ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

Dia-digital

merhaba arkadaslar
Bir suredir forumlari takip ediyorum, gercekten oldukca iyi duzeyde bilgiler , paylasimlar var.
fotografciliga ve her turlu mekanik -elektronik alete duskun biri olarak, sizlere 2 sorum olacak
1. slr makine ile cekilmis dia pozitifleri iyi bir scanner ile digital ortma kaydetesek mi, yoksa , o slr makineye esdeger bir dslr makine ile direkt digital bir fotograf ceksek mi(ayni ortam şartlarında tabiki), daha basarili netice aliriz,
2. (sorum cok alakasiz)..sony h2 alamayi dusunuyorum, yalniz su siralar yaninda bir de sony foto yazici veriyorlar 10*15 baskilar icin, sizce sony fotograf kagidlari ile bu yazici iyi netice verir mi ,fotografar ...fotografa benzer mi...??(bu arada forumdaki bir cok yaziyi okudum , keyifli oluyormus epey , tum yazarlara emekleri icin tasekkurler)

Tarih: 23 Eylül 2006, 11:40 - İp: 88.***.**9.182
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

selam

pentax 1stDL..de AF hizi muadillerine gore biraz yavas imis..bu konuda bilginiz var mi...zaten o da tam olsaumis 4x4 bir makine olurmus

 

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:23 - İp: 88.***.**1.166
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Pentax istDLnin AFsi ne kadar kotu olabilir ki?

Bugun DSLRlarda kullanilan AF sistemi 1980lerin ortasindan beri butun SLRlarda kullanilanlarin aynisi. 1980lerde uretilmis makinalarin bile AFsinin bugunku kompaktlardan daha iyi oldugunu biliyorum. Pentax'in 20 senedir yaptigi isi istDL icin kasten kotu yapmis oldugunu hic sanmiyorum.

Ben o makinayi bir kere elime alip inceledim, fokus hizi gayet normal gozukuyordu. Arada bir fark varsa bile ben algilayamadim, ama kompaktlardan kesinlikle daha hizli calistigini soyleyebilirim.

AF hizini belirleyen esas faktor makina degil. USM,HSM,SSM gibi fokus motorlari da degil. AF hizini belirleyen esas faktor cam kalitesidir. Eger takarsan o Pentax'in uzerine F1.7'lik sabit lens veya F2.8'lik zoom lens, iste o zaman gorursun hiz neymis.

Bence onun bunu yorumuna inanma, bilmemne sitesi bunu derken, bir baskasi shunu tavsiye ediyor. Hatta bana da inanma. Git adam gibi bir dukkana al eline makinayi bir bak bakalim dediklerim dogru mu?

Hem SLR kullandigini soyluyorsun, elindeki Canon, Nikon, Minolta veya Pentax (K-mount) ise yeni makinani da ayni marka secip yoluna devam edebilirsin.

Inan bana kararsizlik dipsiz kuyu, insanin hayatini yiyip tuketiyor, oturup fotograf cekmenin zevkine varacagina titizlenip ince eleyip sik dokumanin bir luzumu yok, al birtane olsun bitsin. Dedigim gibi o fiyat seviyesinde hepsi denk, Pentax'in digerlerinden 0.01sn daha gec fokuslamasinin pratikte sana zerrece bir zarari yok ama kararsizligin var.

 

Tarih: 26 Eylül 2006, 15:55 - İp: 85.***.**1.213
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

Antika dediklerine aynen katılıyorum...evet sonunda buradaki forumlara giren cogunluk gibi bana da olanlar oldu...sanırım DSLR alacagim...katkılarınızdan dolayı tesekkur ederim...bakalım belki 2.el alırım bu konudada yardımlarınız olursa sevinirim...

 

Tarih: 28 Eylül 2006, 09:46 - İp: 88.***.**1.166