afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon D7

Yurt dışından EOS d7 18-135 kit aldım. Bir kaç fotoğraf çektim beğenmedim. İsviçreden Hüseyin yalçın arkadaşımdan 15-85 yeni bir zom lens aldım.Türkiye'ye geldim ve 75 adet fotoğraf çektim. Her mod ile ayrı ayrı denemeler yaptım. Sonra ben bu fotoğrafları beğenmedim. Kendime hata bulma yerine makineyi suçladım ve Bursa'da Gizay foto Mümin'e makineyi bir anlık gaflet ile yok pahasına set olarak verdim.

Dönüşte ya EOS 5 veya Nikon D 700 planlıyordum ki, bildiğiniz üzere Libya iç savaşa sürüklendi ve dönemediğimiz için makinesiz ortada kalıverdik. Daha önce Eos 40 D ile birlikte Alfa 350 kullanıyordum. Sony yabana atılacak görüntü kayıdı yapmıyor; bunu da belirteyim.

Ben keskin geçişli renk tonlarından hoşlanıyorum ve bu nedenle Nikon D700 veya d3x düşünüyorum ama hakkını vermediğin pahalı makineleri almak ise haram veya israf diye düşünmeden de edemiyorum. Bir amatör, önce ne çekeceğini, nerede kullanacağını tespit ederek makine almalı.

Bir dostum, su altı fotoğrafları çekiyor ve Nikon D 200 ile çalışıyor. Filipinler'de bir dalış yapmış ben o fotoğrafların yanından bile geçemem. Böylesine bir hobysi olan elbette güçlü gövdeler ile çalışmalı. Ben ise seyahatlerde anı fotoğraflarından başka bir şey çekmiyorum. Bir fırsatımız da olmadı bu güne kadar. Sanırım yurt dışı macerası sona erdi gibi ve bundan sonra emeklilikte bol bol fotoğraf çekmekten başka işimiz olmayacaktır.



Tarih: 29 Mayıs 2011, 14:09 - İp: 78.***.**7.175
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

şu an canon 24-105,50mm 1.8,70-200 f4 ıs ve 60mm macro kullanıyorum.en yakın zamanda da canon 10-22 almayı planlıyorum.o nedenle 85 mm ye en azından şimdilik ihtiyacım yok.ayrıca böyle bir soruda etik olmayan ne var anlamadım?neyse üstadım doğduğumdan bu yana ordudayım üniversite hayatı hariç.anne ve baba tarafından perşembeliyim.annem mersin köyünden.eğer ''turnusol'' nickli Hakan Uslu hocamın fotoğraflarına bakarsanız oraların nasıl güzel yerler olduğunu görürsünüz.kendi köyüm olduğu için buralara gidip fotoğraf çektiğimi söylememe gerek yok sanırım.korganda 1 ay şantiyede kaldım mühendislik okumam nedeni ile fotoğraf makinemde yanımda...defalarca kumruya gittim.gölköye,ulubeye,sayacaya çıktım,saymadıklarınızdan güzel perşembe yaylası ve çambaşınada gittim.ama inanın boztepe fotoğraf çekmek için hiç gitmedim.zaten orda herkesin bir fotoğrafı var.ayrıca manzara fotoğrafçılığına çok meraklı olmadığımıda belirteyim.bu söylediklerinizi ne amaçla yazdığınızıda anlamış değilim ama beni tanımadığınız için cvp verme gereği duydum.
daha sonra 3 defa uzungöle 2 defa sümelaya 1 defada aydere gittim.hatta ilk sümelaya gittiğimde ilk okul yaşlarındayken ufak filmli kameramla tavandaki meryem ana figürünü flashla çektiğim için görevlilerden azar işitmiştim.
Ayrıca ev arkadaşım hem fotoğrafçı hemde rizeli olduğundan rizenin dağını taşını gezmek fotoğraflamak benim için pek zor değil.
ben sizin gibi sadece fotoğraf çekmek tarihi öğrenebilmek için tüm türkiyeyi gezemem sonuçta ben bir öğrenciyim.fakat elimden geldiğince tanıdıklarımın olduğu bir çok il'e gidip fotoğraf çekiyorum kendi imkanlarımla.yine kendi imkanlarımla fotoğraf makinemi ve setimi aldığım gibi.eğer setimin ortlama fiyatını biliyorsanız bu da benim yani normal gelirli bir öğrencinin bu işi ne kadar çok sevdiğini gösterir sanırım...
yazımı okursanız benim gibi bir amatöre cvp vermeyin derken sizi yüceltiyorum burada her hangi bir emir kipi yok.kim olduğunuz önemli değil hiç bir zaman kendimden büyüklere sanal ortamdada olsa emretmem ahlaksız konuşmam.
son olarak burada sinirlencek kızacak hiçbirşey yok o nedenle agresif olacağım her hangi bir durumda yok.önceki yazılarda siz bana nasıl hitap ettiyseniz bende öyle yazıyorum.ayrıca o kadar yer gezmişsiniz biz karadeniz insanının kanında var o kadar hırçınlık olsun.benim normal konuşmamda bu zaten size karşı yapılmış ekstra herhangi bir durum yok yanlış anlaşılmak istemem.dediğim gibi alaycı tavır,agresiflik gibi bir şey yok ortada.zaten bunu gerektirecek bir durumda yok...
''Bunu basit yoldan anlatmak istedik ama yazının vücut dili yok ki mimikler ile de desteklesin... '' evet bu sizden alıntı bir yazı ve tamamen katılıyorum...

Eğer nikonun lenslerinin daha keskin olduğunu tüm dünya kabul ediyorsa,iyi fotoğraf iyi fotoğrafçı ile mümkündür...bunuda tüm dünya kabul ediyor sanırım.yani ressam olmadan resim olmaz...

saygılar selamlar...

 

Tarih: 31 Mayıs 2011, 18:48 - İp: 95.***.**8.194
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Evet dostum, Ben nikon reklamcısı değilim ve testlerden okuduklarımızı aktardık. Elbette iyi fotoğraf fotoğrafçıdan geçer buna katılıyorum. Ara Güler: "ne yani dünyanın en iyi daktilaosu bende olsa en yi yazar mı olacaktım" sözünü severim.

Ayrıca Objektif setin de güzel seçim. Ben sıralamayı yan yana siz ise ardışık koyuyorsunuz sanırım fark bu. Seni bizim şantiyelerde de görmek isterim. Ama maaşını mutlaka geç vererek cezaladırırım haberin olsun. İktisatçılarla Mühendisler geçinemezler şantiyelerde...

Perşembe yaylasını unutmadım tabii, o danişmendlilerin kırıma uğradıkları yerler... Ama bir gün de Akkuş istikametinde fotoğraflar çek. Gürgenlerin yamaşlara yaslanışı, derelerde metruk su değrmen kalıntıları, hatta taa Alan köy Kevgir kalesi gibi yerler...

Teknik konular altında neler yazdık diye bizi haşlayacaklar ama arada bir cümle savunmamıza yardımcı olur heralde...

 

Tarih: 31 Mayıs 2011, 19:33 - İp: 78.***.**2.192
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

herkes destan gibi uzun uzun yazmış ....

 

Tarih: 1 Haziran 2011, 18:03 - İp: 85.***.**0.230
fotografmakine
fotografmakine (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 1 Haziran 2011, 21:10 - İp: 83.***.**1.76
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu cevap yazıyor ayağında sitesine habire link ekleyip uyarı alan "fotoğrafmakina" vatandaşın üyeliğinin niye hala silinmediğini anlayabilmiş değilim .

 

Tarih: 1 Haziran 2011, 21:22 - İp: 96.***.**4.180
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fotografmakine nickname'li arkadaşım: Bu siteye amatör veya yeni başlayanların yazılarını hiç kabul etmeyin olsun nbitsin. Arada bir konu kayması yaşanması kadar doğal ne olabilir ki?

Değişik bir uslup ile en azından Canon veya kullandığım 7D'nin renk tonlaraını yakalayamadığımı anlatmaya çalıştım. Ders kitapları gibi Ünite, konu, bölüm şeklinde mi anlatılır her şey?

Teknik olarakta bir bilen çıkıp: " Canon bu nedenlerden dolayı renk uzayını, scalasını, Tayfını, spektrumunu... " ne derseniz artık "böyle tasarlamıştır" diyen çıkmadı.

Kişisel egolardan, "ben" lerden flan bahsedilerek konu saptırıldı. Amaç Canon neden böyle bir seçim yapmıştır öğrenmektir. Yoksa onlar da en keskin renkleri ayrıştırabilecek üretim yaparlar. Konuyu bu anlamda açmak istesekte müsaade edilmedi ve bulanık sulara açıldık.

Eğer bu tür yazılar paylaşımda rahatsızık yaratıyor ise, site yönetiminden talebim üyeliğimi derhal kaldırsınlar. Biz de burada laf gevelemeleri değil de daha ciddi yayınları okumaya zaman ayırımış oluruz.

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 14:55 - İp: 95.***.**8.150
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

sayın afrikalı o zaman sorunuzu anlayabileceğimiz biçimde sorarsanız bir dahakine istediğiniz cevapları alırsınız...ne sorduğunuz belli değil soru gibi değil zaten.dikkat ettiyseniz ben de sizin sorunuza değil yazdıklarınıza karşılık bir şeyler yazdım.dediğim gibi bir daha ki konunuzda ana temayı daha ne seçip ona göre sorarsanız konu dışı olmayan net cevaplar alırsınız.saygılar...

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 17:14 - İp: 81.***.**1.7
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



Afrikalı Ustam, Saygılar...

Gördüğünüz gibi, bu sitedeki aktif üyeler iki senede bir baştan aşağı yenileniyor..

(çoğu beni bir hayli güldürdüğü için yazmayıp sadece okumayı tercih ettiğim çok oldu)

Neler değişmediki.. Bu sitedeki en değerli bilgileri sizin satırlarınızda bulduğumu tekrar belirtmek istedim..


Işığınız bol olsun, Veysel Ustam..


 

Tarih: 11 Temmuz 2011, 17:44 - İp: 94.***.**6.196
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Bu arada.. Ben kendi işyerimi kapadım, aileme ait stüdyoya arada bir uğruyorum.. Eos 20d yi 60d ile yeniledik.. sizede önereceğim 60d olur.. (bunu, stüdyo şartlarındaki tecrübemle söylediğimi, siz zaten bilirsiniz)

 

Tarih: 11 Temmuz 2011, 17:47 - İp: 94.***.**6.196
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör


Mete007, eski dostları görmek ne kadar güzel. Umarım daha güzel ve daha ilşeri işler ile iştigal ediyorsunuzdur. Selam sevgi ve muhabbetlerimle....

 

Tarih: 11 Temmuz 2011, 20:36 - İp: 95.***.**1.127