tanbal
tanbal (üye)
İstanbul / Amatör

Konica Minolta A200

Merhabalar,
İki yıldır KM Z1 kullanıyordum. Uzun araştırmalarım sonrasında 2. el bir A200 aldım. Teknik olarak mükemmel bir makine, ancak Z1'e oranla resimlerin keskinliği daha zayıf. PC'de oynayarak, kontrast, ışık dengesi ile keskinleştirince iyi oluyor.
Bu forumda bazı kullanıcılar var, onların bu konudaki yorunlarını alablirmiyim?, içime bir şüphe düştü, hani ikinci el ya, acaba bir sorunu mu vardır ki?, sizce bunu test etmenin bir yöntemi varmı?, ne yapmalıyım.
P veya Auto kullanıyorum şimdilik, ayrıca çok ayar var. Bu forumda Magnat'ın örnek resimlerini gördüm, süper, acaba ek ayar vs birşey yapıyormu?
Şimdiden katkıda buluna herkese teşekkürler..

Tarih: 13 Mart 2006, 18:04 - İp: yok
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

teşekkür ederim fotoğraflarımı beğendiğin için.
makina iç mekanlarda ve az ışıkta bir miktar soft ve contrassız fotoğraflar çekmekte,ama bol ışıklı ortamlarda çok iyi sonuçlar verebiliyor.

benim önerim,menudeki sharpness ayarını +hard moduna getirmen ve contrastı +1 yapman.
birde focus modu olarak wide area yı kullanıyorsan, focusu en yakın noktaya kilitleme eğiliminde onun yerine center focus modunu kullan,istediğin yeri focuslarsın.

 

Tarih: 13 Mart 2006, 18:48 - İp: 85.***.**1.190
tanbal
tanbal (üye)
İstanbul / Amatör

Selam magnat,
deiklerini uygulayacağım ve bazı örnek resimleri buraya koyacağım, umarım yorumlayarak bana destek olursun. Çekimlerde RAW formatını kullanıyormusun?, MRW'yi çevirmek için hangi, programı kullanıyorsun. Sence RAW çekmenin faydası veya JPEG'e üstünlüğü varmı?
İlgin için teşekkürler

 

Tarih: 14 Mart 2006, 11:16 - İp: 212.***.**7.185
magnat
magnat (üye)
Ankara / Meraklı

normal çekimlerde fine-jpeg modunu kullanıyorum hem az yer kaplıyor hemde kaliteli.Ama özel anlarda raw kullanıyorum,dpreview sitesinin review ında :a200 ile raw çekildiğinde çözünürlüğün artığı şeklinde bir yorum var,raw muhakkakki daha iyidir.

Birde raw dosyasını bilgisayarda işlerken sharpness olsun contrast olsun diğer ayarlar olsun daha rahat yapıyorsun ve daha kaliteli oluyor.
raw için ben adobe photoshop cs2+adobe camera raw plug in'ini kullanıyorum,piyasadaki en kaliteli raw dosyası işleyen program bu.
minoltanın kendi programı var dimageviewer diye,bu programdan çıkan raw lar jpeglerden daha kalitesiz oluyormuş ben kullanmıyorum zaten.

focus konusunda dediğimi bir dene mutlaka,wide area focusda focus noktasını kamera seçiyor,yanlış yeride seçmesi gayet mümkün,sen center focusu kullan.

 

Tarih: 14 Mart 2006, 11:36 - İp: 85.***.**1.190
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Slm.
Ben de RAW editörü olarak RSE'yi (Raw Shooter Essentials) kullanıyorum üstelik de bedava versiyonu var. A200 ile uyumu nasıl bilmiyorum ama, A1 ve A2 için çok öneriliyor.
Tamer

 

Tarih: 14 Mart 2006, 21:04 - İp: 193.***.**2.10
tanbal
tanbal (üye)
İstanbul / Amatör

Yardımlarınız için teşekkürler,
Tavsiyelerinizi uygulayıp, sonuçları sizlerle paylaşacağım.
Bu arada drtamer nickli meslektaşımın (eğer gerçekten tıp doktoruysanız) 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım.

 

Tarih: 14 Mart 2006, 23:56 - İp: 212.***.**7.185
  • 1