mertoni
mertoni (üye)
Şırnak / Amatör

Canon 300d Türkçe Kullanım Klavuzu

Arkadaşlar önce atıldıysa özür dilerim aradım bulaamadım eğer elinde pdf veya baş ka bir formatta olan varsa atabilirmi
[email protected]
şimdiden teşekkürler

Tarih: 27 Ocak 2005, 23:28 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili bozbey,
Bir ürünü ülkemize ithal edip satabilmek için sanayi ve ticaret bakanlığına başvurman gerekir.Ve bazı gerekleri yerine getirmen gerekir örnegin servis teşkilatı kurmak gibi vs. gerçi bunlarla sen uğraşmıyorsun bunun için ankarada danışmanlık şirketleri var (anahtar teslim çalışıyorlar) ben sana teknik servis kısmını anlatacağım.Teknik servis TSE belgeli olması gerekiyor bu belgenin şartları bayağı ağır ve ancak çok kaliteli servisler alabiliyorlar.ancak bazı servisler işleri tamircilik olmadığı halde bu kriteri sahip oldukları belgeye işletiyorlar ve bunu kiralıyorlar.Hiç bir yatırımları yok servis manueli yedek parçaları teknik eğitimleri vs hiçbir şeyleri yok dolayısıyla masraflarıda yok masraf olmayınca işletme giderleri de yok anlayacağın.

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 06:14 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Şimdi diyelim sen bir x markasının türkiye yetkili distributörüsün.Gittin malları aldın geldin önce para harcayıp bir reklam kampanyası yürütüyorsun kullanma kılavuzları hazırlattırıyorsun .Mala talep gelmeye başlıyor malı satıyorsun bir süre sonra arızalar oluyor sende tutuyorsun bir teknik servis açıyorsun yaklaşık 100 bin dolar masraf edip teknik ekipman ve kalibrasyon cihazları alıyorsun elemanları fabrikaya gönderip eğitiyorsun bunu yapman lazım çünkü ürününü sattığın marka bir dünya markası.Teknik hizmetin gayet mükemmel iki yıl garanti veriyorsun sattığın mala...Senin sattığın markanın o modeline çok talep var bunu piyasada ki diğer ithalatçılar farkediyor onlarda hemen o maldan getirmek istiyor ancak o markanın yasal temsilcisi sen olduğun için fabrika onlara mal vermiyor onlarda ne yapıyor gidiyorlar Hong kong dan alıyorlar veya italyadan yada bir balkan ülkesindeki bir firmadan alıp getiriyorlar.Şimdi o mala türkçe kullanma kılavuzu yaptırsalar maliyet artacak zaten teknik servis kuramazlar çünkü temsilci sen olduğun için onların elemanları fabrikada eitim alamazlar hele yedek parça almaları da imkansızdır.Hal böyle olunca masraf kalemleri azaldı.reklam giderleri de yok çünkü sen yaptın ve mal satıyor..(Şimdi onlarda bütün bu senin yaptığın yatırımı yapsalar fiyatları senden aşağıya olmayacaktır)

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 06:15 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Şimdi yurdumun insanı uyanık ya gidiyor fiyatları öğreniyor.Bakıyor ki aynı marka makinenin aynı modeli bozbey mağazalarında 100 dolar oysa batıbank ta 75 dolar O da gidiyor o 75 dolarlık olanını alıyor.Sonra "eeee bunu nasıl kullanacam??" hemen internete koşup " allah rızası için kulunuz köleniz olayım vs.." gibi cümlelerle "kullanma kılavuzu "talepleri başlıyor.Şimdi sen Bozbey ithalat olarak senin masraf edip hazırlattığın kılavuzun o vatandaşın eline geçmesini ister misin?Buna razı olur musun? O uyanığın bilmediği birşey daha var o satın aldığı makineyi çok defa tamir ettirmesi imkansız çünkü tamir servisleri de tabeladan ibaret.Eğer ısrar ederse bu defa "bu müşteri kusurudur " deyip çok yüksek fatura çıkarıyorlar O da olayı "ilahi adalete "teslim ederek sağda solda tamirci aramaya başlıyor...

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 06:29 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bu tür yasal olmayan ithalatçılar bizde olduğu gibi amerikadada var onlar internet üzerinden satış yapıyorlar.Ve hiçbir garantileri yok.Geçen sene Canon ürünlerinin avrupada en çok satıldığı ülkenin Bosna-Hersek olduğunu duymuştum.Sizce bunun nedeni ne olabilir? Bu malları kimler almıştır?

"....gerekersi tüketici derneklerine suç duyurusunda bulunmak, en güzelide bu hizmeti verebilecek altarnatif firmalara yönelmektir.
Ne kadar ayıp bir şey ''ben ürünümün nasıl kullanılacağını para ile satıyorum'' demek.
biraz kaba olacak ama Biz eşek olursak sırtımıza binen çok olur. "

Sevgili fotoçekin bu işi bilmedii bu cümlelerde gizli...
Arkadaşlar Ne zaman ki "Akıllı olmakla" Kurnaz olmak " arasındaki farkı anlar ve AKILLI olmayı tercih ederiz işte ozaman yaşam standardımız yükselir ve bizi hiç kimse eşek yerine koyamaz.

Not:Bütün bu yazdıklarımda sevgili kardeşim Mertoniyi tenzih ederim.Bu yazının onunla bir ilgisi yoktur ve ona cevaben yazılmış değildir.Ben buna benzer bir yazıyı daha öncede yazmıştım.

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 06:39 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Biraz evvel farkettim Kodakın tüm kullanma kılavuzlarını internetten ücretsiz dağıttığı yazısını.
Arkadaşlar Kodak Türkiye adından da anlaşılacağı gibi Kodakın Türkiye bürosu.Maaşla çalışan ve amerikaya bağlı olan bir firma dolayısı ile onlar için kodakın yasal ithalatçı eliyle veya yasal olmayan bir ithalatçı eliyle satılıp satılmamış olması pek önemli değil önemli olan satılanın kodak olmasıdır.O nedenle bu hizmeti sunuyorlar ancak sadece kendi sattıkları ürünlere teknik servis hizmeti veriyorlar.diğer satıcıların sattıklarına servis hizmeti vermiyorlar.....

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 06:54 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sagol Burkay.
Ben Erkayalar'in Turkce klavuzlari bedava vermek zorunda olduklarini dusunmuyorum. Bence verseler hem kullanicilar hem de kendileri icin iyi olur tabi ama onlarin bilecegi is. Kimsenin satin alma kararini degistirmez bir Turkce klavuz.

Peki niye sadece Canon'da fiyat ucurumu var. Sonucta diger ithalatcilar da (Nikon, Kodak vs.) temel olarak Erkayalar'in yaptigi yatirimi yapiyorlar. Masraflar da cok farkli olmasa gerek. Bunda bence biraz keyfiyet ve tekel mantigi var.

 

Tarih: 31 Ocak 2005, 11:52 - İp: yok