mertoni
mertoni (üye)
Şırnak / Amatör

Canon 300d Türkçe Kullanım Klavuzu

Arkadaşlar önce atıldıysa özür dilerim aradım bulaamadım eğer elinde pdf veya baş ka bir formatta olan varsa atabilirmi
[email protected]
şimdiden teşekkürler

Tarih: 27 Ocak 2005, 23:28 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

telif hakları bir başkasına ait kullanma kılavuzlarının izinsiz olarak internet ortamından veya herhangi bir başka teknikle çoğaltılıp yayınlanması suçtur.Erkayalara müracaat edip bir tane satın alın.

#burkay' tarafından 28.01.2005 04:40:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 04:45 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

burkay her ne kadar cok farkli dusunmemekle beraber, 300d nin her dilde kilavuzlari internette amazon.com vs tarzi ciddi sitelerde indirmeye acik olunca suc olmuyor da Turkce'si nasil suc oluyor, bu sorunun cevabini bulamadim. Yani aslinda soru su: halka acik ve bedava indirilmesi serbest bir urunu alip turkceye cevirince birden bire 'bunun haklari cevirene aittir" haline mi geliyor?

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 11:09 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Offff!!!! Döndük gene en başa.
Sevgili juglerr. Canon 300 d nin (bildiğim kadarı ile) türkçeye çevrilmiş bir tane kılavuzu var o da Erkayaların bir çalışması yani telif hakları erkayalara ait.Makinenizin markasının Canon olması başka bir şey Makinenizi Erkayalardan almış olmanız başka bir şey.Erkayalardan almadığınız bir makineyi sırf markası canon diye garanti kapsanımda erkayalara tamir ettirebilir misin?
Bir örnek te şöyle verebilirim: İkimizde birer fotoğraf sever olarak bu sitede gönüllü olarak ve hiçbir karşılık beklemeden yazılar yazıyoruz.Şimdi ben bu ortak noktadan hareketle senden izinsiz senin sitende yer alan bilgileri kopyalayıp benim sitemde yayınlayabilir miyim? Şık olur mu?
İnternette yayınlanan kılavuzlar canon'un bizzat yayınladığı kılavuzlar.Adamın kendi malı dilediği gibi yayınlar.Oysa erkayalar bu kılavuzları sadece makineyi kendilerinden alan tüketicilere bir hizmet olarak veriyor.
Sen ingilizcenin iyi öğretildiği bir okuldan mezunsun.Gel bu insanlara bir iyilik yap ve o kılavuzu tercüme et ve sevabına internetten yayınla sana kimse bir şey diyemez çünkü çevirmeni sensin ve telif haklarıda sana ait.Hatta bu kılavuzda senin sitede yayınladığın bilgileride ilave et.Çok faydalı olur.Yada bu iş sana fazla zamana mal olacaksa Canona iyi bir mektup yaz ve onlardan bu kılavuzun türkçesini de yayınlamalarını söyle/yaz.O zaman kimse sıkıntı çekmez.



#burkay' tarafından 28.01.2005 12:24:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 12:19 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

"off" tarzi nidalara gerek yok burkay. sana bir soru sordum sen de cevabini verdin. kaldi ki canon'a ait bir kilavuzu benim cevirip ortaliga salmam ayni mantikta yine yasalara aykiri. Canon'un yazili izni olmasi lazim.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 12:32 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili Melih biz bu konuyu defalarca tartıştık.Senin o yazıları okumamış olman imkansız hal böyleyken senin bu konuyu tekrar burada gündeme taşımanı yersiz buldum.
300 d nin kılavuzunu kendi bilgilerinle zenginleştirerek tercüme edebilirsin bunun yasal sakıncası yok ancak oradaki şekil ve fotoğrafları değil kendi çekimlerini ve fotoğraflarını kullanabilirsin

#burkay' tarafından 28.01.2005 17:40:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 17:43 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Türkçe'si web'te yayınlanmadığı müddetçe konuşulmaya devam edecektir.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 17:45 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

"kullanim kilavuzunu bastan yaz" diyorsun yani...

Aslina bakarsan Ankara'da "300d ve 20d yi yakindan taniyalim/genel olarak dijital fotografcilik" seklinde bir iki saatlik bir 'soru cevap' toplantisi duzenlemeyi dusunuyorum. Ancak ne kadar ilgi olur bilmem. Simdilik sadece bir dusunce. Bana salon saglayacak bir sponsor bulmam gerekli.

 

Tarih: 29 Ocak 2005, 20:45 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Burkay şimdi ben gaza gelsem ve desem ki ben de yetkili Canon dağıtıcısı olacam Turkiye'de, bunun önünde yurtiçi/yurtdışı kanuni ve teknik bir engel yok değil mi? Acaba neden kimse çıkıp da ben de getirdim Canon'u, alın Türkçe klavuz, fiyatlar da insaflı demiyor.
Sadece meraktan soruyorum. Bu işi yapabilecek ne param ne de zamanım var

Mesela IBM ve Asus bilgisayarları iki farklı ithalatçı tarafından getiriliyor. Asus'ta hızlı sistem IBM'de de index'in satış sonrası verdiği teknik desktek tatmin edici olmadığı için diğer ithalatçının getirdiklerini tercih ediyorum.
Dikkat ederseniz bu markaların fiyatları da Türkiye şartlarına göre makuldur.
Rekabetin olmadığı yerde biz bu konuları daha çok tartışırız.

 

Tarih: 29 Ocak 2005, 22:32 - İp: yok
fotocek
fotocek (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar.
Türkiye'de satılan bir ürünün Türkçe kullanma klavuzu olması zaten yasal bie zorunluluktur. eger değilse sizde o ürünü almayın . bu bir tüketici sorunudur.ona buna yalvarmaktansa ithalatcı firmayı zorlamak gerekersi tüketici derneklerine suç duyurusunda bulunmak, en güzelide bu hizmeti verebilecek altarnatif firmalara yönelmektir.
Ne kadar ayıp bir şey ''ben ürünümün nasıl kullanılacağını para ile satıyorum'' demek.
biraz kaba olacak ama Biz eşek olursak sırtımıza binen çok olur.

#fotocek' tarafından 30.01.2005 19:56:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Ocak 2005, 19:42 - İp: yok
mertoni
mertoni (üye)
Şırnak / Amatör

Öncelikle ben 300d nin tr kullanma klavuzunun erkayalarda satııdığını bilmiyordum. bilseydim . buraya bu mesajı atmazdım. Ücreti karşılığında satın alırdım Ben istanbulda değil şırnak ta yaşıyorum . Özür diliyorum

 

Tarih: 30 Ocak 2005, 19:55 - İp: yok