extreme90
extreme90 (üye)
İstanbul / Amatör

Dslr Niye Vıdeo Çekmez ? ...

Merhaba!
Ben iyi VIDEO'da çekebilen bir FOTOGRAF Mak. almak istiyorum fakat ...
Genellikle kompakt Fotograf Mak. DSLR ler kalitesine çıkamıyor vede büyük boyutları nedeniylede DSLR ler herzaman yanınızda taşınacak (pratik değiller)durumda olamıyorlar.Böyle olunca karasızlık had saffaya çıkıyor.Hem iyi foto,hemde iyi Video çekebilen F.Mak. ne önerirsiniz.Yardımlarınızı bekliyorum ...
Fotoda eniyisi FUJI ve PENTAX (fuji f30 vs ...)
Vıdeoda ise PANASONIC (TZ serisi vs ...)öneriliyor ...
Sizin yorumlarınız,lütfen ...

Tarih: 28 Nisan 2008, 15:08 - İp: 85.***.**6.161
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Kamyonlar neden yolcu taşımaz, ferrari neden yük taşımaz vs gibi bir soru bu yani her aletin edevatın amacı farklı

 

Tarih: 30 Nisan 2008, 12:06 - İp: 81.***.**5.215
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Ben bu konunun sadece teknolojinin pratik uygulamalardaki (şimdilik) yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

olay kamyon, buzdolabı ayrımı değil..
olay zaman ve teknoloji meselesi..

ha birde ticari meseleler var..
X firması video kayıt yapabilen 14mp lik DSLR makinesini piyasaya sürdüğü an, bir önceki videosuz modelin cenazesini kaldırmak zorunda.. bir önceki model için harcanmış ArGe ve üretim maliyetlerinide direk olarak zarar yazması gerekir.

 

Tarih: 1 Mayıs 2008, 12:09 - İp: 88.***.**8.186
ekremus
ekremus (üye)
İstanbul / Amatör

bir de çok fazla bilgi sahibi olmamakla birlikte.
slr ların sensörü çok büyük olduğu için ve kamera çalışırken sürekli çalışacağından dolayı soğutma konusunda bir sorun olabilir ve sensör yanabilir.belki de bu yüzden video özelliği konulmuyodur.

#ekremus' tarafından 01.05.2008 12:22:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mayıs 2008, 12:20 - İp: 88.***.**4.223
extreme90
extreme90 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar herkesin fikirlerine saygı duyuyorum,
ama birde şöyle düşünelim ,,,
Digital CD ler ilk çıktığında herkes (ben electronic-müzik piyasasının içinde olduğum için biliyorum) CD lerin sesi çok metalic ,doğal değil (plakların sesi daha tabii dendi) ve dolayısıyla tutulmaz deniyordu(bunu bilen,bilir).Tutucu yeniliklere açık olmayan insanlar burun kıvırıp,önceleri çok eleştirdi ve kullanmadılar.Sonra ne oldu adeta baştacı oldu ve inanılmaz ilgi gördü.
Herzaman yeniliklere açık olmak gerekmezmi.Eskilerin söylediği 'şimdi durduk yerde icat çıkarma' sözü artık eleştirilmiyormu ?
Şu an kullanmakta olduğumuz internet güzel bir yenilik,bir icat değilmi ...
DSLR' lerde ilk çıktıklarında eminimki aynı şekilde kabul görmemişlerdir (fotograf konusunda deneyimlilerden özellikle rica ediyorum fikirlerini paylaşmalarını,çünki ben henüz yeni ve tecrübesizim).
Yeni çıkan üst model DSLRlerdeki (canon 450d,canon 40d,EOS 5D,EOS 1D,sony a350,olympus'ların neredeyse tamamı)Liveview (vizörden değilde Compact'larda olduğu gibi LCD ekrandan objeyi görüp fotograf'lama) özelliğini kabul etmeyip(bazıları şimdilik karşı çıkacaktır) elimizin tersiyle itelimmi.Bir konfor bir rahatlık getirmemiş olsa adamlar boşyere üstünde kafa patlatıp ,bir sürü (Arge çalışmaları sırasında)masraf yapıp iyi bir icat ettiklerini iddia ederlermi (üstelik Canon en üst modellerine bu özelliği koymuş).
Kısacası arkadaşlar yakında eminim (Birkaç arkadaşın dediği Lens'lerin ISINMA meselesini) halledip Video'da çekebilen (siz istemezmisiniz şimdi elinizdeki DSLR'nin kaliteli Fotograflar çektiği gibi,kaliteli Videoda çekmesini iki işin aynı makinayla görülebilmesini) DSLR'ler çıkarsa hiç ama hiç şaşırmayın derim.
Bütün fotograf severlere ve sanat'la ilgili tüm dostlara sevgi ve saygılarmla , Selamlar...

 

Tarih: 1 Mayıs 2008, 13:19 - İp: 85.***.**3.145
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Sektörün tam içinde olmasamda kıyısındayım.
Eğer çevremde gördüklerim beni yanıltmadıysa;
ilk Dslr ler,
o zaman halen üretimde olan analog (filmli) SLR lere adapte yoluyla elde edilmişti... Nikonun F90 gibi bir modelinin altına yine neredeyse Body kadar ek bir ünite ile DSLR elde edilmişti.
sanırım iki üç megapiksel gibi birde çözünürlüğü vardı..
Esas konu fiyatıydı.. ilk Dslr lerin fiyatları 15-20 BİN dolar aralığındaydı..

Sonraki zamanlarda devrim niteliğinde bir alet çıktı piyasaya.. Markasını hatırlamıyorum.. ama Dslr denemez. Alet kablo ile bilgisayara bağlanıyordu. 8 mp çözünürlüğü vardı. Kendi hafızası ve görüntü işlemcisi yoktu.. Sensöre düşen görüntüyü bağlantı aracığılı ile bilgisayara aktarıyor ve 3-5 saniye içinde bilgisayarda 8 mp lik fotoğrafınız tiff olarak hazır oluyordu. O zamanlar piyasadaki bu işle uğraşanlar "yüzyılın icadı" olarak nitelendiriyorlardı ama alet piyasaya çıktıktan 6 ay sonra hatırlanmaz oldu çünkü sanırım canon yada nikon 6 mp civarı DSLR yi piyasaya sürmüştü..

1970 lerde FACIT lerle muhasebecilik yapan birine o zaman sorsanız eminim size hesap yapan bir makine aynı zamanda fotoğraf çekemez, ses kaydı yapamaz, video çekemez ve telefon olamaz derlerdi..

yakın gelecekte klavyeninde tarih olacağını düşünüyorum
Bknz : i-touch

 

Tarih: 1 Mayıs 2008, 15:50 - İp: 88.***.**8.186
aykutbuy
aykutbuy (üye)
Kocaeli / Meraklı

DSLR makinelerin Video çekmesi teknolojik olarak kısa zamanda halledilir. DSLR makinelerde ilerde çok güzel çekebilir video fakat sorun başka. Video başka Fotograf başka. İşin içinde profesyonel bir duygu olsun istiyorsanız sadece profesyonelleşeceğiniz ürünü almak gerekir.

mesela benim cep telefonum fotograf çekmiyor. gidip her seferinde fotograf çekmeyen telefon alıyorum. çünkü fotograf makinem var en güzeli.

mp3 playerım da var ses kalitesi cep telefonumdan daha kaliteli, ve o da herzaman çantamın içinde.

yoksa teknoloji bence müsait DSLR içine mp3 player da konur, cep telefonu özelliği bile konur, hesap makinesi olarak bile kullanılabilir. ama bunlar konduğu zaman bu makinenin profesyonelliği kalmaz.

şu anda piyasada olsa Ben asla video çeken bir dslr almam.

 

Tarih: 2 Mayıs 2008, 19:01 - İp: 213.***.**2.66
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Birinci sebep sensör büyük olduğu için video çekerken çok ısınacaktır. Hadi bunu aştık diyelim, ikinci sebep video çeken bir dslr amatör bir ürün olarak algılanabilir, karizmayı çizdirebilir

 

Tarih: 4 Mayıs 2008, 23:11 - İp: 78.***.**7.4
pantat
pantat (üye)
Ankara / Amatör

Isınma konusu yalnış anlaşılmış. liveview özelliği çalışırken lcd den devamlı görüntü almamıza rağmen ısınma sorunu yaşanmıyor. video kaydında oluşacak tek fark lcd'den aldığımız görüntünün ayrıca bikenara yazılacak olması. Yalnız burada kritik bir durum var o da liveview sırasında kullanılan sensör kameranın fotograf çekerken kullandığı sensör değil. 1mp civarında çözünürlüğe sahip (lcd çözünürlüğüne yakın)çok daha ufak bir sensör. Tabi bu durumda diyeceksiniz neden o zaman bu makinelerde video kaydı yok. Nedenini ben de bilmemekle beraber sadece firmware değişikliği ile bile video çekebilme özelliği eklenebileceğini düşünüyorum. Yalnız böyle birşey yapmaları durumunda video kamera departmanlarının kapanması sözkonu . Düşünsenize değişebilir lens özelliklerine sahip video kamera bile yeterince iyi iken bir de yanında 10mp fotograf makinesi. Biton da özellik cabası. Sonrada kartel yok derler. alın size kartelin daniskası. Adamın biri liveview diye bişey çıkarıyo aradan 3 ay geçmeden etraf bunlarla doluyo. Ancak bitanesi bile video çekebilmeyi eklemiyor. Neyse gene kızdırdılar beni gece gece. sağlıcakla kalın.

 

Tarih: 5 Mayıs 2008, 05:07 - İp: 85.***.**3.78
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

en iyi videoyu canon s5 ıs çeker cihaz 640x 480 30 fps avi kayıt yapar video da optik zoom kullanır ve streo ses kaydı yapr
diğer özellilleri 1cm macro 12 x optik zoom 1600 ıso ve canon kalitesi diğer makinelerin hepsi hikaye 10 yıldır bu sektördeyim bütün makinelri biliyorum bana güven

 

Tarih: 24 Mayıs 2008, 01:07 - İp: 88.***.**1.60
jimbo
jimbo (üye)
İstanbul / Amatör

şu anda Nikon D90 ve Canon 5D hd video çekiyor. gözün aydın.

 

Tarih: 31 Ocak 2009, 12:40 - İp: 88.***.**8.57