarsız - bazı resimler sorunsuz , bazıları yarım veya açılmıyor .Video çekimini denedim , onda sorun çıkmadı nedense . ( ses yok ama eskiden var mıydı hatırlamıyorum ) .

Tipik sensör öldü-ölüyor belirtisi mi yoksa başka sebebi olabilir mi ?? 4 yıl kullandım - 20000 kareyi gectigimi sanmam . Kartın girdiği yerdeki contact'lardan / korozyondan kaynaklanabilir mi ? - makinanın 2 yıldır yatıyor olması ve arada deniz yoluyla 2 okyanus geçmesi aklıma o ihtimali getirdi ...

DSLR'en varken ne yapacaksın n 3.2 Mp'lik antika DSLRlike'ı derseniz ...Açıkçası sitedeki makrolara özendim , deneyecegim - hayatım boyunca 1 tane bile çekmedim , çekmeden gitmeyeyim diyorum öte tarafa


#paperman' tarafından 24.06.2009 04:25:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Haziran 2009, 04:19 - İp: 96.***.**9.175
Cevapla
kurab_canavari
kurab_canavari
üye
(Amatör)
Aydın

o makinanın başına bişeyler gelmiş olma ihtimali çok yüksektir.

yada aküsü bitmiş olması muhtemeldir.

Arada çalıştırmak lazım arabalar gibi.

 

Tarih: 24 Haziran 2009, 08:51 - İp: 78.***.**3.156
paperman
paperman
üye
(Amatör)
Yurtdışı

Vurdursam çalışır diyorsun yani

 

Tarih: 24 Haziran 2009, 09:35 - İp: 96.***.**9.175
hightech
hightech
üye
(Meraklı)
Istanbul

Büyük ihtimalle kart bağlantı ayakları okside olmuştur.
Birkaçkere kartı tak çıkar veya sil.(kart cinsine göre)

 

Tarih: 25 Haziran 2009, 21:31 - İp: 85.***.**3.22
paperman
paperman
üye
(Amatör)
Yurtdışı

Denedim , fayda etmedi ...

En az 15-20 defa 3-5 dakikalık video çektim . Hiç sorun yok - çekiyor,oynatıyor , PC'de izleniyor .

Çektiğim 10 fotograftan 9'u , makinanın önizlemesinde , hatta PC'nin önizlemesinde gozuktugu halde buyuk boy açılamıyor .

Evvelce de dediğim gibi fotograf çekiminden hemen sonra karta yazarken önizlemede parazit yapıyor . Video'da yapmıyor .

Video'nun çalışıp , fotograf kısmının çalışmaması aklıma perde sorununu getiriyor ama DSLR mekanizmalarını pek bilmedigimden emin olamıyorum .

Var mı fikri olan ??

 

Tarih: 26 Haziran 2009, 00:37 - İp: 96.***.**9.175
Sayfa(lar): 1

İlgili Olabilecek Konular
Gönderen
Cevap
Okunma
Son Gönderim
recero
6
4809
08 Tem. 2017, 14:07
efekentli09.32
acaydin
4
1224
16 Eyl. 2016, 21:15
acaydin
mynalcaci
0
779
07 Oca. 2016, 12:08
mynalcaci
yusiskan
2
659
02 Nis. 2015, 00:07
yusiskan
cagribolat
1
1121
11 Şub. 2015, 18:37
mustafa_ozdag
tekilaci
1
504
04 Şub. 2015, 01:25
tekilaci
» Fotoğrafça
Foruma Soru Yöneltme Kuralları (!)
ocaklilarForumda sorulacak bir sorunun daha önceden sorulmuş olma ihtimali yoktur, şimdiye kadar benzer bir soru sormak kimsenin aklına gelmemiştir, bu nedenle forumda arama yapmanın bir faydası olmaz, zaten "Arama" diyor, niye arayayım ki?      Konu başlığına, konu ile ilgili bir şey yaz...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
mustekaslan, tatli, okantarci, fdiker, anteps, (5)