xyzarc
xyzarc (üye)
Ankara / Amatör

İlk Alım Sonrasında Yapılacaklar

Sayın Fotoğrafseverler,

Mutluyum çünkü hemen yanıbaşımda, kullanılmayı bekleyen bir Nikon d5100 var.İlk işim her yeni cihaz alımı sonrasında yaptığım gibi kullanım kitapçığını okumak olacak..Şu anda pilini şarja taktım.Umarım zaten dolu gelmiyordur, çünkü ilk kullanımda şu kadar saat şarjda kalmalı diye bir uyarıya denk gelmedim..
Dostlar, şimdi ne yapmalıyım, bu makineyi tanımak, ona alışmak için bir öneriniz, işlemler dizisi var mı??

1-Makinede dahili hafıza varmı, çünkü henüz istediğim gibi bir hafıza kartı bulamadığımdan hafıza kartım yok..
2-Sandisk extrem serisinden 30 mb/sn. aktarım hızlı bir adet 8 GB.ve bir adet de 4 GB.. kart düşünüyorum..Bir arkadaşımız TRİPOD diye bir site önermişti, baktım ama orada stokda yoktu.Teknosa da vardı ancak tripod sitesinde 37 TL.olan bir sandisk 4 GB.Teknosada 100 TL.olunca almadım..Önerebileceğiniz bir marka, ya da yukarıda özelliklerini verdiğim sandiski bulabileceğim bir yer biliyorsanız çok sevinirim.(HD Video da çekeceğimden, takılmalar olmasın, almışken iyisini alayım diyorum.)
3-Kitapçığı çok genel hazırlamışlar gibi geldi bana..Böyle komplex bir cihazın çok daha "kalın" ve detaylı olması gerekiyordu diye düşünüyorum.
4-Henüz korkudan objektifini takmadım, çünkü daha evvel başka arkadaşların başına geldiği gibi içine toz kaçmasından ürküyorum, neyi nerede ve nasıl yapmamı önerirsiniz??

Sevincimi paylaşayım istedim sizlerle..Bu ilk aşamayı geçmiş arkadaşların tecrübelerinden de yararlanayım istiyorum..
Daha iyisi sizlerin olsun ..
Saygı ve sevgilerimle..

Not :Konunun buraya açılmaması gerektiğini düşünüyorum ama nereye açacağımı da bulamadım açıkçası, adminlerimiz gerekeni yaparlar diye düşünüyorum.

Tarih: 24 Eylül 2011, 18:06 - İp: 85.***.**8.178
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gidin class 10 bir kart alın, her marka aynı kalitede degil. aynı kartamı baktıgınızdan emin olun.
pili 12 saat sarj edin, lensini takın kullanın..

okadar narin aletler degil bunlar rahat olun.


güle güle kullanın

 

Tarih: 24 Eylül 2011, 18:55 - İp: 88.***.**8.140
iirrffaann
iirrffaann (üye)
İstanbul / Amatör

Hayırlı olsun. Bende iki ay önce aldığım ve ilk makinem olan Canon 550D yi aldığımda sizin kadar heyecanlıydım. Hafıza kartını toshiba 16 gb class 10 almanızı tavsiye ederim son hız hd kayıt yapabilirsiniz şahsen kullanıyorum ve aşırı memnunum. Bildiğim kadarıyla hiçbir dslr makinede dahili hafıza olmaz. Objektifi takarkende hiçbir problem olmaz.
Ayrıca size tavsiyem objektifiniz için kaliteli bir uv filtre alın, takın ve hiç çıkarmayın.Gidip ekonomik olsun diyede ucuzlarından almayın. Verdiğiniz para boşa gider ve çektiğiniz fotoğraflarada yazık olur.
Tekrar hayırlı olsun. Işığınız bol olsun.

 

Tarih: 24 Eylül 2011, 19:10 - İp: 94.***.**8.190
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı

makinanın yüzü aşağıya bakacak şekilde lensi takın.
çıkarırken de öyle yapın ama devamlı tak çıkar yapmayın.takın üzerinde kalsın.

P modu ile başlayın.deklanşöre basmadan önce gözucuyla poz değerlerine de bir göz atın.

hayırlı olsun

#baberti' tarafından 24.09.2011 20:13:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Eylül 2011, 20:13 - İp: 78.***.**5.152
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kullanım klavuzundaki bilgiler , genel fotoğrafçılık bilgisi sahibi olanların istedikleri ayarları, satın aldıkları fotoğraf makinası üzerinde nasıl yapabileceği konusunda yardımcı olur ; fotoğrafçılığı öğretmez .Çekmesine çekersiniz ama sonuçlar tesadüfi/bilinçsiz olur . Ek kaynaklardan yararlanmanız lazım . Kitaplar olduğu gibi tüm bilgileri internette bulmak mümkün . Temel bilgiler olmadan makinanın menüsündeki yüzlerce seçenek bir şey ifade etmez.

Ben önerilenin aksine, makinanın tüm ayarları kendi yaptığı P modunu önermem - ilk denemeler dışında . S ve A modları en azından bir ana ayarı kendinizi yapıp işin mantığını kavramanızı sağlar . Okuyup, onların ne olduğunu öğrendikten sonra o modlarla ilerlemenizi tavsiye ederim .

Gaijin'in önerdiği Class10 kart pahalı gelirse, çok daha ucuz Class6 kartların bu makina için yeterli hızda olduğunu belirteyim . En azından birini ucuzlardan ( bilindik marka ) alabilirsiniz.

 

Tarih: 24 Eylül 2011, 21:48 - İp: 96.***.**4.180
  • 1