anaconda34
anaconda34 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 50d Odak Kayması

Selamlar

Bir süredir Canon 50D makinamda odak kayması sorunu yaşıyorum. Farklı yöntemler denememe rağmen maalesef başarılı olamadım. Olayı kısaca özetlemem gerekirse, makinayı hep Manuel modda kullanırım, lens ise AF modda olur. Örneğin portre çekimde tekli netleme noktasında kişinin gözüne netliyorum lakin fotoğraf çekilince netlik sakallara, çeneye gibi yerlere kaçıyor. Bu durum takdir edersiniz ki insanın canını fena halde sıkıyor. Fotoğraflar hep flu gibi gözüküyor bu durumda.

Hayyam Pasajında Babataş fotoğrafa gösterdim. Onlarda odak (af) kayması var dedi. Biz yapamayız ancak Erkayalar yapar dedi. Şimdi onlara götürcem makinayı. takribi 200-300 lira masrafı olur dedi Babataş. şimdi bu parayı vercez mecburen sıkıntı yokda. erkayalar makinaya napcak da düzelcek? bu durum neden olur? daha önce böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu?

teşekkürler





Tarih: 16 Haziran 2012, 20:31 - İp: 85.***.**9.146
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ben o yazıda TEK BİR KELİMEYİ DAHİ DEĞİŞTİRMEDİM SEN NE KADAR YALANCI BİRİSİN YA SADECE EN BAŞTAKİ CÜMLEDE ''ADAM'' KELİMESİNİ SONRADAN HOŞ BİR KELİME OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN SİLDİM YAZININ TEK BİR VİRGÜLÜNE DAHİ DOKUNMADIM SEN YALANCISIN VE PARANOYAKÇA YAKLAŞIYORUSUN.
SEN ÖNCE OKLUDUĞUNU ANLA ben diyoptiri ayarını sadece manuel netleme için söyledim senin OKUDUĞUNU ANLAMA PROBLEMİNMİ VAR YOKSSA HERŞEYİ ÇARPITIP TARTIŞMA ÇIKARMAKTAN ZEVK ALAN GURUPTANMISIN!!!

#buzlucam' tarafından 18.06.2012 11:08:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 11:06 - İp: 88.***.**7.19
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

KÖRMÜSÜN BU CÜMLE 24 SATTİR AYNI YERDE DURUYOR NE YAZIYOR BURADA:
''ÖNEMLİ OLAN NOKTA ŞU OTOMATİK AF DE DE BU DURUM VARMI OTOMATİK NETLEMEDE BU SORUN VARSA ORNEK TEK NOKTA GOZE NETLEDİYSEN VE GOZLER FLU ÇIKTIYSA O ZAMAN FRONT VEYA BACK FOCUSTAN SÖZ EDEBİLİRSİN. MANUEL NETLEMEDE BOYLE BİR SORUN VARSA VIZORUN OPTİK DERCESİNİ GOZUNDEKİ BOZUKLUĞA GORE AYARLAMAN GEREKİR ORNEK 1 NUMARA DYSA VIZOR DİYOPTRİSİDE 1 NUMARAYA AYARLANMALI . 2. BİR İHTİMALDE FARK ETMEDEN BU AYARLA OYNAMIŞSSINDIR VE HAFİF KAÇIKLIK OLMUŞTUR...
Micro adjustment ayarı sadece otomatik af için kullanılır manuelde ne işe yarayacakki... '''

NE YAZIYOOOOOOOOOORRRRRR BURADA!!!

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 11:11 - İp: 88.***.**7.19
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

NEDEN MANUEL NETLEME YAZDIĞIM HALDE LAFLARIMI ÇARPITIP KENDİNİ HAKLI ÇIKARMA GAYRETİNE GİRİYORSUN ....
ORADA NE YAZIYOR MİCRO ADJUSMENT AYARI SADECE OTOMATİK FOCUSDA AF(AUTU FOCUS) İŞE YARAR YAZIYOR... SEN OKUYAMIYORMUSUN BUNDA BİR YANLIŞLIK VAR DİYENİN BİLGİSİNE ................

BENİM YAZDIKLARIMDA HİÇ BİR YANŞIŞLIK YOK SADECE TEK BİR YANLIŞIM AŞAĞIDAKİ KİŞİLERDEN ANCAK O YUZDEN OZUR DİLİYORUM MANUEL NETLEME KULLANIYOR DİYE OKUMUŞUM ... YUKARIDA YAZILANLARDA BİR YANLIŞLIK YOK ÇARPITMA LAFLARI...

#buzlucam' tarafından 18.06.2012 11:19:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 11:14 - İp: 88.***.**7.19
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sitede tek bir fotografın dahi yok ahkam kesiyorsun ... ÖNCE BİR İKİ FOTOGRAF KOYDA GÖRELİM NE ÇEKİYORSUN NASIL ÇEKİYORSUN.. ZERRE KADAR PAYLAŞIM YOK ... BEN ANLARIM SEN ANLAMZSIN muhabbeti yapıyorsun ben ne kadar anlamıyorsam seni 100 le çarpmak lazım..

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 11:24 - İp: 88.***.**7.19
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ne diye ciddiye alıyorsam aslında ... cevap vermey gerek yok...

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 13:48 - İp: 78.***.**9.181
anaconda34
anaconda34 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar öncelikle herkese ilgisi ve de alakası için teşekkürlerimi sunuyorum. Sonuç olarak hepimiz fotoğraf sevgisi ile yaşıyoruz. Sorunuma cevap vermeniz ve de çözüm önerileri sunmanız beni çok mutlu etti.

Soruna dönecek olursak, mikro ayarlardan da bir kaç deneme yaptım, aynı pozu -20'den +20'ya kadar çektim. Sanki -5'lerde biraz daha iyi sonuç verdi gibi. Lakin halen fotoğrafa baktığım vakit bir tatsızlık seziyorum. Ya da benim kendi gözlerimde ciddi manada sorun var.

Bugün sabah Erkayalar teknik servisi ile görüştüm. Durumu kabaca izah ettim. Onlar da makinayı görelim, duruma göre kalibre etmemiz gerekebilir dedi. Mikro ayarlardan da söz ettim, servisin bana verdiği cevap ise o kısım yeterli olmayabilir dedi. Eğer kalibre edilirse 150 TL gibi bir meblağ tutacağını da dile getirdi.

Durum budur. Şu aşamada Erkayalar'a gitmeye gerek var mı? yoksa ayarlayı deneye deneye ben mi yapayım. Eğer Erkayalar'da aynı işlemi yapacak ise boşu boşuna 150 Lira vermeyeyim.

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 20:53 - İp: 85.***.**4.249
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

İki lense ayar yaptırsan 300 TL'ye mi gelecek? Sanki satıp 60D alsan daha iyi olacak gibi.
Eğer satmayacaksan Tamron ve 50mm'ye yaptırabilirsin. Ama yaptırdıktan sonra dükkanda denemeler yap, ya da test çekimlerini göstermelerini iste.

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 21:26 - İp: 84.***.**1.146
anaconda34
anaconda34 (üye)
İstanbul / Amatör

Sanki sıkıntı body'den kaynaklanıyor gibi geliyor bana.
çünkü fotoğraflar tamamen flu değil. Atıyorum gözler flu iken çene,burun vs. çok net. Benimde kafam karıştı iyice. bir çözüm bulurum artık yarın.

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 21:29 - İp: 85.***.**4.249
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Size adım adım bir metod önereyim.
1- makinenizi tripod üzerine alın veya sabit duracağı masa gibi bir yer ayarlayın.
2- makinenizi live view moduna alın, 10x büyütme yapın ve af tuşuna basın.
3- deklanşör kablosu kullanın, yoksa 2 sn zamanlayıcı ile çekim yapın.
Bu çekimin oldukça net olması gerekir. Bu çekimi contrast detect AF modülü kullanarak yaptık.
Makinenizde 2 AF modülü var. Normal olarak kulandığınız ve ayna mekanizmasını kullanan Phase detect AF, ve live view kullanarak az önce kullandığımız contrast detect AF. Sizin sorununuz Phase detect AF ile.
Şimdi aradaki farka bakalım.
Makinenin yerini oynatmadan (tripodun burda avantajı çok) Live view modundan çıkın.
- Deklanşöre yarım basarak netleme yapın.
- Tekrar 2 sn zamanlayıcı veya kablo kullanarak çekim yapın.

Anlattığınız gibi bir problem varsa Bu iki fotografta bariz netlik farkı olmalı. Micro Af ayarları ile netlikte ilerleme sağlayamıyorsanız, tamire verin.

 

Tarih: 18 Haziran 2012, 21:40 - İp: 88.***.**0.216