profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Cr2 Raw Problemi

Arkadaşlar EOS la çektiğim bütün fotoğrafları CR2 olarak kaydediyorum fakat bilgisayarda açtığımda 1536 x 1024px olarak görünüyor, bu neyden kaynaklanıyor sizdedemi aynı şekilde oluyor bunu nasıl orjinal haliyle kaydedebilirim. Birde internetten indirdiğim 20D test fotoğraflarının exif leri içinde fotoğrafın kalitesi "super fine" fakat kendi makinemle çektiklerimde fine dan başka seçenek çıkmıyor sizce bu yazılımla değiştirilmiş olabilirmi.
Teşekkürler

Tarih: 8 Ağustos 2005, 18:05 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam profesor..
cr2 file'larini irfanview'le mi aciyorsun? cunku bir yerde okumustum, sanirim oyle bir sacmalik olusabiliyormus.. ama sen de biliyorsun ki raw formatinda yazilan her dosyanin buyuklugu 8 megapixel olmak zorunda.. benim kanaatim, irfanview, fotografi kolay okuyabilmek icin bir conversion yapiyor.. veya benzeri birsey.. cunku raw+ small jpeg bile kaydetsen jpeg'in buyuklugu 1728x1152px olmak zorunda..
bu arada superfine modu yok bildigim kadariyla, sadece fine ve normal modu var.. eger ki sen makineni fine moduna getirip de cekersen, o fotograf zaten "super fine" modunda kaydolacaktir..

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 18:43 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

cok komik aslinda.. 1536 x 1024 pixel kaydedemez ki 20D..
hangi programla aciyorsun fotograflarini profesor? her programda ayni buyuklukte mi gosteriyor?
birsey daha; kartin doluyken mi yazdi o buyuklukte yoksa her zaman mi yapiyor bu oyunu sana? (pek de alakasi yok ama..)

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 18:56 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Dadaganast dediğin gibi irfanda bakıyorum ve irfanın bi saçmalığı olabilir, exiflerde gerçek boy gözüküyor fakat irfan küçük açınca kafama takılmadı değil. Birde dadaganast sana bir şey sorayım acaba senin makinede beyaz dengesi problem çıkartıyor. Dış mekan çekimlerinde hiç bir fotoğraf otomatik beyaz ayarında renkleri tutturamıyor. Bütün fotağrafların üzerinde oynama yapıyorum.

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 19:27 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

simdiye kadar herhangi bir white balance problemi ile karsilasmadim profesor.. " WB shift /BKT" , 0'da mi? eger degisik ise renkler garip cikacaktir..
ama zaten sen de benim gibi raw olarak kaydettigin icin bilgisayarinda kolaylikla degistirebilirsin beyaz ayarini.. bana kalsa hicbir WB ayari duzgun olamiyor makinede yapilanlardan..
C1 Pro programi kullandin mi hic? harika bir program; renklerin nasil da guzellestigini, c1pro ile WB ayari yaptiktan sonra anliyorsun.. bu adresten indirebilirsin demo programini..

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 20:44 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

WB shift 0 da (daha önce kullandığım dijitallerde böyle bi özellik yoktu ne işe yaradığını hala anlayabilmiş değilim ama ) Genelde Canon'un DPP sini kullanıyorum orada renkleri gerçeğe uygun ayarlayabiliyorum ama yine de program tavsiyesi için teşekkür ederim indiriyorum deneyeceğim.

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 20:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

surada konusulmustu bu konu profesor.. ama daha detayli olarak arastiracagim bu konuyu dogrusu; cunku aklimda fazla birsey kalmamis dogrusu..
DPP'den sonra C1Pro'yu kullaninca, kendine kizacaksin, neden DPP ile zaman kaybettim diye..
ne oldu begendin mi C1Pro'yu?

 

Tarih: 9 Ağustos 2005, 18:46 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Dadaganast biliyosun makineyi yakında aldım ve bütün fotoğrafları raw olarak çekiyorum demiştim. Senin tavsiyen üzerine C1Pro yu kurdum ve kullanmaya başladım. Gerçektende böyle bir programı şu anda öğrenmemiş olsaydım daha sonra derdim bu kadar zaman DPP yle boşa uğraşmışım diye. Çok çok çok teşekkür ederim.

 

Tarih: 16 Ağustos 2005, 19:42 - İp: yok
  • 1